Kaski Shoei
• Strona 1 z 2 • 1, 2
sa to oznaczenia roznych malowan tudziez odmiany kolorystycznej danego malowania (wzoru)
XR jest na Europe
na USA masz kasi RF czyli np. RF-1100
jak dobrze poszukasz sa sklepy, ktore nie podniosly jeszcze cen
sa rowniez takie, ktore maja "wyprzedaze"
sam poluje na XR-1100 w malowaniu conqueror tylko sie ludze, ze cos jeszcze sie uda urwac z ceny przeciagajac zakup na pozna jesien/wczesna zime
XR jest na Europe
na USA masz kasi RF czyli np. RF-1100
jak dobrze poszukasz sa sklepy, ktore nie podniosly jeszcze cen
sa rowniez takie, ktore maja "wyprzedaze"
sam poluje na XR-1100 w malowaniu conqueror tylko sie ludze, ze cos jeszcze sie uda urwac z ceny przeciagajac zakup na pozna jesien/wczesna zime
- nase
- Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):Jeśli nie kupiłeś teraz, to zapomnij o lepszej cenie.
Dokładnie - już ich nie ma. Upieracie się na Szoja

-
Atlantis - Świeżak
sa jeszcze w dobrych cenach gdzieniegdzie
np. niedaleko Szczecina w Stargardzie jest sklep (rowniez internetowy oraz na allegro sie wystawiaja) i powiem, ze ceny maja nawet tycke lepsze niz te przed podwyzja tzn. obnizone do okolo 1900 PLN za kask z grafika (wczesniej 2199PLN). Jest tez stale niska cena w sklepie riders4riders gdzie planowalem rowniez zakupic kombiak Dainese'a, ale od lipca mieli infolinie nie czynna do konca sierpnia, pozniej wrzesnia. Teraz jest pazdziernik, a oni dalej linie maja zamknieta z opisem do konca wrzesnia, wiec domniemuje, ze slabo aktualizuja stronke. Szkoda, bo maja atrakcyjna cenowo oferte. Trzeba dalej szukac, a strach sie nadziac na jakies fake'i.
@Atlantis wierz mi mierzylem wszystkie niemalze mozliwe kaski
na moj baniak i konkretne wymagania (okularnik i sensowna ilosc miejsca na uszy) pasowaly
- Schuberty
- HJC FG-15
- Shoei
(X-Lite 802 jakos mnie pominal)
nie wspomne o Sharku (s900 lub RSI), ktore rowniez bezblednie na baniaku dobrze lezaly, to szukalem czegos wyzszego raczej i do sporta tudziez sportowej turystyki
Arai fajnie tez lezy i wogole, ale mnie osobiscie nie przekonal do siebie.
Nie bede deprymowal zadnego z nich poniewaz obie firmy robia swietne kaski, a obiegowa opinia mowi, ze ma sie leb pasujacy do Arai'a albo Shoei'a. Moze to byc oczywiscie wierutna bzdura, ale kazdy ma swoje preferencje.

@Atlantis wierz mi mierzylem wszystkie niemalze mozliwe kaski

na moj baniak i konkretne wymagania (okularnik i sensowna ilosc miejsca na uszy) pasowaly
- Schuberty
- HJC FG-15
- Shoei
(X-Lite 802 jakos mnie pominal)
nie wspomne o Sharku (s900 lub RSI), ktore rowniez bezblednie na baniaku dobrze lezaly, to szukalem czegos wyzszego raczej i do sporta tudziez sportowej turystyki
Arai fajnie tez lezy i wogole, ale mnie osobiscie nie przekonal do siebie.
Nie bede deprymowal zadnego z nich poniewaz obie firmy robia swietne kaski, a obiegowa opinia mowi, ze ma sie leb pasujacy do Arai'a albo Shoei'a. Moze to byc oczywiscie wierutna bzdura, ale kazdy ma swoje preferencje.
- nase
- Świeżak
Malowania Arai są agresywniejsze niż Shoei(mierzyłem, więc widziałem jak jest naprawdę, a nie na fotach), sam mam Chaser'a Green Boost, także wiadomo, każdy chwali swoje, jeśli jest zadowolony. Prawdą jest, że leży, albo Arai, albo Shoei. Ja osobiście w Shoei'u nie czułem równomiernego podparcia głowy, nim zdążyłem coś powiedzieć, sam sprzedawca dodał, że patrząc na policzki i jak ruszam głową, to nie leży. Mi się udało dostać ten kask za 1890 zeta, bo ostatnia sztuka w tym rozmiarze w sklepie, w necie są większe upusty, ale tutaj nie mam problemów z gwarancją i ew. regulacjami, idę w razie czego z paragonem. Należy pamiętać, że 5 lat gwarancji Arai'a nie chroni przed głupotą, albo upuszczeniem, jakby ktoś się zastanawiał.
-
Atlantis - Świeżak
tak przy okazji przydałoby się przypomnieć, że malowanie garnka po swojemu powoduje utratę gwarancji
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Ja nie miałem tego dylematu. Wziąłem z półki za 1890 w grafice, ponieważ taki był. Nie było żadnego białego/czarnego w przecenie. Nie zajmowałem przesadnie swojego mózgu myślami typu: czy ta grafika jest najlepsza. Natomiast obiektywnie stwierdziłem porównując 10 Shoei'ów i 10 Arai'ów, że te u tego drugiego producenta grafiki są w mojej opinii ciekawsze.
A co do Twojego dylematu Wiewiór ;] to jest mnóstwo moto do wyboru. Pewnie B-King, albo K1300R Ci się z jakiegoś powodu nie podobają, ale jak dla mnie żaden z nich nie jest sprzętem dla geja ;> A siłę ciągu mają na tyle dużą, że wycieły by Gienka 2x razy ;] Olać to jaki mają wtrysk i konstrukcję pieca. Skupiłem się na efekcie.
A co do Twojego dylematu Wiewiór ;] to jest mnóstwo moto do wyboru. Pewnie B-King, albo K1300R Ci się z jakiegoś powodu nie podobają, ale jak dla mnie żaden z nich nie jest sprzętem dla geja ;> A siłę ciągu mają na tyle dużą, że wycieły by Gienka 2x razy ;] Olać to jaki mają wtrysk i konstrukcję pieca. Skupiłem się na efekcie.
-
Atlantis - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości