KAWASAKI KLX 250 (1994r.) PYTANIE!!
• Strona 1 z 1
KAWASAKI KLX 250 (1994r.) PYTANIE!!
Witam!
Posiadam kawasaki klx 250 z 1994 roku. Z motocyklem wszystko jest ok tylko niepokoją mnie dziwne stuki w silniku. Mianowicie silnik chodzi równo, nie kopci ani nic się z nim nie dzieje dopóki nie dodam mu gazu i obroty wzrosną do 5 tys. wtedy słychać jakieś stuki (takie jakby coś się w środku odkręciło i stukało) jednak takie stuki słychać tylko do 6 tys. obrotów później ich nie słychać.
Do silnika zaglądał mechanik, ponieważ motocykl miał regulowane zawory i osoba ta powiedziała mi że wszystko jest ok i nie ma pojęcia co to może być!!
Jedna z osób która posiada też taki motocykl ma taki sam problem, tylko u niego stuki występują przy innej licznie obrotów!!
Bardzo proszÄ™ o pomoc!!!
Posiadam kawasaki klx 250 z 1994 roku. Z motocyklem wszystko jest ok tylko niepokoją mnie dziwne stuki w silniku. Mianowicie silnik chodzi równo, nie kopci ani nic się z nim nie dzieje dopóki nie dodam mu gazu i obroty wzrosną do 5 tys. wtedy słychać jakieś stuki (takie jakby coś się w środku odkręciło i stukało) jednak takie stuki słychać tylko do 6 tys. obrotów później ich nie słychać.
Do silnika zaglądał mechanik, ponieważ motocykl miał regulowane zawory i osoba ta powiedziała mi że wszystko jest ok i nie ma pojęcia co to może być!!
Jedna z osób która posiada też taki motocykl ma taki sam problem, tylko u niego stuki występują przy innej licznie obrotów!!
Bardzo proszÄ™ o pomoc!!!
- mateusz13563798
- Świeżak
to 4T one maja pewne stuki, klekotanie zaworów itp. ale moze równie dobrze korba stukac. dekompresator jak ma stukac ?
jak juz to konczace sie lozysko na wale. nie strzela od razu, ale potrafi w takim moto własnie łomotać. aż strzeli 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
- mateusz13563798
- Świeżak
tak tak to u mnie stukał ale oddałem do mechanika lecz on sam nie wiedział co to może być .lecz powiedział żę można z ty jezdzić ale na początku gdy się go pali żeby sobie pochodził aż się ,,rozgrzeje'' . mi tak samo coraz głośniej stukał ale pewnego dnia znikło i do tej pory nie stuka .dodam że mechanik u mnie sprawdzał wszystko co to mogło być lecz nie doszedł lecz też myślał nad dekompresatorem
--->Klx 250 ---> CRF450R
- papek23
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości