enduro i wyposażenię
• Strona 1 z 1
enduro i wyposażenię
Witam to mój pierwszy post na forum i proszę o pomoc i wyrozumiałość
chcę kupić motor, i to nie byle jaki. Chodzi mi o enduro 125cc którym był bym w stanie jeździć zimą [do szkoły] oraz coś co umożliwi mi nie zamarznąć przy zawrotnej prędkości 50km/h [bo szybciej nie pojadę, tyle mi ta zimą wystarczy] ani nie złapać reumatyzmu. Proszę też o informację co trzeba okresowo i tak dalej robić w motorze by mi dobrze służył [przepraszam lecz jestem zielony w temacie bo nigdy nie miałem motocykla ani takowym nie jeździłem a mój mózg nie ogarnia rozkładu jazdy autobusów
]
chcę kupić motor, i to nie byle jaki. Chodzi mi o enduro 125cc którym był bym w stanie jeździć zimą [do szkoły] oraz coś co umożliwi mi nie zamarznąć przy zawrotnej prędkości 50km/h [bo szybciej nie pojadę, tyle mi ta zimą wystarczy] ani nie złapać reumatyzmu. Proszę też o informację co trzeba okresowo i tak dalej robić w motorze by mi dobrze służył [przepraszam lecz jestem zielony w temacie bo nigdy nie miałem motocykla ani takowym nie jeździłem a mój mózg nie ogarnia rozkładu jazdy autobusów

- Polishdude18
- Świeżak
zalezy jakie enduro. masz soft enduro i hard enduro
jako dojazd do szkoły zapewne chcesz soft enduro. tu nie robi sie duzo. przy np yamaszce DT 125 robiesz tyle co nic
raz - dwa razy na rok zmienisz olej, co troche przetrzepiesz filtr powietrza
no i dbasz o dolewki oleju do zbiorniczka pod dozownik. ( o ile mówa o 2T, bo równie dobrze mozesz kupic jakiegos 4T gdzie robisz niektóre rzeczy jeszcze rzadziej ) wiec nie bede sie rozpisywał. bo sie nie sprecyzowałes
co do zimy, to ochraniacze na kolana
dobre rękawiczki, mozna dołozyc podgrzewane manetki,
z tego co mi wiadomo na zime najlepszyt jest skuterek
a to dla tego że nogi masz za podestami, i nie jest tak zimno
i nie zamoczysz sie jak na enduraku który potrafi z przedniego koła chlapac na całego ciebie
po 2 do skuterków sa specjalne hmm koce ? nakładasz to przed siebie i podobno daje to rade
jak dołozysz szybe przednia to masz całkiem odizolowanie od mroźnego wiatru
wsadzisz jakies dobre oponki i tez da rade pojechac
oczywiscie nie kazdy skuterek sie nada, ale niektóre mogą byc lepsze do takiej jazdy niz enduro ;P oczywiscie jak chcesz enduro to sobie kup... mówie tylko co jest lepsze do jazdy zimą 

co do zimy, to ochraniacze na kolana

z tego co mi wiadomo na zime najlepszyt jest skuterek

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
soft enduro 4t jeżeli są jakieś hard enduro w 4t to też powinno być dobrze [enduro dlatego że lato se trochę dla zabawy pośmigam] mam lat 16 i krucho z kasą więc liczy się dla mnie ekonomia i niezawodność no i w przypadku napraw dostęp do części
- Polishdude18
- Świeżak
wiec nie ma jako tako hard enduro w tej pojemnosci, w 4T. takze zostaja tylko xt xr dr mz itp itd
wiec tu prawie sie nic nie robi. raz na rok oddajesz na przeglad zaworów itp
olej mozna z 2X wymienic. a co do wyposażenia no to podgrzewane manetki na pewno ;P i ubiór na cebulke 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- Polishdude18
- Świeżak
moto to juz sam sobie poszukaj
allegro i poszedł
modeli i marek jest sporo, bez sensu wszystko wymieniac. szukaj po prostu 125 w 4T wszystkich. wymienie kilka szukaj reszty
suzuki dr
yamaha xt
honda XR
najpopularniejsze chyba

suzuki dr
yamaha xt
honda XR
najpopularniejsze chyba

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- Polishdude18
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości