Problem z obrotami YAMAHA YZF R6
• Strona 1 z 1
Problem z obrotami YAMAHA YZF R6
Witam serdecznie! Mam do szanownych kolegów prośbę o pomoc. Posiadam yamahe r6 1999r jednak od jakiegoś czasu moto stoi w garażu po tym jak zaczoł bardzo nierówno palic jakby na 2 cylindry i w ogole niedał sie wkręcic na obroty mimo całkowicie odkręconej manetki. Postanowiłem zsynchronizować gaźniki i tu pojawia się problem. Motor w żaden sposób nie moze utrzymać wolnych obrotów co uniemożliwia synchro. Gdy tylko zaczynam zpuszczać ssanie lub wskazówka zejdzie poniżej 2000 rpm motor gaśnie. Gaźniki czyścilem a 4 śruby do regulacji mieszanki ustawiłem na 2 obroty. Czy ktoś wie w czym może być problem? Z góry dzięki za odpowiedzi.
- tomecki87
- Świeżak
Sprawdź kompresję. Mogą być podparte zawory albo pierścienie powiedziały papa
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
Jak długo motocykl stał w garażu? 3 lata temu gdy kupiłem mojego gpz 500 od gościa z Austrii u którego stał 5 lat kompletnie nie używany miałem podobne problemy. Okazało się że na jednym cylindrze kompresja jest o wiele za mała ponieważ po tak długim czasie "chwyciło" tłoka. Trzeba było oddać t w ręce dobrego mechanika i problem znikł. Świece masz dobre? Nie ma przebić na kablach?
R6 2003r.
-
fyszmen - Świeżak
Podpinałem do każdej fajki świece i iskra jest więc to chyba ok. Zaczął się tak zachowywać z dnia na dzień z tym że czasami chodził prawie normalnie czyli na wszystkie gary i dość równo ,ale to tylko chwilę. Od tamtej pory w garażu stoi jakieś 1,5 roku bo nie było kiedy się za to zabrać:/
- tomecki87
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości