Zmiana ustawy o prwa jazdy kat A.
• Strona 1 z 1
Zmiana ustawy o prwa jazdy kat A.
Witam chciałem zapytac od kiedy ma obowiązywac dana ustawa zezwalająca na kierowanie motocyklem od 24 lat i czy jest to prawdopodobne ze wejdzie ona w zycie? I jesli zapisałbym sie na kurs przed ustawoł to czy po jej wejsciu obowiązywała by mnie ona czy zdawałbym juz do konca według starych przepisów 

- mateusz123
- Świeżak
gdybyś uważnie przejrzał tylko nagłówki tematów w tym dziale i stosownie do nagłówków zajrzał do tematów, to odnalazłbyś wszelkie informacje o które pytasz
wystarczy, że spojrzysz tu (ewentualnie cofniesz się w tym temacie kilka stron do tyłu:
viewtopic.php?p=714785#714785
wystarczy, że spojrzysz tu (ewentualnie cofniesz się w tym temacie kilka stron do tyłu:
viewtopic.php?p=714785#714785
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Re: Zmiana ustawy o prwa jazdy kat A.
mateusz123 napisał(a):Witam chciałem zapytac od kiedy ma obowiązywac dana ustawa zezwalająca na kierowanie motocyklem od 24 lat i czy jest to prawdopodobne ze wejdzie ona w zycie? I jesli zapisałbym sie na kurs przed ustawoł to czy po jej wejsciu obowiązywała by mnie ona czy zdawałbym juz do konca według starych przepisów
Jeśli nie potrafisz znaleźć pomimo posta kolegi wyżej to podpowiem iż jest to 19 styczeń 2013.
P.S. Pisz po polsku, nie po polskiemu.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Jeśli nie potrafisz znaleźć pomimo posta kolegi wyżej to podpowiem iż jest to 19 styczeń 2013.
Ale to co napisałeś o 19 stycznia to dotyczy tej ustwy, od tego dnia bedzie ona obowiązywała? Czy jest to pewne??
Ale to co napisałeś o 19 stycznia to dotyczy tej ustwy, od tego dnia bedzie ona obowiązywała? Czy jest to pewne??
- mateusz123
- Świeżak
komarcc jak chcesz wyjaśniać, to czyń to precyzyjniej
ustawa sama w sobie będzie obowiązywać od stycznia przyszłego roku
artykuł dotyczący wprowadzenia A2 oraz wieku jest przesunięty z wprowadzeniem o rok
compendre?
ustawa sama w sobie będzie obowiązywać od stycznia przyszłego roku
artykuł dotyczący wprowadzenia A2 oraz wieku jest przesunięty z wprowadzeniem o rok
compendre?
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
- mateusz123
- Świeżak
Wydaje mi sie ze dotyczy to tych którzy dostali PJ bez względu na kategorje, i bedą jezdzić z tzw"zielonym listkiem" jeśli zostaną złapani 3 razy za wykroczenie stracą PJ.
- mateusz123
- Świeżak
domin dotyczyć to ma tych, co będą uzyskiwać pierwsze prawo jazdy (w domyśle kat. B)
-
madcap - Administrator
madcap napisał(a):domin dotyczyć to ma tych, co będą uzyskiwać pierwsze prawo jazdy
aha to czyli jak mam teraz a1 i bede zdawac juz po wprowadzeniu nowych przepisow na kat. a2 czy b to nie bede musial jezdzic z zielonym listkiem i jak popelnilbym 3 wykroczenia na a2 to prawko nie zostanie mi odebrane?
-
domin1995 - Świeżak
domin nie chcę spekulować, trzymam się na razie tekstu ustawy, do której nie ma jeszcze przepisów wykonawczych
stąd też dopisałem coś w nawiasie
stąd też dopisałem coś w nawiasie
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości