Zobacz wątek - Skuter nie pali na rozrusznik:(

Skuter nie pali na rozrusznik:(

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

Skuter nie pali na rozrusznik:(

Postprzez mateusz123 » 13/10/2011, 06:33

Witam miałem problem ze skuterem Romet 747 a mianowicie z akumulatorem bo przy chamowaniu przygasały mi światła i skuter woglę od jakiegoś czasu nie pali na rozrusznik. Kupiłem nowy akumulator żelowy i okazało sie ze to była wina bezpiecznika bo po jego wymianie i wymianie akumulatora prawie wszystko jest ok, oprócz tego ze skuter nadal nie chce palic tak jak powinien tylko z kopa. Po przekręceniu kluczyka nawet nie chce załapać nic a nic, gdzie moze tkwic problem prosze o pomoc. :(
mateusz123
Świeżak
 
Posty: 13
Dołączył(a): 4/10/2011, 10:25


Postprzez TmK27 » 13/10/2011, 14:03

Może akumulator jest rozładowany? Spróbuj podłączyć go pod prostownik, a to że światła przygasają jak hamujesz to norma, w końcu idą one z cewki, więc będą świecić dobrze od pewnych obrotów, a hamując w skuterach automatycznie obroty zmniejszamy ;)
TmK27
Świeżak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 21/9/2011, 15:04
Lokalizacja: SCW

Postprzez komarcc » 13/10/2011, 18:44

Może przekaźnik rozrusznika jest uszkodzony? Za bardzo nie pomogę, bo z opisu ciężko coś wywnioskować.
Avatar użytkownika
komarcc
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 2335
Dołączył(a): 14/5/2010, 20:11
Lokalizacja: Wieluń

Postprzez mateusz123 » 17/10/2011, 07:31

Akumulator jest właśnie nowiutki tylko co kupiłem. Światła juz są oki jak podłączyłem nowy akumulator ale nie che palic nawet nie piłuje nic nie załapuje nic a nic. Zobacze jeszcze ten przekaźnik to dam znac.
mateusz123
Świeżak
 
Posty: 13
Dołączył(a): 4/10/2011, 10:25

Postprzez kikoks » 17/10/2011, 07:39

A sam rozrusznik ? Tak samo miałem w swoim, to się okazało że jeden z kabelków przy rozruszniku jest oderwany. Następną opcją może być przekładnia, tam w środku jest jakiś mechanizm odpowiadający za rozruszniku, może coś z nim być.
kikoks
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 17/10/2011, 07:18

Postprzez mateusz123 » 18/10/2011, 15:22

Kabelki koło rozrusznika jest OK, nie wiem jeszcze jak ta przekładnia niejest to bardzo skomplikowane zeby ja rozebrac i zobaczyć co w nie jest??
mateusz123
Świeżak
 
Posty: 13
Dołączył(a): 4/10/2011, 10:25

Postprzez grunder » 18/10/2011, 19:28

Skoro nie reaguje wogóle rozrusznik to jest wina przekaźnika.
Avatar użytkownika
grunder
Mieszkaniec forum
 
Posty: 2969
Dołączył(a): 19/9/2010, 20:29
Lokalizacja: LBN/Włodawa

Postprzez mateusz123 » 19/10/2011, 15:20

A gdzie moge znaleźć ten przekaźnik?
mateusz123
Świeżak
 
Posty: 13
Dołączył(a): 4/10/2011, 10:25

Postprzez MateuszCBR » 19/10/2011, 18:53

Przekaźnik masz pod siedzeniem przymocowany obok ramy, do niego są przykręcone 2 przewody. Jeżeli chcesz sprawdzic czy przekaźnik działa, weź śrubokręt i dostaw jednocześnie do miejsc gdzie przykręcone są kable. Jeżeli dostawisz i rozrusznik nie zakręci to wina rozrusznika. Obrazek
Avatar użytkownika
MateuszCBR
Świeżak
 
Posty: 25
Dołączył(a): 2/8/2011, 14:32
Lokalizacja: Łódź



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość




na gr