[Wywiady] Paweł Szkopek w Mistrzostwach Świata...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kolego ,nie dostal szansy od organizatora,tylko w trzecim podejsciu został wstawiony za Daniela Bukowskiego .O klasie Daniela w tej niejasnej sytuacji może tylko świadczyć jego wypowiedz w której życzył udanych startów Pawłowi.I nic pozatym .<br><hr>Moje zdanieKomentatorzy napisał(a):Ta praca to tylko kwestia przetarcia szlaków dla innych.W ciągu tych 2-3 sezonów nie ma szans nawet na drugą połowę pierwszej dziesiątki.Nie chodzi o złośliwość tylko o realia.Życzę jak najwyższych lokat, ale śledzę wyścigi od ponad 25 lat i swoje widzę.<br><hr>Racing veins<br>Komentatorzy napisał(a):Zatem proroku przepowiedz ponownie, jakie widzisz wyjście z sytuacji? Skoro siedzisz w wyścigach już ćwierć wieku to zapewne jesteś w stanie napisać co jest dane naszemu kochanemu polskiemu narodowi osiągnąć w dyscyplinie wyścigów motocyklowych w ciągu kolejnych 25 lat? Kto ma coś osiągnąć jeżeli nie on? Na dzień dzisiejszy jest bezwarunkowo najlepszym polskim zawodnikiem. Pewnie zaraz ktoś napisze że trzeba inwestować w młodych... Młodzi nie pokazali do tej pory nawet połowy tego, co może pokazać Paweł. Jeszcze długo nikt w Polsce nie będzie miał takich umiejętności jak on.<br><hr>Michał<br>Komentatorzy napisał(a):Kolego krótko i na temat -Daniel Bukowski -skromny z dużym potencjałem NIE GLEBI I NIE CHLA !!!!! ,tuż za nim Marek Szkopek...<br><hr>Moje zdanie<br>Komentatorzy napisał(a):O ile dobrze mi wiadomo, a nie wykluczam że mogę być źle poinformowany to obaj mieli szanse spróbować swoich sił w MŚ. Jeden psychicznie nie stanął na wysokości zadania i musiał zastąpić go Walkowiak (pamiętny debiut w Portimao w 2009r.), drugiemu brakowało prawie 5sekund na okrążeniu do Pawła, przyjmując, że czasy osiągane przez motocykle klas SSP i STK1000 są bardzo porównywalne i najczęściej różnią się około sekundę, może dwie. Pisząc o tym, że Marek może być lepszy od Pawła Szkopka, ewidentnie dajesz dowód na swoją nieznajomość środowiska wyścigowego. Gdybyś siedział w wyścigach 25 lat, tak jak wspominałeś, na pewno nie pisał byś takich bzdur. To nie jest możliwe. <br><hr>Armin<br>Komentatorzy napisał(a):Uprawiacie spekulacje totalizatora sportowego.Według waszego klucza Paweł powinien zostać już dawno Mistrzem Swiata ,a nie zostal .Wszyscy mają pod górkę,nawet za granicą.Każdy sezon jest inny i porównania do dwóch lat wstecz są chybonie.Przez dwa lata można zrobić bardzo duże postępy.Daniel B.dokladnie tak zrobił.
O ile mi wiadomo to Paweł SZ. juz startowal w Mistrzostwach Swiata ,i skoro by rokowal jako mega talent to został by tam wychwycony.Tegoroczne starty byly jego bodaj trzecim podejsciem......<br><hr>Moje zdanie<br>Komentatorzy napisał(a):Czy nie sądzisz, że właśnie to może o czymś świadczyć? Skoro byłby słaby, nie dostałby nawet drugiej szansy a co mówić o trzeciej. Oprzytomniej, co piszesz<br><hr>ciekawy<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wygląda to tak ,że każdy polski zawodnik powinien jeździć w Polsce i nie ma prawa przebić się wyżej, zazdrość brak aspiracji ile też można być mistrzem podwórka oj ludu...<br><hr>michałKomentatorzy napisał(a):Daj Panie Boże Pawłowi i wszystkim poszkodowanym, niedocenionym, OBURZONYM... po jednym miejscu w najlepszych zespołach mistrzostw świata, po jednym mieszkaniu (albo może lepiej willi nad Adriatykiem), po 1 sztuce Porshe... i najmocniej przepraszam jeśli coś pominąłem i przez to ktoś nie poczuł się przez to najlepszy i najważniejszy... Ech, Dzieciaki...<br><hr>OBURZONY<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kiedy ostatnio jakiś Polak wygrał ze Szkopkiem w generalce sezonu? Kiedy ostatnio Polak wygrał z nim w wyścigu? Czy jakiś Polak, na jakimkolwiek torze ma lepszą życiówkę od niego? <br><hr>chyba tyle
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Analizując trzy ostatnie sezony konkluduję,iż Paweł Szkopek powinien już raczej powstrzymać się od czynnych startów w sportowej rywalizacji.Jednakowoż nie powinien całkowicie wycofać się z teamu.Jest wysoce prawdopodobne,że najlepszym rozwiązaniem byłaby równie istotna funkcja w teamie - konsultant ds.technicznych.Wieloletnia praktyka i doświadczenie może okazać sie nieocenione na tej płaszczyznie, i tacy ludzie także są na wage złota.Niezależnie od dalszych posunięć i decyzji,należy życzyć Pawłowi powodzenia i spełnienia w świecie wyścigowych,motocyklowych fascynacji.Pozdrawiam serdecznie. <br><hr>esteta
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dokładnie za albo w miejsce. Może nie było takich pieniędzy za które by pojechał Szkopek wcześniej. Pieniądze musiały się dla niego znaleźć i Szkopek - jako lepszym mimo, że droższy - wszedł do zespołu. Buła chyba nigdy z nim nie wygrał?<br><hr>?Komentatorzy napisał(a):Ta praca to tylko kwestia przetarcia szlaków dla innych.W ciągu tych 2-3 sezonów nie ma szans nawet na drugą połowę pierwszej dziesiątki.Nie chodzi o złośliwość tylko o realia.Życzę jak najwyższych lokat, ale śledzę wyścigi od ponad 25 lat i swoje widzę.<br><hr>Racing veins<br>Komentatorzy napisał(a):Zatem proroku przepowiedz ponownie, jakie widzisz wyjście z sytuacji? Skoro siedzisz w wyścigach już ćwierć wieku to zapewne jesteś w stanie napisać co jest dane naszemu kochanemu polskiemu narodowi osiągnąć w dyscyplinie wyścigów motocyklowych w ciągu kolejnych 25 lat? Kto ma coś osiągnąć jeżeli nie on? Na dzień dzisiejszy jest bezwarunkowo najlepszym polskim zawodnikiem. Pewnie zaraz ktoś napisze że trzeba inwestować w młodych... Młodzi nie pokazali do tej pory nawet połowy tego, co może pokazać Paweł. Jeszcze długo nikt w Polsce nie będzie miał takich umiejętności jak on.<br><hr>Michał<br>Komentatorzy napisał(a):Kolego krótko i na temat -Daniel Bukowski -skromny z dużym potencjałem NIE GLEBI I NIE CHLA !!!!! ,tuż za nim Marek Szkopek...<br><hr>Moje zdanie<br>Komentatorzy napisał(a):O ile dobrze mi wiadomo, a nie wykluczam że mogę być źle poinformowany to obaj mieli szanse spróbować swoich sił w MŚ. Jeden psychicznie nie stanął na wysokości zadania i musiał zastąpić go Walkowiak (pamiętny debiut w Portimao w 2009r.), drugiemu brakowało prawie 5sekund na okrążeniu do Pawła, przyjmując, że czasy osiągane przez motocykle klas SSP i STK1000 są bardzo porównywalne i najczęściej różnią się około sekundę, może dwie. Pisząc o tym, że Marek może być lepszy od Pawła Szkopka, ewidentnie dajesz dowód na swoją nieznajomość środowiska wyścigowego. Gdybyś siedział w wyścigach 25 lat, tak jak wspominałeś, na pewno nie pisał byś takich bzdur. To nie jest możliwe. <br><hr>Armin<br>Komentatorzy napisał(a):Uprawiacie spekulacje totalizatora sportowego.Według waszego klucza Paweł powinien zostać już dawno Mistrzem Swiata ,a nie zostal .Wszyscy mają pod górkę,nawet za granicą.Każdy sezon jest inny i porównania do dwóch lat wstecz są chybonie.Przez dwa lata można zrobić bardzo duże postępy.Daniel B.dokladnie tak zrobił.
O ile mi wiadomo to Paweł SZ. juz startowal w Mistrzostwach Swiata ,i skoro by rokowal jako mega talent to został by tam wychwycony.Tegoroczne starty byly jego bodaj trzecim podejsciem......<br><hr>Moje zdanie<br>Komentatorzy napisał(a):Czy nie sądzisz, że właśnie to może o czymś świadczyć? Skoro byłby słaby, nie dostałby nawet drugiej szansy a co mówić o trzeciej. Oprzytomniej, co piszesz<br><hr>ciekawy<br>
Komentatorzy napisał(a):Kolego ,nie dostal szansy od organizatora,tylko w trzecim podejsciu został wstawiony za Daniela Bukowskiego .O klasie Daniela w tej niejasnej sytuacji może tylko świadczyć jego wypowiedz w której życzył udanych startów Pawłowi.I nic pozatym .<br><hr>Moje zdanie<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Buła nie musiał wygrywac ze Szkopkiem aby jezdzic w MS .To kwestia tego że Daniel oprócz talentu nie miał wkładu finansowego.Czy mial go Szkopek ?Na pewno mowił że ma i to głównie było brane pod uwagę.Buła zachował sie z klasą,a menago bogdanki poszedł za ...kasą.A kto teraz nie idzie;)<br><hr>??Komentatorzy napisał(a):Ta praca to tylko kwestia przetarcia szlaków dla innych.W ciągu tych 2-3 sezonów nie ma szans nawet na drugą połowę pierwszej dziesiątki.Nie chodzi o złośliwość tylko o realia.Życzę jak najwyższych lokat, ale śledzę wyścigi od ponad 25 lat i swoje widzę.<br><hr>Racing veins<br>Komentatorzy napisał(a):Zatem proroku przepowiedz ponownie, jakie widzisz wyjście z sytuacji? Skoro siedzisz w wyścigach już ćwierć wieku to zapewne jesteś w stanie napisać co jest dane naszemu kochanemu polskiemu narodowi osiągnąć w dyscyplinie wyścigów motocyklowych w ciągu kolejnych 25 lat? Kto ma coś osiągnąć jeżeli nie on? Na dzień dzisiejszy jest bezwarunkowo najlepszym polskim zawodnikiem. Pewnie zaraz ktoś napisze że trzeba inwestować w młodych... Młodzi nie pokazali do tej pory nawet połowy tego, co może pokazać Paweł. Jeszcze długo nikt w Polsce nie będzie miał takich umiejętności jak on.<br><hr>Michał<br>Komentatorzy napisał(a):Kolego krótko i na temat -Daniel Bukowski -skromny z dużym potencjałem NIE GLEBI I NIE CHLA !!!!! ,tuż za nim Marek Szkopek...<br><hr>Moje zdanie<br>Komentatorzy napisał(a):O ile dobrze mi wiadomo, a nie wykluczam że mogę być źle poinformowany to obaj mieli szanse spróbować swoich sił w MŚ. Jeden psychicznie nie stanął na wysokości zadania i musiał zastąpić go Walkowiak (pamiętny debiut w Portimao w 2009r.), drugiemu brakowało prawie 5sekund na okrążeniu do Pawła, przyjmując, że czasy osiągane przez motocykle klas SSP i STK1000 są bardzo porównywalne i najczęściej różnią się około sekundę, może dwie. Pisząc o tym, że Marek może być lepszy od Pawła Szkopka, ewidentnie dajesz dowód na swoją nieznajomość środowiska wyścigowego. Gdybyś siedział w wyścigach 25 lat, tak jak wspominałeś, na pewno nie pisał byś takich bzdur. To nie jest możliwe. <br><hr>Armin<br>Komentatorzy napisał(a):Uprawiacie spekulacje totalizatora sportowego.Według waszego klucza Paweł powinien zostać już dawno Mistrzem Swiata ,a nie zostal .Wszyscy mają pod górkę,nawet za granicą.Każdy sezon jest inny i porównania do dwóch lat wstecz są chybonie.Przez dwa lata można zrobić bardzo duże postępy.Daniel B.dokladnie tak zrobił.
Komentatorzy napisał(a):Kolego ,nie dostal szansy od organizatora,tylko w trzecim podejsciu został wstawiony za Daniela Bukowskiego .O klasie Daniela w tej niejasnej sytuacji może tylko świadczyć jego wypowiedz w której życzył udanych startów Pawłowi.I nic pozatym .<br><hr>Moje zdanie<br>Komentatorzy napisał(a):Dokładnie za albo w miejsce. Może nie było takich pieniędzy za które by pojechał Szkopek wcześniej. Pieniądze musiały się dla niego znaleźć i Szkopek - jako lepszym mimo, że droższy - wszedł do zespołu. Buła chyba nigdy z nim nie wygrał?<br><hr>?<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja zauważam w twojej wypowiedz brak pojęcia o czytaniu ze zrozumieniem...<br><hr>ArminKomentatorzy napisał(a):Analizując trzy ostatnie sezony konkluduję,iż Paweł Szkopek powinien już raczej powstrzymać się od czynnych startów w sportowej rywalizacji.Jednakowoż nie powinien całkowicie wycofać się z teamu.Jest wysoce prawdopodobne,że najlepszym rozwiązaniem byłaby równie istotna funkcja w teamie - konsultant ds.technicznych.Wieloletnia praktyka i doświadczenie może okazać sie nieocenione na tej płaszczyznie, i tacy ludzie także są na wage złota.Niezależnie od dalszych posunięć i decyzji,należy życzyć Pawłowi powodzenia i spełnienia w świecie wyścigowych,motocyklowych fascynacji.Pozdrawiam serdecznie. <br><hr>esteta<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a moim zdaniem to całkiem dobry sezon w wydaniu Pawła Szkopka wszak musiał się uczuć nowych torów BRAWO!! Paweł oby tak dalej!<br><hr>gogreen
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nikt nie zwraca uwagi na gleby- no no ciekawa teoria...jakby za gleby dawali punkty byłby mistrzem...<br><hr>oko
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wiem co mówił, co zrobił ale ja słyszałem, że za każdy punt zdobyty dostał 10.000 razem 120.000 zł Szok i niedowierzanie<br><hr>ciekawyKomentatorzy napisał(a):Ta praca to tylko kwestia przetarcia szlaków dla innych.W ciągu tych 2-3 sezonów nie ma szans nawet na drugą połowę pierwszej dziesiątki.Nie chodzi o złośliwość tylko o realia.Życzę jak najwyższych lokat, ale śledzę wyścigi od ponad 25 lat i swoje widzę.<br><hr>Racing veins<br>Komentatorzy napisał(a):Zatem proroku przepowiedz ponownie, jakie widzisz wyjście z sytuacji? Skoro siedzisz w wyścigach już ćwierć wieku to zapewne jesteś w stanie napisać co jest dane naszemu kochanemu polskiemu narodowi osiągnąć w dyscyplinie wyścigów motocyklowych w ciągu kolejnych 25 lat? Kto ma coś osiągnąć jeżeli nie on? Na dzień dzisiejszy jest bezwarunkowo najlepszym polskim zawodnikiem. Pewnie zaraz ktoś napisze że trzeba inwestować w młodych... Młodzi nie pokazali do tej pory nawet połowy tego, co może pokazać Paweł. Jeszcze długo nikt w Polsce nie będzie miał takich umiejętności jak on.<br><hr>Michał<br>Komentatorzy napisał(a):Kolego krótko i na temat -Daniel Bukowski -skromny z dużym potencjałem NIE GLEBI I NIE CHLA !!!!! ,tuż za nim Marek Szkopek...<br><hr>Moje zdanie<br>Komentatorzy napisał(a):O ile dobrze mi wiadomo, a nie wykluczam że mogę być źle poinformowany to obaj mieli szanse spróbować swoich sił w MŚ. Jeden psychicznie nie stanął na wysokości zadania i musiał zastąpić go Walkowiak (pamiętny debiut w Portimao w 2009r.), drugiemu brakowało prawie 5sekund na okrążeniu do Pawła, przyjmując, że czasy osiągane przez motocykle klas SSP i STK1000 są bardzo porównywalne i najczęściej różnią się około sekundę, może dwie. Pisząc o tym, że Marek może być lepszy od Pawła Szkopka, ewidentnie dajesz dowód na swoją nieznajomość środowiska wyścigowego. Gdybyś siedział w wyścigach 25 lat, tak jak wspominałeś, na pewno nie pisał byś takich bzdur. To nie jest możliwe. <br><hr>Armin<br>Komentatorzy napisał(a):Uprawiacie spekulacje totalizatora sportowego.Według waszego klucza Paweł powinien zostać już dawno Mistrzem Swiata ,a nie zostal .Wszyscy mają pod górkę,nawet za granicą.Każdy sezon jest inny i porównania do dwóch lat wstecz są chybonie.Przez dwa lata można zrobić bardzo duże postępy.Daniel B.dokladnie tak zrobił.
Komentatorzy napisał(a):Kolego ,nie dostal szansy od organizatora,tylko w trzecim podejsciu został wstawiony za Daniela Bukowskiego .O klasie Daniela w tej niejasnej sytuacji może tylko świadczyć jego wypowiedz w której życzył udanych startów Pawłowi.I nic pozatym .<br><hr>Moje zdanie<br>Komentatorzy napisał(a):Dokładnie za albo w miejsce. Może nie było takich pieniędzy za które by pojechał Szkopek wcześniej. Pieniądze musiały się dla niego znaleźć i Szkopek - jako lepszym mimo, że droższy - wszedł do zespołu. Buła chyba nigdy z nim nie wygrał?<br><hr>?<br>Komentatorzy napisał(a):Buła nie musiał wygrywac ze Szkopkiem aby jezdzic w MS .To kwestia tego że Daniel oprócz talentu nie miał wkładu finansowego.Czy mial go Szkopek ?Na pewno mowił że ma i to głównie było brane pod uwagę.Buła zachował sie z klasą,a menago bogdanki poszedł za ...kasą.A kto teraz nie idzie;)<br><hr>??<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
równie dobrze gdyby za głupotę dawali, też miał byś spokojnie miejsce w czołówce. I szkoda że robię wyjątek, bo na takie komentarze też nie powinno zwracać się uwagi.<br><hr>MKKomentatorzy napisał(a):nikt nie zwraca uwagi na gleby- no no ciekawa teoria...jakby za gleby dawali punkty byłby mistrzem...<br><hr>oko<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panie Mateuszu pański komentarz jest nie na miejscu... a ,że pozwolę zapytać w jakim teamie Pan pojedzie jeśli chodzi o nadchodzący sezon MOTO2?<br><hr>FrycekKomentatorzy napisał(a):nikt nie zwraca uwagi na gleby- no no ciekawa teoria...jakby za gleby dawali punkty byłby mistrzem...<br><hr>oko<br>Komentatorzy napisał(a):równie dobrze gdyby za głupotę dawali, też miał byś spokojnie miejsce w czołówce. I szkoda że robię wyjątek, bo na takie komentarze też nie powinno zwracać się uwagi.<br><hr>MK<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości