Kawasaki zxr 400 a silnik od zx6r
• Strona 1 z 1
Kawasaki zxr 400 a silnik od zx6r
Witam serdecznie.
Jako ze nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na forum odnośnie "przekładki" silnika od zx6r do zxr 400, moje pytanie jest następujące, czy jest możliwe przeprowadzenie takiego przeszczepu w miarę bez problematycznie? I jeśli ktoś już się z czymś takim spotkał, jakie części było by trzeba jeszcze wymienić oprócz oczywiście "serca" maszyny.
Jako ze nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na forum odnośnie "przekładki" silnika od zx6r do zxr 400, moje pytanie jest następujące, czy jest możliwe przeprowadzenie takiego przeszczepu w miarę bez problematycznie? I jeśli ktoś już się z czymś takim spotkał, jakie części było by trzeba jeszcze wymienić oprócz oczywiście "serca" maszyny.
- ehoo
- Świeżak
Jeżeli jest to możliwe ( w co wątpię ), to będzie to z całą pewnością bardzo problematyczne: inna rama, otwory do zamontowania silnika w innych miejscah inne wymiary i cała masa innych problemów.
-
tomek_gda - Świeżak
tomek_gda napisał(a):Jeżeli jest to możliwe ( w co wątpię ), to będzie to z całą pewnością bardzo problematyczne: inna rama, otwory do zamontowania silnika w innych miejscah inne wymiary i cała masa innych problemów.
Aż dziwne że mogą być z tym aż takie problemy, ostatnio bardzo często widuje wlaśnie takie zxr400 z silnikami od zx6r na alledrogo i otoszmelc
- ehoo
- Świeżak
Może prościej zadzwoń do właściciela takiego sprzętu na Allegro i zapytaj się czy było trudno to zrobić. Jak jest ich kilka sztuk to ktoś na pewno ci odpowie, my możemy tylko zgadywać.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości