gs 500 stracił sporo mocy i stuka pomocy
• Strona 1 z 1
gs 500 stracił sporo mocy i stuka pomocy
witam wszystkich ostatnio w moim gs pojawił sie dziwny halas w silniku przy dodawaniu gazu a mianowicie pomiedzy 3 a 6 tyś obrotów brzmiało to coś ala drganie luźnej przepustnicy w mz jezeli ktoś miał wie o co chodzi a wczoraj pociskałem ok 140km/h i zaczeło sie to strasznie głośno tłuc a motor stracił moc powiedzcie prosze co to moze być i na jakie koszty mam sie nastawić

------->
- Pomen85
- Świeżak
nie chce być złym prorokiem ale...nastaw sie na 1000-1500 zł czyli na kupno uzywanego silnika z allegro ponieważ naprawa tego może kosztować więcej...
jawa50>>>jawa175>>>3xjawa350ts>>>cbr1000>>>zzr1100...wreszcie upragniona hayabusa
)

- neptyk
- Świeżak
ja tez nie chce cie martwic, ale najczesciej pojawienie sie stukow i nagly spadek mocy sa przyczyna zuzycia pierscieni i tlokow. Musialbys sprawdzic gdzies w warsztacie kompresje cylindrow i dowiedziec sie ile wynosi nominalnie. Koszty naprawy takich rzeczy siegaja ok 1000zl. Trzeba sie dowiedziec czy bedzie sie to oplacac, czy jak napisal kolega nie lepiej bedzie kupic drugiego silnika.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Zdejmij pokrywę zaworów i oblukaj co jest.
Można by stawiać na to że rozrząd przeskoczył i tłok mógł się spotka z zaworem ale wtedy to już byś raczej nie był w stanie nim jechać. Zdejmij pokrywę i sprawdź jak to wygląda.
Można by stawiać na to że rozrząd przeskoczył i tłok mógł się spotka z zaworem ale wtedy to już byś raczej nie był w stanie nim jechać. Zdejmij pokrywę i sprawdź jak to wygląda.
Suzuki GSX 550 (600f
) mod. to street 

- bobek358
- Świeżak
Jaki przebieg ma motocykl ?? Ja dalej obstawialbym, ze jest wina tlokow. Moga one wskazywac juz zuzycie razem z pierscieniami. Mozliwe jest tez ze dostaly gdzies luzu na sworzniach, lub zostalo uszkodzone ktores z lozysk powodujace drgania na korbowodzie - chociaz to malo prawdopodobne. Moze jak powiedzial kolega rozregulowal sie rozrzad - wtedy jednak pojawily by sie problemy z odpalaniem i dynamiczna, ladna praca silnika.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Witam ponownie
wkurzyłem sie i z kolegą rozebrałem silnik na czesci pierwsze!!!
sciągam cylinder a tu niespodzianka tłok na jednym kobiena wale luzy jak diabli bawimy sie dalej i co panewka si starła i zrobiła piękne rysy na wale a wtedy sie bardzo wk.. uzyłem
JEZELI MACIE JAKIES DOBRE ŹRÓDŁA ALBO DOJŚCIE DO KOMPLETNYCH SILNIKÓW DO GS TO BARDZO PROSZE O JAKIEŚ WIADOMOŚCI W TYM TEMACIE
pozdrawiam
sciągam cylinder a tu niespodzianka tłok na jednym kobiena wale luzy jak diabli bawimy sie dalej i co panewka si starła i zrobiła piękne rysy na wale a wtedy sie bardzo wk.. uzyłem
JEZELI MACIE JAKIES DOBRE ŹRÓDŁA ALBO DOJŚCIE DO KOMPLETNYCH SILNIKÓW DO GS TO BARDZO PROSZE O JAKIEŚ WIADOMOŚCI W TYM TEMACIE
pozdrawiam

------->
- Pomen85
- Świeżak
Witam ponownie
wkurzyłem sie i z kolegą rozebrałem silnik na czesci pierwsze!!!
pozdrawiam
pozdrawiam

------->
- Pomen85
- Świeżak
Re: Witam ponownie
Pomen85 napisał(a):... i co panewka si starła i zrobiła piękne rysy na wale ...
a więc dobrze prognozowałem;) Tak jak piszesz, kup nowy silnik, bo nie ma sensu się bawić w szlif wału.
BTW: Pomen, na jakim oleju jeździłeś? Sprawdzałeś jego poziom??
- cinx
- Świeżak
- fandzoilisz
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa