SUPERMOTO 50!!! BARDZO PROSZE O POMOC !!!!!!!!!!!!!!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
SUPERMOTO 50!!! BARDZO PROSZE O POMOC !!!!!!!!!!!!!!
Niedawno sprzedalem skuter i chce sobie kupic jakies supermoto prosze o pomoc !
1.Mam 15 lat, 180cm wzrostu i chce sobie kupic jakies supermoto 50 do 5000tys. rok minimum 2002 co radzicie????
2. Jakie supermoto jest najszybsze ??
3. Czy Gilera GSM 50 jest dobra???
P.S Po 2-3 latach bede chcial pewnie sperzedac motor
1.Mam 15 lat, 180cm wzrostu i chce sobie kupic jakies supermoto 50 do 5000tys. rok minimum 2002 co radzicie????
2. Jakie supermoto jest najszybsze ??
3. Czy Gilera GSM 50 jest dobra???
P.S Po 2-3 latach bede chcial pewnie sperzedac motor
- siwy92
- Świeżak
ja bym radzil yamahe dt 50 sm,suzuki smx,albo derbi sende
DT80=>DT70SM=>RS125=>CR125=>SX125&CBR6 00RR '06
- daniel8634
- Świeżak
Ja raczej nie bede tuningowal
Najwyzej tlumik wymienie
Ale chce zeby mi lecial z 90 km/h max 110 (po wymianie wydechu)
Z tego co slyszalem wymienianie cylindra z 50 na 80 jest bezsensu poniewaz motor wtedy sie bardziej sypie. Dlatego tylko wydech wymienie
A i jeszcze jedno pytanie jak mam 180 cm wzrostu to na jakiej wysokosci powinno byc siedzenie????

Ale chce zeby mi lecial z 90 km/h max 110 (po wymianie wydechu)

Z tego co slyszalem wymienianie cylindra z 50 na 80 jest bezsensu poniewaz motor wtedy sie bardziej sypie. Dlatego tylko wydech wymienie

A i jeszcze jedno pytanie jak mam 180 cm wzrostu to na jakiej wysokosci powinno byc siedzenie????
- siwy92
- Świeżak
nie wiem ale ja mam 170 i na mojej dt jest akurat a moj ojciec ma 180 i mowi ze na wysokosc jest spoko tylko mocy malo 

DT80=>DT70SM=>RS125=>CR125=>SX125&CBR6 00RR '06
- daniel8634
- Świeżak
Powiem tak. Człowieku jeśli chodzi o szybkość to do tego nie są 50. Ty sam nie wiesz czy chcesz plastika czy crossa czy supermoto. Po pierwsze krosa nie da się zarejestrować. Po drugie jak czytam twoje wypowiedzi to odnosze wrażenie że dla ciebie jedyną ważną rzeczą jest wygląd i V-max. Zdecyduj się idziesz na prędkość czy na jakość. JA na twoim miejscu zaczekał bym i zrobił A1 kupił bym jakąś 125 która w dowodzie by miała 11KW mocy i śmigał te 80-90 bez ryzyka że policjant zza zakrętu zabierze mi dowód bo coś co przekracza te 45km/h nie jest motorowerem(podejrzewam że gdybyś jechał 60 to by się może nie przyczepił). Twierdze że ścigacz 50 jest lekko obciachowy ( według mnie minimalna pojemność dla takiej zabawki to 125). Żeby nie robić całkowitego offtopa to powiem że jeżdże na DT 50 chłodzonej powietrzem z jeszcze nie zdjętą blokadą. Jezdzi się dobrze tylko odblokować by się przydało żeby to 80 szło i lepsze przyśpieszenie miało.
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM
- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

-
stecarlos - Świeżak
Heh bylem zdecydowany juz na samym poczatku tylko ze kur... ja tylko chce sie czegos wiecej dowiedziec o innych motorach np. kolega ostatnio chwalil sie ze aprilia rx 50 jest super powidzial ze "nie da sie jej skatowac" i chcialem sie dowiedziec czy to prawda !!! Jezeli chodzi o motor to chce dt 50 chyba ze bedzie jakas dobra okazja gsm 50
I nie mowicie mi ze zalezy mi na wygladzie poniewaz jak mialem skuter to 2 lata jezdzilem z odpadajacymi plastkami i ostro obtartym lakierem z prawej strony !!!!!!!!!!!!!!!
Szkoda ze nie mam zadnych fotek mojego bylego skuterka bo bym wam przeslal! Jego stan wizualny mozna bylo okreslic jako "swierzo po wypadku":)
A jezeli chodzi o scigacze 50 i prawko A1 to wole juz kupic 50 i jezdzic na niej 3 lata a potem zrobic prawko na A i jedzic 600 niz 2 lata pojezdzic 125 a potem kolejne 900zl w plecy zeby robic prawko na A.
A i jezeli jak bym tylko patrzyl na wyglad to bym za nic nie chcial gilery gsm
I czy to prawda ze motory 50 przerobione na 80 szybciej sie sypia ??
P.S Nasza wspaniala Policja puszcza osoby ktore jezdza na motorowerach na karte rowerowa

Szkoda ze nie mam zadnych fotek mojego bylego skuterka bo bym wam przeslal! Jego stan wizualny mozna bylo okreslic jako "swierzo po wypadku":)
A jezeli chodzi o scigacze 50 i prawko A1 to wole juz kupic 50 i jezdzic na niej 3 lata a potem zrobic prawko na A i jedzic 600 niz 2 lata pojezdzic 125 a potem kolejne 900zl w plecy zeby robic prawko na A.
A i jezeli jak bym tylko patrzyl na wyglad to bym za nic nie chcial gilery gsm

P.S Nasza wspaniala Policja puszcza osoby ktore jezdza na motorowerach na karte rowerowa

Ostatnio edytowano 7/5/2007, 20:11 przez siwy92, łącznie edytowano 1 raz
- siwy92
- Świeżak
Jeśli dbasz o sprzęt to maluch staje się niezawodny- pewnie tak też jest z rx twojego kolegi... A z resztą, przy wyborze sprzętu kieruj się dostępnością części i łatwością serwisu. Pozatym genaralnie z motocykli (domyślam się że ze skuterów też) po wypadku niewiele zostaje.

-
stecarlos - Świeżak
Ja mialem wypadek skuterem kiedy jechalem skuterem a tu nagle niewiadomo z kat garb sie pojawil
Niestety dzien wczesniej mi sie zepsul tylni hamulec wiec musialem hamowac przednim
I sie nieudalo podejrzewam ze jak by nie bylo piasku na drodze bym sie nie przewrocil ale ze w polsce niedosc ze sa dziurawe ulice i krzywe jak w ...... to jeszcze brudne
A i jeszcze ten garb to nie byl taki jak teraz tylko takie wystajace wysokie i krotkie gow.... wiec nie wiem czy nawet 10% by sie tam nie przewrocilo
Mi sie nie udalo
Oczywiscie jezeli byscie jechali na moim bylym skuterze
Nastepny moj motorek juz nie bedzie sie psul mam nadzieje tym bardziej ze bede chcial przynajmniej maszyne z 2003 r.

A i jeszcze ten garb to nie byl taki jak teraz tylko takie wystajace wysokie i krotkie gow.... wiec nie wiem czy nawet 10% by sie tam nie przewrocilo

Nastepny moj motorek juz nie bedzie sie psul mam nadzieje tym bardziej ze bede chcial przynajmniej maszyne z 2003 r.

- siwy92
- Świeżak
Dzieki za pomoc
Jednak dzis trafila mi sie okazja i bede mial na 95% aprilie rx 50 za ok. 3200zl z 199... ktoregos nie wiem dokladnie jakiego. Motorek ma tylko pare szprych polamanych i za 3200zl powinno byc wszystko jak nowe ma wszystko seryjne i przebieg 8000tys. wiec mysle ze to okazja !!!!
Mam racje ????

Jednak dzis trafila mi sie okazja i bede mial na 95% aprilie rx 50 za ok. 3200zl z 199... ktoregos nie wiem dokladnie jakiego. Motorek ma tylko pare szprych polamanych i za 3200zl powinno byc wszystko jak nowe ma wszystko seryjne i przebieg 8000tys. wiec mysle ze to okazja !!!!

Mam racje ????

- siwy92
- Świeżak
Raczej ciężko powiedzieć coś o danym egzemplarzu nie widząc go, a czy to są wyłącznie połamane sprychy to się okaże w pierwszych miesiącach użytkowania. Notabene to obiaw złego użytkowania przez właściciela, a nawet możliwości, że motocykl miał groźniejszy wypadek. Lepiej więc się zastanów.
-
Beavis - Moderator
Jakoś w taki mały przebieg nie wierze (no może że jest 99 rok) ;/. I na oględziny zabierz ze sobą tego kolege co ma rx ( powinien dobrze znać wroga).I dopytaj się gościa czemu szprychy są takie a nie inne.

-
stecarlos - Świeżak
Ten motor maja do sprzedania mechanicy kolomnie wiec napewno wszystko zrobia
Cos mi sie zdaje ze to stary model bo ma kierunkowskazy z produ i z tylku
Czy ten stary model mozna postawic na kolo???? I po ile chodza te stare modele??? Ten model moze byc z 94r. ale nie wiem 100% nawet nie wiem na 10%

Cos mi sie zdaje ze to stary model bo ma kierunkowskazy z produ i z tylku

Czy ten stary model mozna postawic na kolo???? I po ile chodza te stare modele??? Ten model moze byc z 94r. ale nie wiem 100% nawet nie wiem na 10%

- siwy92
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2