Pomimo pełnego baku świeci mi rezerwa;/
• Strona 1 z 1
Pomimo pełnego baku świeci mi rezerwa;/
Witam wszystkich manetkowiczów ;D dziś mam dla was rozkminke tego typu - zalałem dzisiaj cały bak paliwa w mojej rs 50 ( 2010 r ) odpaliłem motor a na liczniku nie zgasła mi rezerwa.;/ ma ktoś jakiś pomysł co mogłoby się stać? dlaczego ta rezerwa nie chce zgasnąć?:D
-
stuncik1 - Świeżak
weź mnie nie strasz.;/ na serwisie mi tego nie zrobią na gwarancji bo zdjąłem blokady, a za wymienienie tego czujnika pewnie mnie skroją z 500 zł;/ ( w końcu to serwis );/ Ma ktoś może inną, bardziej optymistyczną wersję co mogło się stać?:D
-
stuncik1 - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Obczaj dokładnie kable i styki, wtyczki co łączą się do czujnika paliwa, może przeczyść, może jakiś bezpiecznik. Na serwisie nic ci nie powiedzą, że zdjąłeś blokady, bo co ma piernik do wiatraka?
Nowy kranik z czujnikiem (razem) kosztuje 165 zł na Allegro, więc jakby coś to sam sobie możesz kupić (jak ten co masz padł całkowicie) i założyć, bo filozofii wielkiej nie ma.
Invinciblee nie wiem co się tak jarasz, że ściągnął blokady i mu padło coś. Byłbyś na jego miejscu, to zrobiłbyś tak samo, a nie śmigał 45 km/h, pozdro.
Nowy kranik z czujnikiem (razem) kosztuje 165 zł na Allegro, więc jakby coś to sam sobie możesz kupić (jak ten co masz padł całkowicie) i założyć, bo filozofii wielkiej nie ma.

Invinciblee nie wiem co się tak jarasz, że ściągnął blokady i mu padło coś. Byłbyś na jego miejscu, to zrobiłbyś tak samo, a nie śmigał 45 km/h, pozdro.
-
Kirgeron - Świeżak
Próbowałem z bezpiecznikami - nic nie pomogło. Próbowałem podociskać wszystkie kostki - zero rezultatu. Odłączyłem aku na 2 min i podłączyłem, rezerwa zgasła na chwile, ale w momencie rozpoczęcia jazdy ( po ok. 100m. rezerwa znowu zaświeciła się i nie chce zgasnąć.) Nie wiem co może być przyczyną takiego zachowania tej kontrolki;/ Może to wina faktu, iż mam słaby akumulator? wchodzi takie coś w gre?
PS. Blokadę zdjąłem tylko dlatego, by móc spokojnie poruszać się po mieście.. ale w sumie to też frajda jak na światłach pierwszy wychodzisz przed szereg w klasie. 50 ccm3
PS. Blokadę zdjąłem tylko dlatego, by móc spokojnie poruszać się po mieście.. ale w sumie to też frajda jak na światłach pierwszy wychodzisz przed szereg w klasie. 50 ccm3
-
stuncik1 - Świeżak
sonycbr77 napisał(a):PS. Blokadę zdjąłem tylko dlatego, by móc spokojnie poruszać się po mieście.. ale w sumie to też frajda jak na światłach pierwszy wychodzisz przed szereg w klasie. 50 ccm3
I wszystkie gimnazjalistki TWOJE

Akumulator za słaby nie wchodzi w grę

-
grunder - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa