Kaski Schuberth C3 a SR1
• Strona 1 z 1
Kaski Schuberth C3 a SR1
Witam.
Proszę o podpowiedź dotyczącą dwóch kasków SCHUBERTH model C3 oraz SR1.
Co wybrać, który będzie lepszy?
O modelu SR1 niewiele można wyczytać ale może ktoś z was miał styczność.
Chętnie wysłucham innych propozycji do motocykla Kawasaki Z750.
Pozdrawiam
Proszę o podpowiedź dotyczącą dwóch kasków SCHUBERTH model C3 oraz SR1.
Co wybrać, który będzie lepszy?
O modelu SR1 niewiele można wyczytać ale może ktoś z was miał styczność.
Chętnie wysłucham innych propozycji do motocykla Kawasaki Z750.
Pozdrawiam
- amws
- Świeżak
C3 to i owszem szczekowiec, przy czym i tak jest bardziej cichy niz konkurencja, wiec glowa wade mozesz skreslic. SR1 to zdaje sie kask sportowy - czytaj nie ma blendy przeciwslonecznej, a uzyskana w ten sposob nizsza mase zauwazysz jedynie kladac kask na wage, stad tez C3 bedzie zwyczajnie bardziej praktyczny. Ze swojej strony polecic moge Schubertha S1 Pro ktory chyba do dzis jest najcichszym motocyklowym kaskiem. Niemniej jednak prawda jest taka, ze cokolwiek nie wybierzesz to i tak bedziesz zadowolon, niezaleznie od tego czy bedzie to Schuberth SHoei czy Arai, tylko przed zakupem przymierz kask, bo zamawiajac on-line mozna sie ladnie naciac na rozmiarowce.
- ZooL
- Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a): Są jeszcze nieznane u nas kaski Bell, na Zachodzie bardzo uznane i cenione.
ok 25lat temu, mój ojciec miał kaski tej firmy na motocykl MZ ETZ 250

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Bell to górny wypas stosowany w F1, no ostatnio wypierany przez Schubertha właśnie.
Nawet była akcja z Schumacherem który był związany kontraktem z Bell'em ale wolał nowy model Schubertha był gotowy zapłacić Bell'owi karę za zerwanie kontraktu niż jeździć w starym garnku. To tak w ramach ciekawostki nie mającej wielkiego związku z tematem
Nawet była akcja z Schumacherem który był związany kontraktem z Bell'em ale wolał nowy model Schubertha był gotowy zapłacić Bell'owi karę za zerwanie kontraktu niż jeździć w starym garnku. To tak w ramach ciekawostki nie mającej wielkiego związku z tematem

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Sorry Panowie ale zakupiłem model SR1.
XR-1100 leżał bardzo dobrze ale SR1 przekonał mnie bardziej do siebie, tym bardziej że jest to produkt podobno porównywany z x-spirit II.
Wszystkim dziękuję za zainteresowanie, jeżeli ktoś miałby jakieś pytanie dot tego modelu zapraszam, postaram się pomóc...
Pozdrawiam
XR-1100 leżał bardzo dobrze ale SR1 przekonał mnie bardziej do siebie, tym bardziej że jest to produkt podobno porównywany z x-spirit II.
Wszystkim dziękuję za zainteresowanie, jeżeli ktoś miałby jakieś pytanie dot tego modelu zapraszam, postaram się pomóc...
Pozdrawiam
- amws
- Świeżak
blenda zamiast drugiej szyby to zwykla wygoda, macham sobie reka i jest si w sloncu, wjezdzasz w tunel czy dluzszy kawalek przy lesie ruch reka i znowu jest dobrze. A jak ktos wyczuje roznice w wadze (ile ? 100g czy 150?) to osobiscie gratuluje, jak ksiezniczka na ziarnku grochu ;] W ogole zeby takiego argumentu uzywac to wypadaloby byc jeszcze lysym do tego, bo wlosy tez waza.
- ZooL
- Świeżak
No z argumentem o bezpieczenstwie trudno sie nie zgodzic, natomiast odciecie nosa przez blende ? Nie wiem w jakim kasku by to moglo miec miejsce, poki co w Shuberth'cie (tak to sie pisze ? ) R1 mialem wypadek podczas ktorego z predkosci ok60km/h wyhamowalem glowa o samochod, blenda owszem skore na nosie porysowala, ale grzecznie wsunela sie gdzie jej miejsce wiec ciezko mi uwiezyc ze cos takiego jak odciecie nosa przez nia mozem iec miejsce w s1pro.
- ZooL
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości