Zobacz wÄ…tek - Sezon na zakupy
NAS Analytics TAG

Sezon na zakupy

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Sezon na zakupy

Postprzez marc27 » 22/10/2011, 21:31

Cześć,

problem jest taki, że zaplanowałem na przerwę zimową zakupy odzieży licząc oczywiście między innymi na to, że po sezonie będzie taniej. Zdaje się, że już teraz powoli widać trochę niższe ceny, ale do wiosny daleko i nie muszę się z tym spieszyć.
Chciałbym, żebyście podzielili się swoim doświadczeniem, czy lepiej poczekać do grudnia-stycznia z zakupami czy robić je już teraz. Z jednej strony chciałbym przeczekać licząc na jeszcze lepsze okazje cenowe, z drugiej boję się że zimą zostaną już tylko nietypowe rozmiary.

Pozdrawiam

Ps.
Pewnie taki temat gdzieś już jest w odchłaniach forum, ale szukajka coś nie bardzo dziś działa (zwraca błąd), a poza tym pewnie będą inni zainteresowani.
marc27
Świeżak

Postprzez Atlantis » 23/10/2011, 13:24

Zasada jest bardzo prosta. Im później tym taniej, a wybór mniejszy. W tym momencie ceny są już niższe o 10-30%. W styczniu niektóre rzeczy będą kosztować połowe tego co latem, ale rozmiarówka będzie ostro przerzedzona. Jeśli nosicie niestandardowe rozmiary to ja bym czekał ;] W moim przypadku rękawice XL są prawie zawsze na stanie. Za to S,M i L może nie być. Chyba, że nie jesteście nastawieni na konkretny produkt - wtedy można iść w styczniu i dobierzecie sobie różne części garderoby, każdy innej maści, koloru i firmy, choć często markowe, za rozsądną cenę.
Atlantis
Świeżak

Postprzez Atlantis » 23/10/2011, 13:51

Racja w pewnym sensie - Intermotors od lat w połowie października robiło wyprzedaż. W tym roku cisza, dzwoniłem nawet do nich to usłyszałem, że zastanawiają się czy w ogóle będzie oficjalny katalog wyprzedażowy, bo magazyny mają względnie puste.
Atlantis
Świeżak

Postprzez Trax » 23/10/2011, 19:50

zawsze można odwiedzić Berlin :)
Trax
Świeżak

Postprzez Atlantis » 23/10/2011, 22:38

Trax napisał(a):zawsze można odwiedzić Berlin :)

Można. Jest taniej i większy wybór. Gorzej jak Ci odejdzie nitka, albo coś poważniejszego. Zapylasz do Berlina z niemiecką gwarancją. Pomijam już fakt, że jeśli kupujesz mało ciuchów to koszt paliwa będzie większy niż wszystko co zaoszczędziłeś.
Atlantis
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 2 gości

na górê