Nowy Dealer Delkevic w Polsce
• Strona 1 z 1
Nowy Dealer Delkevic w Polsce
Znalazłem fajny sklep internetowy www.moto.hord.pl , są nowym Dealerem marki Delkevic w Polsce i sprzedają tam produkty tej marki, tłumiki chłodnice dekle itp. Nie znam za bardzo tej marki ale czytałem trochę na forum angielskim ze kilka lat temu robili średniej klasy tanie tłumiki ( nie miały za dobrej opinii ) ale teraz cieszą się uznaniem w całej europie mają całkiem niezłe opinie jako produkty dobrej jakości a głównie tłumiki motocyklowe. Proszę o opinie o tej marce.
- MVAgustaFan
- Świeżak
Kolega taka sama ranga co polski dominator . Tłumik carbonowy za 620 zł smiech na sali . W Chinach nawet za ta cene by go nie wyprodukowali .Najwyzej naklejona jakas folia na niego . cos tam czytalem ze manufactura hahahah Z tego co ogladalem kicz , zero jakiegos pojecia o tym ze w ukladzie wydechowym musi panowac jakies cisnienia , tylko wielka rura jak w tuningowanym maluchu i wioo
-
DostojnyKocur! - Świeżak
Długo nikt nie opisywał więc poczytałem opinie na innych forach i zaryzykowałem - kupiłem carbon 450mm w ovalu do swojego konia i jestem zadowolony nie widzę tam żadnej foli
, a co do ciśnień to zobacz na akrapa też przelot, więc nie chodzi tu chyba o ciśnienia 

- MVAgustaFan
- Świeżak
- mustafa_waw
- Świeżak
zapewniam Cie ze on nie jest wykonany z carbonu najwyzej tkaniny carbono podobnej .Nie jest to mozliwe poprostu cenowo , no chyba ze dokladaja do interesu Na ich stronie twierdza iz jest produkowane w manufakturze ?? Manufaktura w Angli ? Wiesz ile to kosztuje ? Wiesz ile kosztuje carbon ? i za 600zł tłumik ? To taniej jak kradzione . Nie wiem o ktorym tłumiku mowisz , ale widzialem na youtubie filmik z koncowka zamontowana w SV 650 to mi sie przypomnialy chlopaki co do malucha zakladali rure pcv na wydech bo duza dziura . A przelot przelotowi nie rowny
-
DostojnyKocur! - Świeżak
pewnie mówisz o round 200mm - faktycznie wygląda jak dla mnie nie ciekawie ale to rzecz gustu. Ja mam 450 i wygląda świetnie i zobacz sobie na http://moto.hord.pl/26-tlumik-delkevic- ... ibre-.html ( nie traktuj tego jak reklama tego sklepu - po prostu najprościej to pokazać ) i na pewno to jest carbon bo
mój koleś miał niezłą glebę i pech chciał że troszkę strzaskał taki sam tłumik i jest to 100 proc carbon - nie wiem jakie są ceny carbonu a cena jest pewnie tak niska bo sprzedają na granicy zysku ( młoda firma musi zachęcić ceną ) przypomnij sobie po ile kiedyś chodziły Scorpiony podobna cena - a zobacz teraz , prawie jak cena Akrapa, tylko patrz jak za jakiś czas i tych tłumików ceny pójdą w górę
. A co do przelotu jak poprosisz o wykres z hamowni tłumików Delkevic to się zdziwisz niczym nie odstają od Scorpa czy Acrapa a fabryczne zawsze biją na łep. Ja poprosiłem przed zakupem mojego to Dealer w polsce Moto.hord przesłał mi kilka przykładowych - przyrost od 1hp nawet do 9hp bez strojenia konia myślę że to nie źle.
mój koleś miał niezłą glebę i pech chciał że troszkę strzaskał taki sam tłumik i jest to 100 proc carbon - nie wiem jakie są ceny carbonu a cena jest pewnie tak niska bo sprzedają na granicy zysku ( młoda firma musi zachęcić ceną ) przypomnij sobie po ile kiedyś chodziły Scorpiony podobna cena - a zobacz teraz , prawie jak cena Akrapa, tylko patrz jak za jakiś czas i tych tłumików ceny pójdą w górę

- MVAgustaFan
- Świeżak
komi999 dzięki za info - widać że jednak zarabiają bo myślę że na tłumik więcej jak 0.5 m nie idzie. 

- MVAgustaFan
- Świeżak
nie no carbon to to nie jest jak juz pisalem , co najwyżej tkanina szklana barwiona na czarno , Idealna imitacja wegla . A tańsza 5 razy . Tak samo jak większość części tuningowych nie jest robiona z wegla . Tylko najtańszymi metodami z materiałów które sa nie do odróżnienia. Jedynie przy próbach wytrzymałościowych to wychodzi . Cały z węgla może być akrap czy joszimura za 2500-4000zł . A jeśli ktoś wierzy zawzięcie ze ma tłumik z węgla niech tak wierzy sobie dalej ,tez tak myślałem przy leowincach wyjątkowo tanich i przy nadkolu . . A skad to wiem sam chcialem zrobic tlumik do swojego moto z wegla i zadna firma nie zrobila by samej rura ponizej 500zł przy małym tłumiku czy 700zł przy większym , doliczyć inne koszta bo tłumik to nie sama rura , koszta produkcji , I mamy 1000zł zł za tłumiczek wykonany samemu . Takze sobie odpuscilem . Tłumiki z wegla .A koszt zakupu dwoch akrapow to 5 tys zł . I dlatego jak czytam opinie o tych tlumikach , to troche mi sie smiac chce . Ale kazdy tam moze sobie wierzyc w co chce i wierzyc w to ze nawet sa zrobione z gwiezdnego pylu . Mi to motoru nie zwolni
-
DostojnyKocur! - Świeżak
no już nie mów że leovince też jest z jakiejś farbowanej tkaniny jak miał bym wybierać leovince czy yoshimurę to bym wziął leovince ( ty chyba pracujesz dla acrapa czy yoshi i nie dopuszczasz myśli że coś może być dobre i wcale nie za kosmiczne pieniądze
)

- MVAgustaFan
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości