honda cb 500 vs kawasaki gpz 500
• Strona 1 z 1
honda cb 500 vs kawasaki gpz 500
Na przyszły sezon planuje kupić sobie jakąs 500. Od dłuższego czasu byłem nastawiony na cebulkę duzo tematów było gdzie była porownywana do er 5 i suzuki gs 500. Duzo info zbierałęm i honda jednak jest bardzo dobrym motocyklem, silnik bardzo wytrzymały ogolnie naprawde duzo plusów. Jednak ostatnio wpadłęm na kawke gpz 500 i generalnie duzo o niej nie wiem, nie powiem ze z wyglądu mi się spodobała, co mozecie mi o niej powiedziec? jak się prezentuje na tle hondy? i co polecacie? aha i będzie to mój pierwszy wiekszy motor pomijając małe 125.
- DamianHG
- Świeżak
Posiadam GPZ i polecam go! Nie mogę porównać go do Hondy bo nigdy nią nie jeździłem. Ale na pewno plusem GPZ-ta będą owiewki. Powyżej 130km/h są naprawdę przydatne i odczuwalne. Pali tez nie dużo, bo po mieście zamykam się w granicach 6 litrów. Posiadam go od roku i widziałem, że z częściami nie ma większego problemu choć ja osobiście niczego nie potrzebowałem (patrzyłem aby się zabezpieczyć). Kawa jest tez wygodna, dalsza trasa była przyjemnością. Wygodnie się siedziało no i nie wiało:D(owiewki). 60 koni daje masę przyjemności, nie jest to porażająca moc ale w zupełności wystarcza na start.
Podsumowując- Kawa to dobry motocykl. Czasami myślę ze nie doceniany bo większość wybiera GS, ER-5 czy właśnie CB. Jednak każdy z nich nadaje się na początek. Zobacz oba motocykle z bliska, przejedz się i wybierz ten który ci bardziej odpowiada:)
Powodzenia!
Podsumowując- Kawa to dobry motocykl. Czasami myślę ze nie doceniany bo większość wybiera GS, ER-5 czy właśnie CB. Jednak każdy z nich nadaje się na początek. Zobacz oba motocykle z bliska, przejedz się i wybierz ten który ci bardziej odpowiada:)
Powodzenia!
-
blondynka96 - Świeżak
-
blondynka96 - Świeżak
Również od 3 miesięcy latam GPZtem (dzięki uprzejmości pana z corsy, który pozbawił mnie fazera
). Kawę kupiłem początkowo tylko na okres wyjaśnienia się sprawy z wypadkiem i ubezpieczeniem, tymczasem kasę dostałem już jakiś czas temu, a motocykla nie zamierzam na razie zmieniać
trafiłem na świetną sztukę, bardzo dobrze utrzymaną i muszę powiedzieć, że jazda to sama przyjemność. Moto jest lekkie, zwinne i mało pali. Jak trzeba, 60 kucy robi swoje. Myślę, że jeszcze przyszły sezon zostanie u mnie na pewno.
Jednym słowem gorąco polecam

Jednym słowem gorąco polecam

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
juz sie nie moge doczekac nowego sezonu
P no i mam nadzieje ze gmina nie bedzie robila wiecej problemow zeby dac kase za kawalek dzialki ktorą kiedys zabrala na droge. Wiec mysle ze jednak zamiast tej hondy polatam kawką ale to tez zobaczy się jak to bedzie z ofertami bo kolo 4 tysi bym przeznaczył

- DamianHG
- Świeżak
a ja polecam bardzo cebule. Spalanie w miescie ok 5l , w trasie łagodnie jadac zejdzie do 4-4,5. Wg mnie rownież lepiej wyglada, co do owiewek- jest masa szyb +stależ wiec cos znajdziesz bez problemu. Mialem 4 sezony, dzielnie sie trzymala, nie psula. Stależ , kufry też łatwo dostępne
- stareRadio
- Świeżak
Kowal ma racje, za 4tyś dobrej CB nie kupisz a Kawa może się znaleźć taka. Poza tym taka szyba to tylko imitacja owiewki moim zdaniem.
-
blondynka96 - Świeżak
przepraszam ,nie popatrzylem na kwotę przeznaczoną na zakup. zgodzę sie , ciezko bedzie znaleźć za 4k zl . Co to owiewek - jest jeszcze wersja sport, uważam tudzież, ze szyba całkim dobrze sie sprawuję, to nie moto do którego trzeba AŻ tak strasznie owiewki boczne
- stareRadio
- Świeżak
Owszem w 1000ccm są dużo bardziej potrzebne, ale i tu się przydają. Poprawiają komfort jazdy gdyż nie wieje aż tak.
-
blondynka96 - Świeżak
-
blondynka96 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości