Pierwszy motor !!!!!!! ????? HELP
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Yamaha MT 03
Witam,
niedawno zdałem kat A i przymierzam się do kupna pierwszego motocykla. Nie mam zbyt dużego doświadczenia. Z tego co widzę większość osób radzi dla początkujących motocykle o mocy do ok 50KM i pojemności 500cm. A co sądzićie o Yamaha MT 03?
niedawno zdałem kat A i przymierzam się do kupna pierwszego motocykla. Nie mam zbyt dużego doświadczenia. Z tego co widzę większość osób radzi dla początkujących motocykle o mocy do ok 50KM i pojemności 500cm. A co sądzićie o Yamaha MT 03?
- filipq
- Świeżak
piotrek_87 napisał(a):-Kawasaki zzr 400 1993r
-Suzuki GSX-R 400 SP 1993r
-Suzuki GS 500 F 2004r
-Kawasaki Ninja 250 2001r
Co o tych modelach myslicie ????
Pierwsze dwa ciężko będzie znaleźć. Pozostałe dwa godne polecenia jak najbardziej.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
CzesterTX, czy Ty na co dzień też tak głową napierdzielasz? Nie boisz się, że Ci szare komórki uciekną? Nie mówiąc już o tym, że wodogłowia można dostać albo co gorsza w politykę pójść
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Nic oczywiście
nie wal bezowocnym i bezprzedmiotowym offtop-em
stanowi to wykroczenie, które jest karane warnem
tym razem poprzestaję na takim ostrzeżeniu
madcap
nie wal bezowocnym i bezprzedmiotowym offtop-em
stanowi to wykroczenie, które jest karane warnem
tym razem poprzestaję na takim ostrzeżeniu
madcap
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Ja powiem tyle. Mam kolege ktory na pierwsze moto kupil GS500 (prawko zdal wczesniej jak ja) zrobil nim jakis 2tys km przez pol sezonu, po czym stwierdzil ze za slaby dla niego. Zmienil na zzr600 (wersja USA niby 120km) i ten jest juz ok. Tylko w zakrety wchodzi na kwadratowo, a na prostych odwija.\
Ja kupilem Bandziora 1.2 i fakt na poczatku byl ciezki klocek z niego do jazdy, ale szybciej ogarnalem sprzer jak kolega swojego GS'a. Po 5 tys km jest duzo duzo lepiej, 8 jestem w stanie zrobic na placu dla motorowerow, gdzie na poczatku na normalnej byl problem, ale sie zawzialem i duzo jezdzilem.
Obecnie na zakretach kolega nie ma ze mna szans na swojej nindzy, mimo ze kawa praktycznie sama sie kladzie w zakrety i duzo lepiej sie prowadzi od bandyty. Sam wlasciciel stwierdzil ze na GS'ie bardziej sie kladl w zakretach, a teraz? Boi sie ze sie przewroci ze obije motor itd itp.
Bezsensu, Napalac sie na sporta albo super sporta a pozniej jezdzic nim w zakretach wolniej jak nie jeden malolat swoim zippem, a na prostych byc miszczem. Jak tu ktorys artykul mowil nie kazdy jest stworzony do jazdy na dwoch kolkach. Dwa kupcie sobie golasa na start, jak nigdy nie jezdziliscie nawet wska to malej pojemnosci i zrobcie tych km chociaz z 5tys, ale nie po prostych, tylko winklach, na placu, na 8mce po polnych drogach. I tak pierwszy sprzet to nie ten ostatni a przynajmniej powie wam czy wam odpowiada Naked scig enduro czy moze jakis chop.
Tyle ode mnie- sie rozpisalem
ale serio serialnie Jak autor i wielu innych chce plastika na ktorym beda bali sie o wywrotke bo sie polamie porysuje bo koszty to sie nigdy nie nauczycie jezdzic. Jak sie nie wywrocisz to sie nie nauczysz
Ja kupilem Bandziora 1.2 i fakt na poczatku byl ciezki klocek z niego do jazdy, ale szybciej ogarnalem sprzer jak kolega swojego GS'a. Po 5 tys km jest duzo duzo lepiej, 8 jestem w stanie zrobic na placu dla motorowerow, gdzie na poczatku na normalnej byl problem, ale sie zawzialem i duzo jezdzilem.
Obecnie na zakretach kolega nie ma ze mna szans na swojej nindzy, mimo ze kawa praktycznie sama sie kladzie w zakrety i duzo lepiej sie prowadzi od bandyty. Sam wlasciciel stwierdzil ze na GS'ie bardziej sie kladl w zakretach, a teraz? Boi sie ze sie przewroci ze obije motor itd itp.
Bezsensu, Napalac sie na sporta albo super sporta a pozniej jezdzic nim w zakretach wolniej jak nie jeden malolat swoim zippem, a na prostych byc miszczem. Jak tu ktorys artykul mowil nie kazdy jest stworzony do jazdy na dwoch kolkach. Dwa kupcie sobie golasa na start, jak nigdy nie jezdziliscie nawet wska to malej pojemnosci i zrobcie tych km chociaz z 5tys, ale nie po prostych, tylko winklach, na placu, na 8mce po polnych drogach. I tak pierwszy sprzet to nie ten ostatni a przynajmniej powie wam czy wam odpowiada Naked scig enduro czy moze jakis chop.
Tyle ode mnie- sie rozpisalem

- logicsys
- Świeżak
Szczerze? Nie słuchaj ich
Większość nie umiała ogarnąć 500cm na początek. Ci co umieli i tak się nie przyznają.
Z praktyki powiem wprost - ścigacz jest wyborem bez sensu. Za trudny i będziesz z nim walczył.
Kup coś uniwersalnego ale też nie bezpłciową 500. Transalp, Africa - nauczysz się jeździć nie tylko na twardym, przemyślisz i po 2 sezonach nie będziesz się już pytał co kupić tylko którą sztukę wybrać. Nieważne czy sport czy nie.
Ja na pierwsze moto (poważne moto i po latach przerwy) kupiłem TDM850. Dla świeżaka sprzęt zajebiście ciężki na początek ale miałem frajdę przez prawie 3 sezony. Nie żałuję.

Większość nie umiała ogarnąć 500cm na początek. Ci co umieli i tak się nie przyznają.
Z praktyki powiem wprost - ścigacz jest wyborem bez sensu. Za trudny i będziesz z nim walczył.
Kup coś uniwersalnego ale też nie bezpłciową 500. Transalp, Africa - nauczysz się jeździć nie tylko na twardym, przemyślisz i po 2 sezonach nie będziesz się już pytał co kupić tylko którą sztukę wybrać. Nieważne czy sport czy nie.
Ja na pierwsze moto (poważne moto i po latach przerwy) kupiłem TDM850. Dla świeżaka sprzęt zajebiście ciężki na początek ale miałem frajdę przez prawie 3 sezony. Nie żałuję.
- Aimar
- Świeżak
Kup litra na start co sie szczypac bedziesz
tylko nie zapomnij ze soba wozic skrzynki jakies 70cm na 30
wiekszy nie bedziesz ^^ a tak serio to jak wyzej Ci chlopacy doradzaja. Kup mneijsze moto, jesli jezdziles czyms wczesniej to gs500 cb500 er5 gpz500. To sa motocykle na ktore musisz patrzec a nie bo KUMPEL MA TO I JA MIEC BEDE a potem jedziecie i tak bedziesz siedzial z tylu i beda czekac na Ciebie bo bedziesz miec smierc w oczach
Ogarnij nawyki i zachowanie motocykla na roznych nawierzniach w roznych sytuacjach i wgl wczuj sie w to dopiero pomysl o jakies 600-cie
i 600tki maja wiecej jak 100 kuca
teraz prodokuja maszyny nie kosiary. czasy wsk i junaka sie skonczyly
przemysl wszystko walnij sobie tanie moto wydaj troche na ubranie pozadne ale to juz pytaj w dziale akcesoria pomozemy jak zwykle. W doborze motocykla napisz co Ci sie podoba w tych modelach co nie i chlopacy ci doradza bardziej moze ktos zaoferuje nawet swoj sprzet
w razie pytan pytaj tutaj w temacie nie zakladaj nowego, nie boj sie pytac oni tylko tak groznie brzmia naprawde to potulne misie :*
EDIT: przeczytalem troszke wiecej jak tylko post ktory naskrobales pierwszy i dojrzalem tam ze podobaja Ci sie nakedy no ok. Myslales nad banditem 400? w polsce kilka ich jest nie jest az tak zle a co do wypowiedzi ze gsxr400 to lepiej kawa zx4r, czesci dostaniesz szybciej do tego jak do suzi 4
er5 gs500 i bandit400. Ja bym bral bandita pieknie chodzi 

EDIT: przeczytalem troszke wiecej jak tylko post ktory naskrobales pierwszy i dojrzalem tam ze podobaja Ci sie nakedy no ok. Myslales nad banditem 400? w polsce kilka ich jest nie jest az tak zle a co do wypowiedzi ze gsxr400 to lepiej kawa zx4r, czesci dostaniesz szybciej do tego jak do suzi 4

Bo maszyna to nie wszystko, najwazniejsza jest pasja!!
- sebekmelior
- Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości