Olej do dt
• Strona 1 z 1
Olej do dt
Witam! w Dt mam mały problem a mianowicie tlok miałem jakis chiński i padł po 700km pierścienie musiałem rozginać żeby weszły awięc cylinder też sie wytarł i to może byc wina oleju miałem olej Stihla do pił do mieszanki bo tata jest mechanikiem i ma go pod dostatkiem rozumiem ze tłok sie wytarł ale cylinder to cos nie tak .
A costrol racing 2t jest dobry jak to bedzie wina oleju do kupie castrola
Tłok założe meteor bo na wossnera kasy brakuje wiec nie kupie i czy meteor to dobra firma?
Dzięki za odp
A costrol racing 2t jest dobry jak to bedzie wina oleju do kupie castrola
Tłok założe meteor bo na wossnera kasy brakuje wiec nie kupie i czy meteor to dobra firma?
Dzięki za odp
- Damianooo1998
- Świeżak
jak sie wyciera tłok to i cylinder. moze po prostu zestaw był xle spasowany i dlatego padło. olej stihla nie jest najlepszy, choc w takiej DT nawet mixol za 10 zł daje rade - ( ja tylko na tym jeździłem piździkami i nigdy nie było zadnych problemów a tłoki kupowałem za max 50 zł
) stihla olej jest do silników powietrzaków, i najlepiej do pił podkaszarek itp. kup jakiegos półsyntetyka, shella albo elfa. nie kosztuje duzo bo w granicach cen stihla a spokojnie bedą dobre do DT. meteor oryginalny robi niezłe tłoczki. do 50tek sa w sam raz

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- Damianooo1998
- Świeżak
to juz nie ma duzego znaczenia ;P DT 125 to i tak bbb lajtowny sprzęcik. mozna lać ale nie wiem czy motul jest odpowiedni ;P oczywiscie w zupełnosci wystarczy i bedzie doskonały. ale za 60 zł / litr.... taniej wyjdzie kupic olej za 20 zł i 40 zł odłozyc na nowy tlok który wymienisz i tak nie z powodu zuzycia poprzez stosowanie gorszego oleju, tylko po prostu padnie ze starosci 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- Damianooo1998
- Świeżak
hah w DT bez oleju powinien tyle przelatac xdd a tak serio to nawet najtanszy zestaw o ile nie był uszkodzony, i odpowiednio spasowany i odpowiednio dotarty to niemozliwe żeby padł. kumpel kupił tłok za nie pamietam cos koło 30 zł. i juz zrobił nim z 1500 km
kompresje trzyba 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zastanawiam się po co szukacie sobie na siłę problemów lejąc byle g... zamiast oleju do paliwa.
Jak się chce to się znajdzie coś dobrego i jednocześnie taniego.
Przykład:
http://sklep.scigacz.pl/repsol-moto-competicion-syntetyczny-litr-p-21189.html?cPath=54_144 (otwórz link)
A nie wziąłeś pod uwagę, że przez zużyty tłok cierpi mocno cylinder, korbowód i łożyska wału ?
To znaczy, że jaką miał kompresje po montażu tłoka, a jaką ma z tym przebiegiem ?
Jak się chce to się znajdzie coś dobrego i jednocześnie taniego.
Przykład:
http://sklep.scigacz.pl/repsol-moto-competicion-syntetyczny-litr-p-21189.html?cPath=54_144 (otwórz link)
henio12323 napisał(a):ale za 60 zł / litr.... taniej wyjdzie kupic olej za 20 zł i 40 zł odłozyc na nowy tlok
A nie wziąłeś pod uwagę, że przez zużyty tłok cierpi mocno cylinder, korbowód i łożyska wału ?
henio12323 napisał(a):i juz zrobił nim z 1500 km Razz kompresje trzyba Very Happy
To znaczy, że jaką miał kompresje po montażu tłoka, a jaką ma z tym przebiegiem ?
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
wziałem pod uwage
bo masz racje że cylek dostaje w tyłek
ale ja ogólnie pisałem, że praktycznie taniej wyjdzie ;P to DT ! nie wyczynówka. to gania i gania
olej nie ma takiego wpływu na zuzycie ( no nie mówie o tym jak by ktoś nie lał w ogóle) jak na oleju za 60 zl przelata np 15 tysiecy, to na oleju za 10 zł przelata 13 tysiecy
wiec mniej wiecej wychodzi podobnie, a płacisz wiecej. co innego wyczynówka
kompresja nie była mierzona
ale czuć ze nie słabnie póki co 

kompresja nie była mierzona

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości