Problem z Hondą
• Strona 1 z 1
Problem z Hondą
Witam! Mam taki problem z Hondą xr 125l. Otóż jest to moje pierwsze moto i nie wiem co powinno jak chodzić. Posiadam Hondę od sierpnia 2010 więc trochę kilometrow zrobilem-3500km około. Teraz gdy skręcam kierownicą w prawą na postoju to obroty silnika wzrastają. Jak odpalałem ją latem w tamtym roku to bez ssania i chodziła a teraz to z ssaniem jest problem. Nie wiem co jest grane. Dodam ze przy odpalaniu na zimnym kiedys to dodałem gazu troszkę i wkęcała sie na obroty , a teraz to otworzę przepustnicę o kilka milimetrów i gaśnie. Jak się już rozgrzeje to tak nie ma , ale gdy dam do konca to przerywa. Pomóżcie bo nie wiem co robić. Z góry dzięki.
- ganek_95
- Świeżak
nie spamuj!! spytałes raz - czekaj na odpowiedź. po co pytasz o to samo 10 razy..
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
teraz to znaczy kiedy?? w tym miesiącu?? zrobiło się chłodniej motor potrzebuje więcej czasu żeby się zagrzać, potrzebuje też większej dawki paliwa stąd odpalanie na ssaniu. Miałem tak z moją hondą że w zimę tylko z samostartu odpalała (chociaż stała w ogrzewanym garażu) a przyszła wiosna temperatura się podniosła i zaczęła palić z pierwszego. jeśli chodzi o to że obroty rosną to raczej linka źle poprowadzona. A jeśli chodzi o przerywanie to filtr, świeca, gaźnik, jakiś styk zaśniedziały,cewka, moduł, stator, itp. Sprawdzał bym to w takiej kolejności. A może moto po prostu przylane nie wiem jak u ciebie ale w crossach 125 jak sie nie będzie ganiać na dość wysokich obrotach to przylewa i motor się już tak nie kręci wtedy trzeba trochę popiłować i przechodzi
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Ścigacz.pl
Ok. To wyczyszczę filtr i sprawdzę świecę. Czyli mam go trochę popiłować na obrotach? A jeśli chodzi o spam to jakoś nie odpowiadaliści, a mi szybko zalezalo na odp. bo szykuje moto do zimowania. Jesli cos to sory.
Honda XR 125L --> YZ 125
- ganek_95
- Świeżak
ja odpowiedziałem
wystarczy przeczytac. kolega zresztą tez odpowiedział. wyczysc gaźnik, filtr powietrza, wymien swiece. wyreguluj potem gaźnik i ma chodzic 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ale gaźnik nie był
zrób co mówimy nie szukaj wad na siłe. przy okazji mozna by wymienic olej jak dawno nie był ruszany, i sprawdzic zaworki

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
haha a z którego roku masz XR ? na pewno nie 2011
wiec ona mogła juz nie raz miec ustawiany gaźnik, i czyszczony. jak ktos smiga w terenie to raz na rok musi to zrobic. ponadto jak moto stoi na zime to benzyna wyparowuje i zostawia osad kilka razy minie zima i osadu jest na tyle sporo że moze spaść moc, wiec warto czyscic gaźniki nie tylko wtedy kiedy są tak zasyfione że moto nie odpala
po kolejne to przeciez wychodziły XR na przerózne rynki swiata. i inaczej bedzie ustawiony gaźnik dla kogos kto mieszka w wysokich górach a inaczej kto mieszka na nizinach
bo to tez róznica w regulacji jest... wiec nie mozna powiedziec że seryjnie były xle ustawione ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no moja xr jest z 2006 i kupiona w 2007. Na ramie jest napisane że wyprodukowana w Brazylii. No nawet jezdziłem tamta zime w śniegu to gaznik pewnie do czyszczenia i regulacji. Czuc ze mam mniej mocy niz na poczatku. Nie ciagnie tak dobrze jak powinna. Gdy jade 20 i dam do konca to niby sie wkręca ale ma to przerwanie i sie dławi.
Honda XR 125L --> YZ 125
- ganek_95
- Świeżak
• Strona 1 z 1