Zmiany - prawo jazdy 2012/2013
• Strona 1 z 1
Zmiany - prawo jazdy 2012/2013
Nie, nie założyłem kolejnego tematu w związku o AM, A1, A2, A...
Posiadam prawko A, na wiosnę będę robił kategorię B i z tego co wiem ma być trudniej - trudniejsze testy, okresy próbne itd...
Tyczy się to tych co w ogóle nie mają prawa jazdy?
Jeśli posiadam prawko jako dokument, a nie mam kat. B, to czy po zrobieniu będzie się mnie to tyczyć do kat. B, czy nie?

Posiadam prawko A, na wiosnę będę robił kategorię B i z tego co wiem ma być trudniej - trudniejsze testy, okresy próbne itd...
Każdy świeżo upieczony kierowca przejdzie dwuletni okres próby. Jeśli popełni dwa wykroczenia trafi na kurs reedukacyjny i badania psychologiczne, a okres próby wydłuży się o kolejne dwa lata. Jeśli w ciągu dwuletniego okresu próby popełni trzy wykroczenia, ponownie zostanie skierowany na egzamin na prawo jazdy.
Przez pierwsze osiem miesięcy po zdobyciu prawa jazdy kierowca będzie mógł kierować wyłącznie autem osobowym oznakowanym zielonym klonowym listkiem. W terenie zabudowanym będzie mógł jechać maksymalnie 50 km/h nawet w nocy, a poza nim do 80 kilometrów. Tylko na autostradzie i drodze ekspresowej będzie mógł przyspieszyć do setki.
Tyczy się to tych co w ogóle nie mają prawa jazdy?
Jeśli posiadam prawko jako dokument, a nie mam kat. B, to czy po zrobieniu będzie się mnie to tyczyć do kat. B, czy nie?
-
Kirgeron - Świeżak
Kirgeron zmartwiÄ™ ciÄ™
to siÄ™ tyczy tych, co uzyskajÄ… kat. B
ustawa na razie w treści nie dokonuje wykluczenia
to siÄ™ tyczy tych, co uzyskajÄ… kat. B
ustawa na razie w treści nie dokonuje wykluczenia
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
też byłem zaskoczony jak analizowałem
lepsze
jest wykluczenie możliwości pracy zarobkowej na B przez pierwszy okres
mimo, że np dana osoba posiadała wcześniej A1 lub B1
lepsze
jest wykluczenie możliwości pracy zarobkowej na B przez pierwszy okres
mimo, że np dana osoba posiadała wcześniej A1 lub B1
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
peter zgadza siÄ™
tyle, że rozpatrujemy sytuację, gdy ktoś w tym lub natępnym roku np zda A1/A/B1 a w 2013 będzie zdawał B
i tak zostanie objęty ograniczeniem (okresem próbnym) mimo, że nie będzie totalnym świeżakiem na drodze
przynajmniej ja tak odebrałem problem jaki postawił Kirgeron - choćby na podstawie samego tytułu tematu (2012/2013)
tyle, że rozpatrujemy sytuację, gdy ktoś w tym lub natępnym roku np zda A1/A/B1 a w 2013 będzie zdawał B
i tak zostanie objęty ograniczeniem (okresem próbnym) mimo, że nie będzie totalnym świeżakiem na drodze
przynajmniej ja tak odebrałem problem jaki postawił Kirgeron - choćby na podstawie samego tytułu tematu (2012/2013)
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości