Zobacz wątek - Kawasaki Zx6r sprzeglo(wyciagnik wraz z bolcem)

Kawasaki Zx6r sprzeglo(wyciagnik wraz z bolcem)

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, leff, henio12323, rosa, cycu_rsko

Kawasaki Zx6r sprzeglo(wyciagnik wraz z bolcem)

Postprzez Piszczus » 21/9/2011, 22:01

Witam
Zakupilem dosc niedawno Kawasaki Ninja zx6r z 1996 roku...
niestety zdazyla mi sie juz zje***** ;/

a mianowicie w sprzegle taka głowka co wyciaga sprzeglo wraz z tym bolcem ;P

nadspawalem ten bolec... wytoczylem nowa glowke i zrobilo sie znowu to samo gdy tylko zmienilem bieg... nie wytrzymalo nawet 300 metrow... nie jestem wstanie wytlumaczyc tego slowami wiec dodaje zdjecia ;)
Obrazek (otwórz link)

Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)

od prawej do lewej ;)
a wiec tak to z prawej to jest to co było w oryginale...
to po srodku to wytoczone nowe aczkolwiek z zakrótka szyjką wiec musialem wytoczyc jeszcze jedno (wytoczylem z grubsza szyjka zeby sie lepiej trzymalo) ktore jest w motocyklu i pokaze na ponizszym zdjeciu
a to z lewej to jest czesc ktora zamowilem bo chcialem miec nową oryginalna... ale debile sie nie znaja i wyslali mi ch*j wie od czego...

ten lepek wpadl mi chyba do miski olejowej... moze narobic klopotu gdy tam zostanie?


a tak teraz wyglada w motocyklu nowa wytoczona czesc ktora nie jest hartowana jak ta oryginalna ale wykonana ze specjalnej stali(jakiejs mocniejszej)... noi niestety widac, ze zaczelo ją przepalac z powodu silnego tarcia... ale jakos przetrwalo ;P... no a przejechalem tylko z 300 metrow...

Obrazek (otwórz link)

Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)


noi zdjecie tego bolca który nadspawalem i wygladzilem... musialem tez poszerzyc to wejscie gdzie wchodzi glowka no bo wytoczylem troche grubsza...

Obrazek (otwórz link)

Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)


noi teraz juz nie wiem co mam robic... co moglo sie znowu stac? nie wytrzymal spaw na bolcu?... pytalem ludzi to mowili, ze to spokojnie wystarczy... nie kupie przeciez znowu nowych czesci zeby przejechac sie te 300 metrów... wydaje mi sie, ze to musi byc wada czegos innego... teraz pytam czego? łożyska? wydaje mi sie, ze dziala w miare normalnie... spotkal sie ktos kiedys z takim problemem?

Przepraszam, ze tak chaotycznie napisalem ale jestem zmeczony po pracy, ze nie mam siły myśleć ;P

z góry dziekuje za pomoc i zycze milego wieczorka ;)
Piszczus
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 25/7/2011, 01:33


Postprzez zxer » 22/9/2011, 16:34

a dales na to smar ? W serwisowce jest napisane:

"Apply molybdenum disulfide grease"
co oznacza dwusiarczek molibdenu.
tea who you yea bunny
Avatar użytkownika
zxer
Stały bywalec
 
Posty: 1277
Dołączył(a): 9/10/2010, 11:53
Lokalizacja: Londyn / inowroclaw



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr