Zobacz wątek - Inca Street 50 mały problem
NAS Analytics TAG

Inca Street 50 mały problem

i inne małe pojemności
_________

Inca Street 50 mały problem

Postprzez Naszim » 25/9/2011, 18:47

Witam, mam skuter Inca street 50, do tej pory było wszystko świetnie lecz nagle zaczął mnie zawodzić. Przy starcie jak daję gazu nie ma siły, przymula go, po chwili załapuje i przyspiesza dość ostro. jak jadę 50 km/h zaczyna przerywać i szarpać tak jakby. blokady zdjęte z wariatora (tuleja) i zatkany EGR (zawirowywacz spalin to się chyba nazywa) świeca NGK niedawno wymieniana. Gaźnik czysty, filtr powietrza też lecz jak go wczoraj sprawdzałem to trochę śmierdzi benzyną i w tym pojemniku gdzie jest filtr jest cały czas mokro, jakiś alej czy benzyna nie wiem ale filtr zalatuje benzyną, powinien tak? chyba nie. Co może być przyczyną problemy z zamułą skutera? co mogę zrobić, kombinowałem z nim trochę lecz nic nie pomaga. jak ja nie dam rady to chyba oddam do serwisu. ale może wy coś mi pomożecie?
Naszim
Świeżak

Postprzez hiroshima » 25/9/2011, 19:36

Ssanie działa dobrze? Skoro przy 50 przerywa tzn, że dostaje za mało paliwa. Jak czyściłeś gaźnik to nie przestawiłeś blaszki, która jest przy pływaku? Filtr zawsze trochę będzie śmierdział paliwem.
hiroshima
Świeżak

Postprzez Naszim » 25/9/2011, 20:27

Postaram się jeszcze raz zobaczyć ten gaźnik, ale ja ten gaźnik czyściłem właśnie dla tego że tak się działo już wcześniej.
Naszim
Świeżak

Postprzez Naszim » 29/9/2011, 19:58

i co? nikt nie wie co może z nim być?
Naszim
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê