gniazdo zapalniczki z przekażnikiem
• Strona 1 z 1
gniazdo zapalniczki z przekażnikiem
Witam kupiłem gniazdo zapalniczki z przekaźnikiem http://allegro.pl/gniazdo-zapalniczki-z ... 62451.html ( dlaczego przekaźnik - koledze mało sie moto nie sfajczył bez w gnieździe jakieś zwarcie wilgoć czy coś i się ładnie paliła instalacja )
Posiadam Yamahe Fazer 1000 2003r wg. schematu do w/w zakupu należy jeden z przewodów przekaźnika podpiąć gdzieś za stacyjką tak aby po włączeniu zapłony w tym przewodzie był prąd może ktoś z szanownych kolegów podpinał do takiego moto gniazdko lub inne urządzenie z przekaźnikiem i wie jaki najlepiej kabel wybrać tak aby czasem nie wpiąć sie np w coś od silnika itp. Chba najlepszym rozwiązaniem było by trafienie w jakiś kabel np od czujnika swiateł stop zdaje sie do czujnika cały czas leci prąd przy kluczyku w stacyjce na ON. Bardzo proszę o radę a kto wie może nawet ze schematu tego rocznika ktoś wywróży w jaki kolor kabla pod stacyjką sie wpiąć
Pozdrawiam
Andrzej
Posiadam Yamahe Fazer 1000 2003r wg. schematu do w/w zakupu należy jeden z przewodów przekaźnika podpiąć gdzieś za stacyjką tak aby po włączeniu zapłony w tym przewodzie był prąd może ktoś z szanownych kolegów podpinał do takiego moto gniazdko lub inne urządzenie z przekaźnikiem i wie jaki najlepiej kabel wybrać tak aby czasem nie wpiąć sie np w coś od silnika itp. Chba najlepszym rozwiązaniem było by trafienie w jakiś kabel np od czujnika swiateł stop zdaje sie do czujnika cały czas leci prąd przy kluczyku w stacyjce na ON. Bardzo proszę o radę a kto wie może nawet ze schematu tego rocznika ktoś wywróży w jaki kolor kabla pod stacyjką sie wpiąć
Pozdrawiam
Andrzej
- ZlyPL
- Świeżak
Ja jak montowalem gps to sprawdzalem miernikem na kablach ktore ida do bezpiecznikow co daje prunt po przekreceniu stacyjki. Potem wrzucilem bezpiecznik 5A na kablu i hula bez problemu.
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
znalazłem pod kostką bezpieczników brązowo niebieski kabel zasilanie dopiero po włączeniu stacyjki gniazdko mimo ze dedykowane do motocykla http://allegro.pl/gniazdo-zapalniczki-z ... 62451.html zainstalowałem pod siedzeniem nie wyobrażam sobie takiego bufona gdzieś przy kierownicy zresztą mam scalradio i przez bletooth telefon pod siedzeniem czy navi może sie ładować a jednocześnie jest łączność
gniazdko z przekaźnikiem gdyż już widziałem dymiącą sie instalację w moto jak był sam bezpiecznik na gniazdku, przy okazji montowałem Wyświetlacz biegów Gipro X-type GPX-Y01 firmy Healtech-Electronics http://allegro.pl/licznik-biegow-z-goto ... 39849.html dla ewentualnych zainteresowanych wszystkie przewody w Fazer 1000 dla tego wyświetlacza znajdują się pod prawym czarnym deklem pod siedziskiem kierowcy tam wsio ładnie podpiąłem licznik zaprogramowałem i działa idealnie. Dobra sprawa gdyż bardzo często szukałem 7 biegu w trasie
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- ZlyPL
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości