Odzież termoaktywna - fakty i mity
• Strona 1 z 1
Odzież termoaktywna - fakty i mity
1. Jaka odzież termoaktywna jest najlepsza na lato na upalne dni
2. --||-- na chłodne dni i wiosenne/letnie zimne noce
3. Czy opłaca się w ogóle nosić odzież termo
4. Czy działa ona prawidłowo pod zwykłą bluzą i jeansami moto (teorytycznie) czy tylko pod kombi skóra/tekstyl
5. Warto zakładać pod buty (w moim przypadku Sidi Vortice) skarpety termo
6. Proszę także o opinie użytkowników + podanie marki i modelu
2. --||-- na chłodne dni i wiosenne/letnie zimne noce
3. Czy opłaca się w ogóle nosić odzież termo
4. Czy działa ona prawidłowo pod zwykłą bluzą i jeansami moto (teorytycznie) czy tylko pod kombi skóra/tekstyl
5. Warto zakładać pod buty (w moim przypadku Sidi Vortice) skarpety termo
6. Proszę także o opinie użytkowników + podanie marki i modelu
-
zero22 - Świeżak
Nikt nic nie wiem moim zdaniem odzież na pewno coś daje tego ciepełka ale wiecej nie wiem jak każdy ;p
- Fantas3k
- Bywalec
na wszystko nie odpowiem ale tak:
kupilem brubeck cooler pelny zestaw, do jazdy w cieple dni, a wyszlo tak ze przy 10 stopniach i deszczu i tak go ubieralem, komfort jazdy jest nieporownywalny z jazda bez odziezy termoaktywnej. Do butow jak najbardziej warto zakladac skarpety termo, z tych samych przyczyn co gacie i gore. Mianowicie skora pozostaje sucha i masz wrazenie jakbys sie nie pocil, a po zdjeciu ciuchow nie smierdzisz jak po wyjsciu z silowni. Jak dziala pod bluza tego nie wiem, jezdze tylko w skorzanym kombi.
kupilem brubeck cooler pelny zestaw, do jazdy w cieple dni, a wyszlo tak ze przy 10 stopniach i deszczu i tak go ubieralem, komfort jazdy jest nieporownywalny z jazda bez odziezy termoaktywnej. Do butow jak najbardziej warto zakladac skarpety termo, z tych samych przyczyn co gacie i gore. Mianowicie skora pozostaje sucha i masz wrazenie jakbys sie nie pocil, a po zdjeciu ciuchow nie smierdzisz jak po wyjsciu z silowni. Jak dziala pod bluza tego nie wiem, jezdze tylko w skorzanym kombi.
- ZooL
- Świeżak
- Fantas3k
- Bywalec
1.odzież z coolmax-u,osobiście używam Nike Dri fit nie typowo motocyklowa ale w do 25*C rewelacja
2.Spaio Moto Line,super właściwosci termoizolacyjne,sprawdzone przy temp 5*C,i cena ok 190 zł za komplet,może nie ma sie czym chwalic ale po używaniu 3 dni bezprzerwy nie śmierdzisz jak skunks,przetestowałem na sobie :/
3. Opłaca jak pojeździsz w termo poczujesz różnice,na dalsze wypady rewelacja
4.Pod skórą działa,pod texem też,pod zwykłą bluzą nie używałem więc sie nie wypowiem
5.Używam skarpet z coolmax-u stopa się mniej poci,i nie smierdzi tak jak w bawełnianych,pamiętaj jednym włókno coolmax juz po pierwszym praniu zaczyna się machacić tak juz ma ale na właściwosciach nie tarci
6. Na lato Nike Dri fit(nie motocyklowa cena za sama bluze ok 170 zł), na chłodniejsze dni Spaio moto Line za ta cene polecam
w linku porównanie brubeck vs Spaio tylko inny model
http://bieganie.pl/?cat=21&id=2304&show=1
jak w reklamie więc po co przepłacać
różnica w cenie niewielka
2.Spaio Moto Line,super właściwosci termoizolacyjne,sprawdzone przy temp 5*C,i cena ok 190 zł za komplet,może nie ma sie czym chwalic ale po używaniu 3 dni bezprzerwy nie śmierdzisz jak skunks,przetestowałem na sobie :/
3. Opłaca jak pojeździsz w termo poczujesz różnice,na dalsze wypady rewelacja
4.Pod skórą działa,pod texem też,pod zwykłą bluzą nie używałem więc sie nie wypowiem
5.Używam skarpet z coolmax-u stopa się mniej poci,i nie smierdzi tak jak w bawełnianych,pamiętaj jednym włókno coolmax juz po pierwszym praniu zaczyna się machacić tak juz ma ale na właściwosciach nie tarci
6. Na lato Nike Dri fit(nie motocyklowa cena za sama bluze ok 170 zł), na chłodniejsze dni Spaio moto Line za ta cene polecam
w linku porównanie brubeck vs Spaio tylko inny model
http://bieganie.pl/?cat=21&id=2304&show=1
jak w reklamie więc po co przepłacać

- komi999
- Świeżak
ZooL napisał(a):kupilem brubeck cooler pelny zestaw, do jazdy w cieple dni, a wyszlo tak ze przy 10 stopniach i deszczu i tak go ubieralem, komfort jazdy jest nieporownywalny z jazda bez odziezy termoaktywnej.
Podobnie jak kolega wyżej - bielizna termoaktywna daje nieporównywalnie więcej komfortu aniżeli zwykła bielizna (czyt. T-Shirt itp.).
-
bryk77 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości