wymiana tarcz sprzęgłowych SV 1000
• Strona 1 z 1
wymiana tarcz sprzęgłowych SV 1000
Witam .
Coś klei mi się sprzęgło i najprawdopodobniej przez olej .
Z tego co słyszałem mimo wszystko to też wina już słabego stanu tarcz .
Znajomy mechanik mówi żebym się upewnił czy przy tak małym przebiegu trzeba wymieniać tarcze razem z przekładkami i sprężynami ? czy wystarczy same tarcze i git ?
Przebieg 25 tys km prawie .
Coś klei mi się sprzęgło i najprawdopodobniej przez olej .
Z tego co słyszałem mimo wszystko to też wina już słabego stanu tarcz .
Znajomy mechanik mówi żebym się upewnił czy przy tak małym przebiegu trzeba wymieniać tarcze razem z przekładkami i sprężynami ? czy wystarczy same tarcze i git ?
Przebieg 25 tys km prawie .
-
amahay - Stały bywalec
wymien na poczatek sam olej i zobacz czy bedzie poprawa samo sprzeglo jak nie slizga sie przy ostrzejszym rozpedzaniu i nie ciagnie biegi dobrze wchodza to powinno byc jeszcze dobre, ja mam 23 tys i na sprzeglo jeszcze nie narzekam
-
sonycbr77 - Bywalec
Jeżeli juz rozbierzesz sprzęgło to sciągnij sobie serwisówkę i tam masz wszystkie dane jakie wymiary powinny mieć tarcze sprzęgłowe itp.
Sprawdzisz wszystko i bedzie ok.
Ja jak miałem FZRkę i zalałem ją Castrole to mi sie slizgalo sprzęgło, ale po zmianie na Motul-a przeszło. To akurat u mnie zadziałało i nie mowię, że u ciebie bedzie tak samo.
A jaki zalałeś olej?
Sprawdzisz wszystko i bedzie ok.
Ja jak miałem FZRkę i zalałem ją Castrole to mi sie slizgalo sprzęgło, ale po zmianie na Motul-a przeszło. To akurat u mnie zadziałało i nie mowię, że u ciebie bedzie tak samo.
A jaki zalałeś olej?
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Była zalana repsolem 10w40 i dolałem motula 10w40 niedawno (coś mi się ubzdurało że wcześniej zalewałem motulem)
i po tym zalaniu nagle to ... ale mi się sprzęgło nie ślizga tylko klei . Ma takie chwile że biegi wchodzą mega ciężko potem lajtowo .
No i jak odpalam na jedynce na sprzęgle to rusza delikatnie i czasem ciężko wrzucić luz .
A po prostu jak to jest mimo wszystko wina oleju + tarcz to chciałbym wymienić to i to .
i po tym zalaniu nagle to ... ale mi się sprzęgło nie ślizga tylko klei . Ma takie chwile że biegi wchodzą mega ciężko potem lajtowo .
No i jak odpalam na jedynce na sprzęgle to rusza delikatnie i czasem ciężko wrzucić luz .
A po prostu jak to jest mimo wszystko wina oleju + tarcz to chciałbym wymienić to i to .
-
amahay - Stały bywalec
mam pompÄ™ i wszystko jest sprawne na bank
ostatnio nawet stalowy oplot założyłem .
Problem tkwi w środku na bank ale nie wiem czy wymieniać tylko tarczę czy cały komplet (tarcze,przekładki i sprężyny) .

Problem tkwi w środku na bank ale nie wiem czy wymieniać tylko tarczę czy cały komplet (tarcze,przekładki i sprężyny) .
-
amahay - Stały bywalec
zrób tak jak kolega limak napisał
rozbierz i pomierz wszystko. bedzie w serwisówce opisane jaka grubosc maja mieć tarcze, jaka przekładki a jaka spręzyny. jak cos sie nie bedzie zgadzało to to wymienisz. bez sensu wymieniac np spręzyny jak są jeszcze dobre. a nikt ci nie wywróży z fusów czy u cieie to jest do wymiany czy nie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości