Kawasaki kxf 250 rozrzÄ…d
• Strona 1 z 1
Kawasaki kxf 250 rozrzÄ…d
Witam mam taki problem że spojrzałem na znaki rozrządu i coś się nie zgadza (w załączniku zdjęcie jak powinno być, u mnie nie zgadza się ustawienie zaworów dolotowych te większe kropki na zdjęciu) czy możliwe jest że motor chodzi(bo chodzi i to całkiem dobrze) dodam że na jednym zaworze dolotowym jest olbrzymi luz co by się stało jak bym to przestawił??
a teraz drugie pytanie sprawdziłem na naciągaczu łańcuszka że około 8 ząbków jest wyciągnięty to znaczy że łańcuszek jest w jakim stanie?? Motor z 2005r
(otwórz link)
Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)
a teraz drugie pytanie sprawdziłem na naciągaczu łańcuszka że około 8 ząbków jest wyciągnięty to znaczy że łańcuszek jest w jakim stanie?? Motor z 2005r

Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Silnik nie działał by zbyt dobrze gdy masz duże luzy zaworowe, a tym bardziej przestawiony rozrząd. Powiedz o ile jest on wg. Ciebie przestawiony?
Policz sobie zÄ…bki na napinaczu i sam sobie odpowiedz na to pytanie.
Policz sobie zÄ…bki na napinaczu i sam sobie odpowiedz na to pytanie.
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
jak masz 1 zabek przestawiony rozrząd to juz nie pracuje dobrze. jak masz o wiecej to tłok powinien walic w zawory
( bo nawet o 1 ząbek potrafi delikatnie pukać ) co do samych luzów zaworowych róznica 0.02 mm jest już odczuwalna
a co do napinacza to zobacz ile zabków zostało a nie ile poszło
dla kolegi z forum duriva - tez ma kxf 250 ale nieco nowszą, tez był problem z rozrządem bo moto po remoncie sie nie wkręcał jak nalezy, okazało sie że kiedys wybuchł silnik i wałek rozrządu był skoszony. na oko nie było widac. a mimo to moto nie pracował jak nalezy. chodził jakby miał 20 kucy

dla kolegi z forum duriva - tez ma kxf 250 ale nieco nowszą, tez był problem z rozrządem bo moto po remoncie sie nie wkręcał jak nalezy, okazało sie że kiedys wybuchł silnik i wałek rozrządu był skoszony. na oko nie było widac. a mimo to moto nie pracował jak nalezy. chodził jakby miał 20 kucy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
według mnie wałem od zaworów wlotowych jest przestawiony o 1 ząbek jeden luz zaworowy o dużo wykracza ponad luzy w serwisówce 0,10-0,15 wlot według serwisówki a napinacz ma 18 ząbków(gdzieś tak o 0.2mm jest inaczej
-
no to skoro przestawiony to ustaw jak nalezy
a co do napinacza mówią ze jak 2 zabki zostało to trzeba wymienic.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dzisiaj spojrzałem jeszcze raz na zawory i rozrząd i zauważyłem że wałek od zaworów dolotowych jest przestawiony o 2 ząbki (opóźniony) luz na jednym zaworze przekracza granicę serwisową o 0,10 mm(wlotowy o którym pisałem wyżej) reszta zaworów jest w granicach serwisowych mierzyłem kiedyś kompresję i wyszło 6 atmosfer czyli przeciętnie.
1 Czy to przestawienie mogło skutkować tym że motor nie ma niskich obrotów ??
2 To przestawienie nie jest za duże(motor odpala z 2 kopa)??
3 czy istnieją jakieś triki z rozrządem na handel(typu przyspieszanie zapłonu)??
1 Czy to przestawienie mogło skutkować tym że motor nie ma niskich obrotów ??
2 To przestawienie nie jest za duże(motor odpala z 2 kopa)??
3 czy istnieją jakieś triki z rozrządem na handel(typu przyspieszanie zapłonu)??
-
moja dobra rada, ustaw to tak jak byc powinno, albo oddaj to do kogos kto to zrobi i dopiero później zadawaj pytania
jeśli cos nie jest dobrze ustawione, logiczne jest że nie będzie pracowac jak powinno

jeśli cos nie jest dobrze ustawione, logiczne jest że nie będzie pracowac jak powinno

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
a czy jedno nie jest drugim ?
jak jest przesunięte o zabek czy 2 czy ile tam w którąs ze stron na którym z wałków to znaczy że faza jest przesunięta 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości