PIERWSZY Motocykl -BANDIT-HORNET-MONSTER? Co polecacie?
• Strona 1 z 1
PIERWSZY Motocykl -BANDIT-HORNET-MONSTER? Co polecacie?
Witam
Od jakiegoś czasu przymierzam sie do zakupu motocykla ok 600cm3. Prawko mam już kilka lat, a teraz przyszedł czas na zakup. Myślałem o banditce (rocznik ok 2005) albo hondzie hornet (rocznik 2007). Wczoraj byłem na giełdzie motocyklowej i usiadłem na ducati nonster 620cm3. i również bardzo mi się spodobał... Motocyklem będe jeździł głównie po mieście, czasami dłuższa wyprawa ok 150km. Nie wiem co kupić... może jakieś sugestie?
Od jakiegoś czasu przymierzam sie do zakupu motocykla ok 600cm3. Prawko mam już kilka lat, a teraz przyszedł czas na zakup. Myślałem o banditce (rocznik ok 2005) albo hondzie hornet (rocznik 2007). Wczoraj byłem na giełdzie motocyklowej i usiadłem na ducati nonster 620cm3. i również bardzo mi się spodobał... Motocyklem będe jeździł głównie po mieście, czasami dłuższa wyprawa ok 150km. Nie wiem co kupić... może jakieś sugestie?
- griggs
- Świeżak
Najlepiej napisz jak z budżetem, doświadczeniem (wywnioskowałem, że zerowe), twój styl jazdy i czego oczekujesz od motocykla.
Jeśli lubisz szybką jazde po mieście, prawdopodobnie najlepszym wyborem będzie hornet.
Od 2007r. słyszałem, że ma ograniczoną prędkość na biegach (nie jestem pewien) starsze wersje nie mają tego.
Jeśli nie masz zbyt dośw. bandit będzie w sam raz.
Ducata szkoda na 1. moto
Jeśli lubisz szybką jazde po mieście, prawdopodobnie najlepszym wyborem będzie hornet.
Od 2007r. słyszałem, że ma ograniczoną prędkość na biegach (nie jestem pewien) starsze wersje nie mają tego.
Ducata szkoda na 1. moto
- hubi199
- Bywalec
A czemu ducati bardziej szkoda na pierwsze moto niż innych motocykli? Każdego moto szkoda na pierwsze moto
Mały bandzior ~70 koni ducati ~60 koni szerszeń ~100 koni. Szerszeń = zły pomysł na pierwsze moto.
Napisz coś dokładniej o sobie. Kasa/wiek/doświadczenie/waga/wzrost.

Mały bandzior ~70 koni ducati ~60 koni szerszeń ~100 koni. Szerszeń = zły pomysł na pierwsze moto.
Napisz coś dokładniej o sobie. Kasa/wiek/doświadczenie/waga/wzrost.
Life is deadly.
-
dokter - Świeżak
hubi199 napisał(a):Najlepiej napisz jak z budżetem, doświadczeniem (wywnioskowałem, że zerowe), twój styl jazdy i czego oczekujesz od motocykla.
Ducata szkoda na 1. moto
Jasne hornet ma ograniczoną prędkość na każdym biegu jak dojdziesz do odcinki

Bez doświadczenia to polecam bandita, hornet jest za mocny na początek.
- skazi
- Świeżak
Atakuj horneta, jest boski
Co prawda jest to moje pierwsze moto i miałem już dwa ślizgi na lewą stronę ale i tak go kocham
No wiosnę będzie jak nowy oczywiście na oryginalnych częściach. Jak kupisz dobrą sztukę będziesz zadowolony, info gdzie taką kupić dostaniesz na forum horneta. Polecam.

-
tomek_gda - Świeżak
jesli chcesz sie wyróżnić , słuchac pieknego dzwieku - monster , nawet to 620 dark
jesli wolisz max uniwersalnosci - bandit
jesli szerszeń.....to uwazaj bo jak odwiniesz to zapierdziela jak wsciekle!
ja bym bral monstera
jesli wolisz max uniwersalnosci - bandit
jesli szerszeń.....to uwazaj bo jak odwiniesz to zapierdziela jak wsciekle!
ja bym bral monstera

- stareRadio
- Świeżak
Heheh ja zaczynalem od wsk 125 20 lat temu
ale jak najbardziej skłaniam się ku temu, co poprzednicy juz napisali... rozumiem, ze interesuje Cie street... bandyta, hornet.... wszystko zalezy wlasnie od tego, czego oczekujesz od motocykla...jak jezdzisz, waga, wzrost no i kasa... np. cbf jest stabilna i dobrze sie prowadzi.... bandyta to bandyta;) pozdrawiam

HULAJ DUSZA PIEKŁA NIE MA!;)
-
DeSpot - Świeżak
Atlantis napisał(a):Ducat to Ducat, na "dole" szarpie = zły pomysł na pierwsze moto.
miałem monstera na pierwszy motocykl i uważam, ze to bardzo dobra opcja. Może i racja, że powinno się unikać mniejszych obrotów jak 3k ale to chyba nie problem? Poza tym nie trzeba aż tak bardzo bawić się biegami mając V2
- unearth
- Świeżak
unearth napisał(a):Atlantis napisał(a):Ducat to Ducat, na "dole" szarpie = zły pomysł na pierwsze moto.
miałem monstera na pierwszy motocykl i uważam, ze to bardzo dobra opcja. Może i racja, że powinno się unikać mniejszych obrotów jak 3k ale to chyba nie problem? Poza tym nie trzeba aż tak bardzo bawić się biegami mając V2
http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/98 ... ,id,t.html
Ten koleś miał 26 lat. To było jego pierwsze moto. 5 minut po jego śmierci chciałem tamtędy przejechać i mnie policmajstrzy zawrócili. Facet miał zamiar wykonać skręt w lewo, jednakże dodał za mało gazu przy skręcie, moto szarpnęło, dodał więcej, moto wyskoczyło spod niego, spadł, a po jego szyi i klatce piersiowej przejechało Punto, które nie zdążyło wyhamować

Dlatego też uważam, że szarpiące V2 to zły pomysł na pierwszy sprzęt. Jak widać z życia wzięte ;>
-
Atlantis - Świeżak
w tych pieniadzach rozwaz rowniez kawasaki z750
niby 750 ale spokojniejszy od horneta, bardziej przewidywalny chociaz hornet ten 0d 2007 roku to juz nie taki wariat
niby 750 ale spokojniejszy od horneta, bardziej przewidywalny chociaz hornet ten 0d 2007 roku to juz nie taki wariat
- xede
- Świeżak
Ja wiem, że może z Monster'em przesadzam, tylko ten wypadek serio zrobił na mnie wrażenie. Koleś leżał i wyglądało to wszystko jakby nic poważnego nie zaszło, a tu taki klops
Głupstwo. On by nie zawierzył swoim umiejętnościom(a raczej ich braku), Punto miało lepsze heble i by żył, a tak do dzisiaj mu znicze noszą. Eh :/
No Zetka jest zajebis** ;] Tylko, że trzeba mieć minimum przeciętne gabaryty na to. 226 kg bez ABSu i 230 z ABSem robią swoje(dla pań średnio) ;P Jak uzbieram to sam będę szukał jakiejś ładnej sztuki.

No Zetka jest zajebis** ;] Tylko, że trzeba mieć minimum przeciętne gabaryty na to. 226 kg bez ABSu i 230 z ABSem robią swoje(dla pań średnio) ;P Jak uzbieram to sam będę szukał jakiejś ładnej sztuki.
-
Atlantis - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.