Zobacz wątek - Problem z światłem Stopu jak nacisne tylni hamulec nie swiec
NAS Analytics TAG

Problem z światłem Stopu jak nacisne tylni hamulec nie swiec

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z światłem Stopu jak nacisne tylni hamulec nie swiec

Postprzez MrBacik » 11/10/2011, 22:32

Mam Problem w moim kawasaki zx 6 r z 05r. nie dziala ŚWIATłO STOPU JAK NACISNE NA TYLNI HAMULEC TO NIE ŚWIECI CZY TO NORMALNE ?. Za to przedni spisuje sie poprawnie gdzie Problem Pomożecie ?
MrBacik
Świeżak

Postprzez henio12323 » 11/10/2011, 23:01

no raczej jak naciskasz i nie swieci normalne nie jest :) sprawdzaj po kolei. moze czujnik sie rozłączył. a moze uszkodził tam masz pewnie cisnieniowy czujnik, i z tego co zauwazyłem łatwo uszkodzic przy wykręcaniu i wkręcaniu wchodzące kabelki ;P ( btw czujnik znajduje sie w pompie, on dociska przewód hamulcowy do pompy) wiec jak jest wszystko podpięte to moze te kabelki są uszkodzone. mozesz też obczaic jak znajdziesz gdzies kostke od czujnika ( bo gdzies po drodze musi byc kostka) mozesz zewrzeć oba przewody idące dalej w moto ( nie te krótkie czujnik - kostka) i wtedy powinno swiecic. jak swieci to uszkodzony czujnik, jak nie to jest gdzies uszkodzenie przewodów w instalacji
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Seba_ER5 » 11/10/2011, 23:12

Jezeli jest tak jak u mnie to czujnik jest na sprezynce i podlaczony jest od do dzwigni hamulca zerknij na ten lewy set i pociagnij za sprezynke na postoju jak nie zadziala to znaczy ze czujnil :P albo sprawdz zarowki i wszelkie styki.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê