Honda CBF 600s 2004 vs Honda VFR 800 2004
• Strona 1 z 1
Honda CBF 600s 2004 vs Honda VFR 800 2004
No i właśnie, który wybrać? CBF niezniszczalny a VFR piękny. Dodam, że myślę o przesiadce z GSX 600f 1998, czyli obracamy się ciągle w temacie motocykli szosowo-turystycznych. Zależy mi żeby mój "żywy plecaczek" też miał wygodnie. Między obiema Hondami jest spora różnica w cenie, więc moje pytanie: czy warto dokładać te kilka tysięcy do VFR? Proszę o porady, opinie, komentarze 

-
nickerman - Świeżak
VFR800 jest pod każdym względem o klasę lepsza. To tak jakbyś porównywał Audi A4 z Audi A6. Jeździłeś GSX600F więc nie rozważałbym CBF600 bo to trochę stanie w miejscu jeśli chodzi min. o osiągi. Zdecydowanie warto dołożyć.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Jak na przesiadkę z 'jajka' CBF 600 będzie słaba, nudna, mułowata... Więc lepiej j/w coś mocniejszego i większego, no chyba, że Ci się trojaczki urodziły i szukasz właśnie czegoś spokojnego typu CBF.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Trojaczki mi się nie urodziły (i mam nadzieję, że długo nie urodzą
) , ale planowania finansów muszę się pilnować ze względu na rychłą żeniaczkę
.Nie ukrywam, że VFR szumi mi w głowie od dawna, a CBF wyskoczyła jak królik z kapelusza, bo akurat trafiła się sztuka jak marzenie z gwarancją. Gdyby to było CBF 1000 to bym pewnie nie miał bólu głowy, ale przejście z 82KM na 80KM to raczej krok do tyłu i stąd moje wahania. W nawiązaniu do tematu plecaka to jeździmy raczej na krótkie wypady, więc pomijamy kufry, 2 torby przyborów kosmetycznych etc. Klasyczne cebule to chyba jednak nie moja bajka. Z klasyków to już mam WSK z 1970 roku i wystarczy 

-
nickerman - Świeżak
Pozwolę sobie podpiąć pod ten temat, bo szukając sprzętu dla siebie zwróciłem uwagę właśnie na te dwa modele.
Po lekturze kilku tekstów i ocen obu maszyn zdaję sobie sprawę z różnic jakie je dzielą.
Kumpel jeździ na VFR 800 i zachęca mnie do tego motocykla(niestety teraz jest w pracy w Niemczech więc nie ma go na miejscu). Obawiam się jednak czy to byłby dobry pomysł na pierwsze moto.
Z kolei o CBF z innego źródła słyszałem że może być małe / słabe itd.
Dodam że mam 178 wzrostu i 80 wagi. Motocykl planuję do turystyki, rozmaitych wypadów za miasto itp (plecaczek póki co nie jest przewidywany w jeździe).
Dzięki za wszelkie porady i wskazówki.
Pozdrawiam, MK
Po lekturze kilku tekstów i ocen obu maszyn zdaję sobie sprawę z różnic jakie je dzielą.
Kumpel jeździ na VFR 800 i zachęca mnie do tego motocykla(niestety teraz jest w pracy w Niemczech więc nie ma go na miejscu). Obawiam się jednak czy to byłby dobry pomysł na pierwsze moto.
Z kolei o CBF z innego źródła słyszałem że może być małe / słabe itd.
Dodam że mam 178 wzrostu i 80 wagi. Motocykl planuję do turystyki, rozmaitych wypadów za miasto itp (plecaczek póki co nie jest przewidywany w jeździe).
Dzięki za wszelkie porady i wskazówki.
Pozdrawiam, MK
- MisiekK
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości