antifog - jaki i czy warto?
• Strona 1 z 1
antifog - jaki i czy warto?
Hej,
mimo że pora już chłodna, z braku alternatywy ciągle jeżdzę na motorze i mam problem z parowaniem szybek. Kask nie mam najwyzszych lotów, więc to pewnie dlatego. Próbowałem już wklejek, ale średnio pomogły. Myślałem też o antifogach, ale nie wiem czy znowu się nie przejadę na tym bajerze, zamiast kupić kask, na który jednak chwilowo mnie nie stać ;/ Macie jakieś sprawdzone preparaty?
pzdr
Olek
mimo że pora już chłodna, z braku alternatywy ciągle jeżdzę na motorze i mam problem z parowaniem szybek. Kask nie mam najwyzszych lotów, więc to pewnie dlatego. Próbowałem już wklejek, ale średnio pomogły. Myślałem też o antifogach, ale nie wiem czy znowu się nie przejadę na tym bajerze, zamiast kupić kask, na który jednak chwilowo mnie nie stać ;/ Macie jakieś sprawdzone preparaty?
pzdr
Olek
- olek-maly
- Świeżak
ta wiÄ…zanka od erina to chyba jakiÅ› spam?
A wracając do tematu antyfogów, to ja też nie byłem zadowolony z wklejek. Przerzuciłem się na środki zapobiegające parowaniu. Najpierw spróbowałem szamponu Bambino, bo tak mi znajomy polecił i o dziwo nawet nawet to działa, tylko że nie do końca i na krótko. Co pare dni trzeba było powtarzać czynność. Siegnałem po środek co się zowie "Polepszacz widoków" i faktycznie poprawa jest wyraźna i klarowna. Kosztuje koło 10 zł, więc warto, bo parowanie szyb nie tylko wkurza, ale przede wszystkim pogarsza widoczność, a wtedy o krakse nie trudno
A wracając do tematu antyfogów, to ja też nie byłem zadowolony z wklejek. Przerzuciłem się na środki zapobiegające parowaniu. Najpierw spróbowałem szamponu Bambino, bo tak mi znajomy polecił i o dziwo nawet nawet to działa, tylko że nie do końca i na krótko. Co pare dni trzeba było powtarzać czynność. Siegnałem po środek co się zowie "Polepszacz widoków" i faktycznie poprawa jest wyraźna i klarowna. Kosztuje koło 10 zł, więc warto, bo parowanie szyb nie tylko wkurza, ale przede wszystkim pogarsza widoczność, a wtedy o krakse nie trudno

- tygrys.warszawski
- Świeżak
jak miedzy naklejka a szyba masz odstep to moze mowa o pinlocku ? Z tego co widzialem naklejki przeciwparowaniu sa lepione na szybe i niestety maja to do siebie ze lubia odchodzic z czasem (no i z jakiegos powodu tez producenci kaskow przeszli na pin locki).
- ZooL
- Świeżak
Ja mówię o naklejce
. jak naklejam ją na do szyby do kasku Airoh s4 to jest minimalny odstęp między szybką a naklejką dzięki czemu właśnie nic nie paruję i świetnie działa . rok już ją mam i nic się nie dzieje . Więc przypuszczam że źle używacie swoich . Pin lock jeszcze lepsza sprawa.

-
amahay - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości