Problem z hamulcem mimo odpowietrzenia etc.
• Strona 1 z 1
Problem z hamulcem mimo odpowietrzenia etc.
Witam . Mam problem z przednim hamulcem ponieważ hamuje on gdzieś w 30 % tego co powinien , do tego klamka jest trochę za miękka i można ją docisnąć do samej manetki ...
Wymieniłem płyn, odpowietrzałem układ i dalej to samo ... co to może być ? zapowietrzyła się pompa ?? jeśli tak jak ją odpowietrzyć ?? Może wpływ na to miało to że koło było demontowane i przy ponownym zakładaniu musiałem rozszerzyć szczęki śrubokręcikiem...?
pozdrawiam i proszÄ™ o pomoc
Wymieniłem płyn, odpowietrzałem układ i dalej to samo ... co to może być ? zapowietrzyła się pompa ?? jeśli tak jak ją odpowietrzyć ?? Może wpływ na to miało to że koło było demontowane i przy ponownym zakładaniu musiałem rozszerzyć szczęki śrubokręcikiem...?
pozdrawiam i proszÄ™ o pomoc
- Lapkos
- Świeżak
źle odpowietrzyłes na 100% czesto przewód leci i w pewnym momencie nad kierką jest wyzej niz sama pompa. tam sie moze zbierac powietrze. wiec poruszaj przewodem. 2 sprawa mozna tez nabic płynu od dołu, w przypadku przedniego hebla sie to sprawdza. jak odpowietrzasz to poluzuj regulacje klamki.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
a ja mam taki patent że biorę odkręcam zacisk i ustawiam go wyżej niż pompa wtedy całe powietrze idzie do odpowietrznika i się odpowietrza w 5 min
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości