Skuter nie pali na rozrusznik:(
• Strona 1 z 1
Skuter nie pali na rozrusznik:(
Witam miałem problem ze skuterem Romet 747 a mianowicie z akumulatorem bo przy chamowaniu przygasały mi światła i skuter woglę od jakiegoś czasu nie pali na rozrusznik. Kupiłem nowy akumulator żelowy i okazało sie ze to była wina bezpiecznika bo po jego wymianie i wymianie akumulatora prawie wszystko jest ok, oprócz tego ze skuter nadal nie chce palic tak jak powinien tylko z kopa. Po przekręceniu kluczyka nawet nie chce załapać nic a nic, gdzie moze tkwic problem prosze o pomoc. 

- mateusz123
- Świeżak
Może akumulator jest rozładowany? Spróbuj podłączyć go pod prostownik, a to że światła przygasają jak hamujesz to norma, w końcu idą one z cewki, więc będą świecić dobrze od pewnych obrotów, a hamując w skuterach automatycznie obroty zmniejszamy 

- TmK27
- Świeżak
Akumulator jest właśnie nowiutki tylko co kupiłem. Światła juz są oki jak podłączyłem nowy akumulator ale nie che palic nawet nie piłuje nic nie załapuje nic a nic. Zobacze jeszcze ten przekaźnik to dam znac.
- mateusz123
- Świeżak
Kabelki koło rozrusznika jest OK, nie wiem jeszcze jak ta przekładnia niejest to bardzo skomplikowane zeby ja rozebrac i zobaczyć co w nie jest??
- mateusz123
- Świeżak
Przekaźnik masz pod siedzeniem przymocowany obok ramy, do niego są przykręcone 2 przewody. Jeżeli chcesz sprawdzic czy przekaźnik działa, weź śrubokręt i dostaw jednocześnie do miejsc gdzie przykręcone są kable. Jeżeli dostawisz i rozrusznik nie zakręci to wina rozrusznika. 

-
MateuszCBR - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm