Husqvarna WRE 125 - problem
• Strona 1 z 1
Husqvarna WRE 125 - problem
Witam . Posiadam motor Husqvarna WRE 125 . Mam taki problem . Motor odpala od buta , wkręca się równo ale nagle gaśnie . Jadę i nagle coś jak by mu paliwo odcinało, albo iskry nie dostawał . Tak samo jest jak stoję w miejscu na luzie . Gazuje gazuje i nagle gaśnie . Najlepsze jest to że jak stoi równo to coś tam jeszcze sie dzieje , coś tam kaszle . Ale kiedy go przechyle na prawą stronę to odrazu gaśnie . I tak za każdym razem . Jak bym stacyjke przekręcał . Co może być przyczyną?
- bajlabongo93
- Świeżak
moze masz zapchany jakis filtr ? albo kranik w baku ? i wolno podaje paliwo, ale jednak podaje. i odpala ale sie dusi. potem znowu naleci i znowu na chwile odpali. ja bym to sprawdził
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kranik sprawdzałem . Odkręcałem bez wężyka i lało się bez przerwy . Gaźnik wyczyściłem , wszystkie dysze przepchałem . Gdzieś wyczytałem że może łapać lewe powietrze . Patrzałem króciec gaźnik - cylinder i jest OK . Poza tym jak zakręce tą śróbke od regulacji powietrza w gaźniku to motor po chwili gaśnie czyli powietrza nigdzie nie łapie . Świece też wymieniłem . Już nie wiem co to może być . Motor stał nie jeżdżony miesiąc w garażu , felga do wymiany . Założyłem nową felgę i zaczęły się kłopoty. Wcześniej działał bez zarzutu . Najbardziej mnie dziwi to że kiedy przechylę motor na prawą stronę to od razu gaśnie . To znaczy jak jadę prosto to też , ale kiedy go przechylę jak stoi to tak jak bym zapłon stacyjką wyłączył . Kiedy go wyprostuję to pali od kopa .
- bajlabongo93
- Świeżak
hmm dziwne ;P a moze wlasnie to kwestia elektryki. jak przechylasz moto na bok, i np skręcasz kierownicą ;P moze jakis kabelek od np gaszenia styka ramy i gasi moto
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Też tak myślałem . Będę musiał to jutro sprawdzić . A może wiesz czy oryginalnie w WRE 125 jest w silniku wejście na linke od obrotomierza ? Bo w mojej nie ma . Rocznik 99 . Tak sobie myślałem ze to może silnik od full crossa - Huski WR . Ale one też chyba mają takie wejście żeby licznik motogodzin podłączyć .
- bajlabongo93
- Świeżak
licznik mth podpina sie pod fajke/przewód WN. a czy u ciebie jest wejscie na obrotomierz pojecia nie mam. ale stawiam że jak nie ma obrotomierza na liczniku to i nie ma wyjscia w silniku 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Chodzi o to że mam ściągnięte zagary
ale ślimak na ośce z przodu został , także wiem że wcześnie musiały być 

- bajlabongo93
- Świeżak
Problem wyjaśniony . Kable od stacyjki był nie zaizolowane . U mnie jak przekręcałem w prawo to właśnie nie łapały . Jeszcze jedno pytanie . Wie ktoś czym różni się silnik Husqvarny WR od WRE . Wiem że w wr jest bardziej wysilony . Ale chodzi mi bardziej o szczegóły . Jakieś różnice w budowie ?
- bajlabongo93
- Świeżak
pewnie podobne jednostki, wysilony silnik WR ma pewnie inny cylinder, wiekszy gaźnik, inaczej zestreojony zapłon. i pewnie wytrzymalszy wał. wiem że porównac zawsze łatwo mozna było WR o WRE że (chyba) WRE miało oczko rewizyjne do oleju
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości