Zobacz wątek - Buty + kurtka, Alpinestars, czy warto?
NAS Analytics TAG

Buty + kurtka, Alpinestars, czy warto?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Buty + kurtka, Alpinestars, czy warto?

Postprzez Doc » 5/10/2011, 11:57

Witam,

mam zamiar zakupić sobie kurtkę oraz buty , na które łącznie zamierzam przeznaczyć do 3000 zł. Od 1 października w sklepie a-stars.pl jest promocja na interesujące mnie modele:

Kurtkę Alpinestars GP-PRO

oraz

Buty Alpinestars Supertech R

Łącznie 560 zł obniżki na tych dwóch elementach, co znacząco przybliżyło mnie do decyzji o zakupie właśnie tych akcesoriów i właśnie tam. Mam jednak kilka pytań:

1. Po pierwsze czy ktoś miał doświadczenia z kupowaniem w tym sklepie i może polecić, jest pewny, że nie sprzedają tam podróbek? (gdzieś czytałem, że właścicielem a-stars.pl jest chyba ta sama osoba co kgmoto.pl (alpinestars.com.pl oraz 4motos.pl) , który to sklep jest oficjalnym dealerem alpinestars w Polsce)

2. Po drugie czy to jest odpowiedni moment na kupno - czy może np pod koniec grudnia ceny będą znacząco niższe (jeżeli tylko nieznacznie to wolę kupić teraz). Jakoś bym dał radę jeszcze na starych ciuchach do końca sezonu dojeździć.

3. Po trzecie czy może w ogóle warto poczekać do nowego sezonu i kupić coś z nowej kolekcji za tą cenę, choć pewnie wtedy niższy model ?

4. Ewentualnie gdyby ktoś miał inne propozycje kurtek lub butów, tak, aby kosztowało to do 3000 zł to również będę wdzięczny. Choć wydaje mi się że w/w akcesoria to bardzo dobry wybór.

Z góry dzięki za pomoc!!
Doc
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 5/10/2011, 13:11

Za ta kwote to mozna kombinezon z Butami kupic. Napewno potrzebne Ci supertechy?
Seba_ER5
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Doc » 5/10/2011, 14:08

SMX Plus też by wystarczyły, ale to na ten moment jest 100 zł różnicy. Nawet SMX-5... myślałem o zakupieniu ich i właśnie droższych ciuchów, ale nie przepadam za kombinezonami jednoczęściowymi, a moje aktualne spodnie jeszcze się nadają do eksploatacji na jeden sezon ( ponieważ jeżdżąc np do i z roboty śmigam w samej kurtce, więc spodnie się mniej zużyły). A lepszej kurtki niż GP-Pro też raczej nie potrzebuję.

Nad butami rzeczywiście pomyślę, bo to jest kolejne 500 zł oszczędności. A co z resztą?

Dzięki za odpowiedź!
Doc
Świeżak

Postprzez hubi199 » 5/10/2011, 15:32

Właśnie co z resztą.
Jak kask i rękawice.
Jezdzij w spodniach bo nigdy nie wiesz co cie spotka. chodzby w jeansach motocyklowych.
jeśli nie kombi 1cz. to kup 2cz.
Właśnie zaczynają się wyprzedaże, nie jestem pewien ale za miesiąc bedą już wszędzie promocje więc, może poczekaj, choć z drugiej strony może braknąć dla ciebie niektórych produktów
hubi199
Bywalec

Postprzez Doc » 5/10/2011, 17:23

Kask mam na początku sezonu kupiony - HJC HQ-1 , bardzo zadowolony z niego jestem, rękawice trochę już zajechane, ale myślę, że to po przyszłym sezonie zmienię.

Spodnie mam właśnie z kombi 2 cz. , mało zajechane dlatego myślę tylko o nowej kurtce. Wkładam je jak wyskakuję na moto wieczorem, na dzień właśnie myślałem o jakichś dżinsach motocyklowych, ale póki co chciałem się skoncentrować na zakupie kurtki i butów, bo to jest to czego teraz najbardziej potrzebuję.

ok, czyli pewnie wkrótce promocje będą wszędzie - czy jest szansa, że ceny będą dużo niższe niż promocyjne w a-stars.pl od 1.X ?? oraz czy ktoś może polecić ten sklep, jest pewien, że nie sprzedają tam fake'ów ? (po przejrzeniu masy artykułów i aukcji na allegro teraz już chyba zawsze będę miał wątpliwości co do oryginalności przy zakupie rzeczy astars)
Doc
Świeżak

Postprzez hubi199 » 5/10/2011, 17:37

Kurtke nie tak łątwo podrobić.
Staraj się o przesłanie zdjęcia twojego egzemplarza.
po lewej stronie wewnątrz kurtki powinna być metka z astars approved z datą.
Jest spora szansa, że uda ci siękupić taniej niż teraz.
Niestety kto pierwszy ten lepszy i musisz szukać nabierząco
hubi199
Bywalec

Re: Buty + kurtka, Alpinestars, czy warto?

Postprzez bryk77 » 6/10/2011, 19:25

Doc napisał(a):1. Po pierwsze czy ktoś miał doświadczenia z kupowaniem w tym sklepie i może polecić, jest pewny, że nie sprzedają tam podróbek? (gdzieś czytałem, że właścicielem a-stars.pl jest chyba ta sama osoba co kgmoto.pl (alpinestars.com.pl oraz 4motos.pl) , który to sklep jest oficjalnym dealerem alpinestars w Polsce)

Sklep jest pewny. Założyciel sklepu to Ilek znany z forum horneta. Kupiłem u niego kilka rzeczy (spodnie i buty alpiny oraz bieliznę i torbę na bak). 100% zadowolenia z zakupu. Jeśli nie jesteś pewien rozmiaru, Ilek napewno Ci dobrze doradzi.

Doc napisał(a):2. Po drugie czy to jest odpowiedni moment na kupno - czy może np pod koniec grudnia ceny będą znacząco niższe (jeżeli tylko nieznacznie to wolę kupić teraz). Jakoś bym dał radę jeszcze na starych ciuchach do końca sezonu dojeździć.

Są jeszcze zimowe wyprzedaże w intermotors.

Doc napisał(a):3. Po trzecie czy może w ogóle warto poczekać do nowego sezonu i kupić coś z nowej kolekcji za tą cenę, choć pewnie wtedy niższy model ?

Kupuj teraz jeśli możesz coś wyrwać za dobrą kasę.

Doc napisał(a):4. Ewentualnie gdyby ktoś miał inne propozycje kurtek lub butów, tak, aby kosztowało to do 3000 zł to również będę wdzięczny. Choć wydaje mi się że w/w akcesoria to bardzo dobry wybór.

Polecę Ci mój zestaw czyli RC-1 + SMX PLUS. Kurtkę RC-1 dostaniesz taniej niż GP PRO, ponieważ GP PRO jest następcą tej pierwszej (właściwie już wycofanej z produkcji, ale wciąż dostępnej w sklepach).
bryk77
Stały bywalec

Postprzez amws » 12/10/2011, 16:26

Witam.

Posiadam kurtkę TECH 1R i buty SUPER TECH R.
Kurtka jest dużo lepiej wykonana od GP PRO (wyszywana logo na rękawach, wentylacja) - różnica w cenie niewielka.
Buty to już w ogóle inna bajka. Wewnątrz posiada oddzielny ochraniacz (jak w butach narciarskich), który dodatkowo w każdej chwili można uprać. Stopa cały czas oddycha.
Kupiłem kurtkę za 2000 zł a buty za 1300 zł.
Ceny w intermotors są mocno zawyżone, brak rozmiarówek a i tak prawie każdy sklep bierze od nich towar ponieważ są przedstawicielami na PL.
Ceny w przyszłym roku mają być podobno wyższe (jak co roku podwyżki, na pewno VAT 24% itd, sezon się skończył KUPUJ TERAZ)
amws
Świeżak

Postprzez hubi199 » 12/10/2011, 20:12

Intermotors jest dystrybutorem.
Jednak bodajże pod koniec pażdziernika rozpoczynają wyprzedaże. Może w tym czasie uda ci się kupić fajny zestaw.
hubi199
Bywalec

Postprzez Sklep-Motocyklowy » 20/10/2011, 14:21

Bardzo często w zimę,kiedy jest poza sezonem,możesz trafić na fajne promocje i wyprzedaże akcesoriów czy odzieży. Celuj właśnie w tą pore roku na zakupy.
Sklep-Motocyklowy
Świeżak

Postprzez Doc » 29/3/2012, 16:55

Guys,

Sorry za odkopanie tematu, ale spóźniłem się z zakupem stroju w zimę (z takich czy innych względów). To co widzę teraz na allegro to jest masakra , ale znalazłem sklep który ma przystępne ceny. W dalszym ciągu zamierzam kupić:

a) kurtkę, buty i jeansy na moto

lub

b) ewentualnie kombinezon 1PC + buty

Mam więc dwa problemy:

1. Co wybrać ( mam 4000 zł i wiadomo - lepsza kurtka , gorsze buty i na odwrót - jak to zbalansować - które jest good enough a które wniesie znaczną poprawę jakości/wygody/bezpieczeństwa vs model niżej )

a) Kurtka/kombinezon
http://motofreak.pl/product_info.php?products_id=1686
http://motofreak.pl/product_info.php?products_id=1689
http://motofreak.pl/product_info.php?products_id=1683
http://motofreak.pl/product_info.php?products_id=2735

+

b) buty
http://motofreak.pl/product_info.php?products_id=1724
http://motofreak.pl/product_info.php?products_id=2137
http://motofreak.pl/product_info.php?products_id=1729
http://motofreak.pl/product_info.php?products_id=1732

2. Czy ktoś kupował w tym sklepie i może potwierdzić że jest wiarygodny, nie sprzedaje podrób nie ściemnia ? ( są też na allegro i mają praktycznie same pozytywne komentarze )

3. Co to za kurtka SMX-R ??? nie ma jej na głównej stronie alpinki w Product Selectorze, a w tym sklepie ( i innych ) twierdzą że to najwyzszy model o_O

PS. Dodam ze pozostałe rzeczy są i to na co chcę wydać ten hajs to właśnie Buty + Kurtka + jeansy moto/ Buty + kombinezon jednoczesciowy

Z góry dzięki za pomoc!
Doc
Świeżak

Postprzez DropsPOL » 29/3/2012, 19:39

również chciałbym wiedzieć czy ktoś może polecić ten sklep ?
DropsPOL
Świeżak

Postprzez bryk77 » 29/3/2012, 21:32

To żeś się obudził ze snu zimowego... SMX PLUS jak najbardziej polecam, ale co do reszty to się zastanów czy chcesz alpinestarsa. Powód? Podnieśli ceny swoich produktów na ten rok i to znacząco. Firma co prawda solidna i co byś nie kupił to się nie zawiedziesz.
Możesz kupić coś równie dobrego innych producentów. Za 4k porządnie się obkupisz.
bryk77
Stały bywalec

Postprzez Doc » 30/3/2012, 09:17

ok, dzięki za info... no ze snu się obudziłem nieźle, ale nie miałem innego wyjścia jak czekać.

właśnie widziałem że SMX Plus wszyscy praktycznie polecają, wiec nie wiem czy jest sens w Supertechy inwestować. SMX-Plus kosztują 1090 zł w w/w sklepie, więc to by zostawiało około 3000 na kombi lub 2500 zł na kurtkę i 500 na jeansy moto.

Ceny alpinki rzeczywiście wyższe niż wcześniej, ale właśnie w tym sklepie mam wrażenie że są jeszcze ceny z zeszłego sezonu (kurtka GP Pro za 1830 zł ). Tylko pytanie czy ten sklep jest godny polecenia ?

Natomiast jeśli nie alpinnestars to co moglibyście polecić z kurtek do 2500 i kombi do 3000 ?

Np słyszałem bardzo dobre opinie o Dainese Laguna Seca Pro - cena praktycznie identyczna jak Alpinestars Gp Pro ( ok 3200 zł) - który byście wybrali i czy w ogóle są warte swojej ceny ?

http://motofreak.pl/product_info.php?products_id=2038
http://motofreak.pl/product_info.php?products_id=2115
Doc
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe