Koszt rejestracji sprowadzonego motocykla
• Strona 1 z 1
Koszt rejestracji sprowadzonego motocykla
Siema, mam na oku yamahe fazer z 2002roku, tylko że jest jeden mankament jest sprowadzony z Anglii, a ja nie zabardzo wiem ile kosztuje zarejestrowanie sprowadzonego motocykla. Chodzi mi tu ile może wyjść maksymalnie tzn. opłaty, tłumaczenie dokumentów itp. Ile maksymalnie moge zapłacić za rejestracje?
- Syroh
- Świeżak
Sorki że zapytam. Masz dowód V5 czy certyfikat eksportowy?
Pytam dlatego ponieważ jak masz certyfikat eksportowy to najpierw zanim zaczniesz cokolwiek robić to dowiedz się czy w twoim mieście w wydziale rejestracji pojazdów honorują certyfikaty zamiast dowodów V5.
Pytam dlatego ponieważ jak masz certyfikat eksportowy to najpierw zanim zaczniesz cokolwiek robić to dowiedz się czy w twoim mieście w wydziale rejestracji pojazdów honorują certyfikaty zamiast dowodów V5.
- maciek1985
- Świeżak
ok 500zł +/- 100
najpierw zapytaj sprzedającego czy ma do moto dowód V5 czy certyfikat, jeżeli ma dowód V5 to luz jeśli ma certyfikat to goń do wydziału rejestracji pojazdów i wypytaj czy da rade z certyfikatem zarejestrować.
najpierw zapytaj sprzedającego czy ma do moto dowód V5 czy certyfikat, jeżeli ma dowód V5 to luz jeśli ma certyfikat to goń do wydziału rejestracji pojazdów i wypytaj czy da rade z certyfikatem zarejestrować.
- maciek1985
- Świeżak
ja musiałem oddać moto bo na certyfikat nie dało rady zarejestrować, dlatego ostrzegam bo wiadomo handlarz czy sprzedający powie że da się ale nie koniecznie musi się dać.
- maciek1985
- Świeżak
Ja mam jakiś Certyfikat i na nim jest kilka kartek różnych oddzielonych paskami i że anulowany itp. i jest jeszcze jeden certyfikat ale nie wiem czy da radę zarejestrować, eh;/ mogę wrzucić foto
-
Mafinos - Świeżak
A co z kosztami przystosowania Anglika do jazdy po europejskich drogach? Trzeba wymieniać lampę i lusterka? Bo ostatnio słyszałem takie rzeczy.

- niemogeznalezcniku
- Świeżak
podobno coś z kątem odbicia. A w Bandycie(2006) też trzeba ją wymienić?(lampę) Bo w sumie tam jest jeden reflektor, który chyba prosto świeci.

- niemogeznalezcniku
- Świeżak
rejestracja hornetki 600 kosztowała mnie razem z ubezpieczeniem bez zniżek ok 500 zł samo ubezpieczenie 300 zł
co do papierów to nie mam pojęcia gdyż były już przygotowane. kraj pochodzenia włochy ale wątpię że ten fakt w ów kwestii ma coś do gadania. Pozdrawiam
co do papierów to nie mam pojęcia gdyż były już przygotowane. kraj pochodzenia włochy ale wątpię że ten fakt w ów kwestii ma coś do gadania. Pozdrawiam
- takijedennr1
- Świeżak
Witam ,może odgrzeję temat.Na pewnym portalu aukcyjnym znalazłem ofertę Hondy Varadero 125 za nie duże pieniądze lecz po dokładnym przeczytaniu opisu dowiedziałem się że jest do opłat ponieważ jest sprowadzona z Francji, ile by kosztowało opłacić taką 125-tke?
- Nismo88
- Świeżak
Witam. Chciałem zapytać czy przerejestrowanie motocykla sprowadzonego z Niemczech zawsze będzie kosztować tyle samo czy jest to zależne od modelu itp ?
- Renekton
- Świeżak
Jak kupowałem motocykl Honda 450 sprowadzony z niemiec to miałem takie opłaty :
VAT 25 160 zł
Przetłumaczenie papierów 51 zł
Podatek od zbogacenia się 2% od kwoty za jaką kupiłeś motocykl
Ubezpieczenie bez zniżek 351 zł + NNW
Przegląd 80 zł
Razem : 642 zł + 2% od cene motocyklu
VAT 25 160 zł
Przetłumaczenie papierów 51 zł
Podatek od zbogacenia się 2% od kwoty za jaką kupiłeś motocykl
Ubezpieczenie bez zniżek 351 zł + NNW
Przegląd 80 zł
Razem : 642 zł + 2% od cene motocyklu
Motocykl to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym.
- bak13
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości