problem z hondÄ… mtx 125
• Strona 1 z 1
problem z hondÄ… mtx 125
Witam kupiłem honde mtx 125 i jestem początkującym motocyklistą.
Zakupiona honda miała nie podłączony gaźnik i nie wiem jak podłączyć wężyki. Próbowałem ale nie wiem czy jest dobrze . Proszę o pomoc , a mianowicie jak by ktoś mógł to proszę o wysłanie dobrze podłączonego gaźnika.
Zakupiona honda miała nie podłączony gaźnik i nie wiem jak podłączyć wężyki. Próbowałem ale nie wiem czy jest dobrze . Proszę o pomoc , a mianowicie jak by ktoś mógł to proszę o wysłanie dobrze podłączonego gaźnika.
dawid
- dawcio51
- Świeżak
a myslisz że ktos ci wysle dobrze podłączony gaźnik xd ?
tam nie masz zadnych kombinacji z przewodami. jak wsadzasz gaźnik to masz do podłączenia tylko 1 przewód - przewód od baku do gaźnika. reszte otworów (wylotów ) to są przelewy, i powinno sie do nich załozyc węzyki które odprowadzają paliwo pod motocykl. czyli podpinasz ok 30 cm węzyki i puszczasz w okolice wahacza
tam nie masz zadnych kombinacji z przewodami. jak wsadzasz gaźnik to masz do podłączenia tylko 1 przewód - przewód od baku do gaźnika. reszte otworów (wylotów ) to są przelewy, i powinno sie do nich załozyc węzyki które odprowadzają paliwo pod motocykl. czyli podpinasz ok 30 cm węzyki i puszczasz w okolice wahacza
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dziękuję . Mam jeszcze jedno pytanie , a mianowicie czy na wałku napędzającym pompę wody ma być wbity klin czy co ? Ponieważ zauważyłem , że moja pompa wody nie działa, po rozebraniu dekla , w którym znajduje sie sprzęgło i wyciągnięciu wałka zauważyłem , że czegoś brakuje . Nie wiem co ma tam być . domyślam się , że jakiś klin ale czy ja go gdzieś dostane ? Zależy mi na czasie , więc prosze o szybką odpowiedź . Z góry dzięki;)
dawid
- dawcio51
- Świeżak
hmm ostatnio silnik od mtxa widziałem z 5 lat temu i rzeczywiscie tam jakas lipa była z pompą wody. zrób foto wałka to cos moze wykombinujemy 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wrzuc na jakis hosting, iv.pl czy cos
a ma to róznice bo w mtx'ach byly 3 rózne silniki i kazdy mial troche inaczej pomyslana pompe wodną,
oczywiscie roznily sie tez troche bebechami,
tak sie składa ze mam 2 silniki i sa one rózne od siebie
a ma to róznice bo w mtx'ach byly 3 rózne silniki i kazdy mial troche inaczej pomyslana pompe wodną,
oczywiscie roznily sie tez troche bebechami,
tak sie składa ze mam 2 silniki i sa one rózne od siebie

- tomera
- Stały bywalec
http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... 142kw.jpg/ powinno się otworzyć .
A nie wiem jaki typ .
A nie wiem jaki typ .

dawid
- dawcio51
- Świeżak
Chodzi mi o to wgłębienie , nie wiem co tam brakuję , bo to wchodzi w tryba i napędza pompe ale u mnie się nie kręci więc proszę o pomoc
Przeczytaj regulamin w punkcie pisania postu pod swoim postem
jeszcze raz trafię na brak edycji to ostrzeżenie
senekkorzenna

Przeczytaj regulamin w punkcie pisania postu pod swoim postem

jeszcze raz trafię na brak edycji to ostrzeżenie

senekkorzenna
dawid
- dawcio51
- Świeżak
nikt ci nie powie z czego bo nikt jasnowidzem nie jest. kiedys do rometów itp dorabiało sie ucinajac podkładke
i był klin. weź wałek i połaz po sklepach, moze akurat od rometa podpasuje cos

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
klink kupujesz 4 lub 6, tam bodajze jest 4
klin kosztuje okolo 60 gr przynajmniej u mnie, pozniej jakis pilniczek i dopilowujesz go idealnie do rowka tak zeby wystawał.
kolejna sprawa to to zewez i zrób mi fotki prawej pokrywy sprzegla i lewego karteru,
kolejna sprawa to daj fotki gdzie ten wałek jest ba tak na wrózbite nikt ci nie pomoze
klin kosztuje okolo 60 gr przynajmniej u mnie, pozniej jakis pilniczek i dopilowujesz go idealnie do rowka tak zeby wystawał.
kolejna sprawa to to zewez i zrób mi fotki prawej pokrywy sprzegla i lewego karteru,
kolejna sprawa to daj fotki gdzie ten wałek jest ba tak na wrózbite nikt ci nie pomoze
- tomera
- Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości