Honda CBR F2 -- Jak podłączyć halogeny w owiewce street
• Strona 1 z 1
Honda CBR F2 -- Jak podłączyć halogeny w owiewce street
Mam pytanie odnośnie sposobu / możliwości podłączenia halogenów pod Honde CBR f2. zakupiłem owiewkę z miejscem na dwa halogeny do mojego motocykla i zostałem poinformowany że montuje się w niej najzwyklejsze halogeny. no dobrze...
ale podłączenie halogena to przewód dwu żyłowy a kostka od świateł w moto ma trzy wejścia .
Moje pyt dotyczy właśnie tego jak i czy możliwe zamontowanie jest takich zwykłych halogenów do motoru i czy możliwe jest by zrobić to w sposób umożliwiający zmianę świateł z krótkich na długie
ale podłączenie halogena to przewód dwu żyłowy a kostka od świateł w moto ma trzy wejścia .
Moje pyt dotyczy właśnie tego jak i czy możliwe zamontowanie jest takich zwykłych halogenów do motoru i czy możliwe jest by zrobić to w sposób umożliwiający zmianę świateł z krótkich na długie
- Sm4kosz
- Świeżak
halogeny nie beda ci swiecic raz krotko raz dlugo jedynie mozesz podlaczyc albo calkowicie osobno i jakis pstryczek albo pod same dlugie wpiac sie jakos w kable ze jak zapalisz dlugie to razem z halogenami wszystko jest mozliwe tylko nie rozumiem o jakich zwyklych halogenach mowisz
-
sonycbr77 - Bywalec
w zestawie z tą owiewką dostałem zwykłe halogeny jakie montuje się np w kuchni/ łazience .... szczerze to średnio podoba mi się pomysł montażu takiego oświetlenia ale wychodzi nato że takie owiewki faktycznie mają tego typu halogeny zamontowane
- Sm4kosz
- Świeżak
to są inne halogeny. odbłyśniki są tylko te same ;P norma w tych tanszych streetowych owiewkach. podłącz po prostu jak ci sie podoba. mozesz podpiac że jeden halogen swieci ciagle a drugi sie załącza jako swiatła drogowe. albo ciagle oba beda sie swieciły. bo jak kolega wyzej napisał nie ma w nich opcji długich krótkich
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dokładnie w kostce masz 3 styki + długie + krótkie i wspólny - minus (masa)
musiał bys po kolorach dojsc co jest co. i wtedy wpinasz minus pod minus z obu halogenow
i potem jak chcesz. albo z plusa halogena pod 1 styk a drugi halogen pod drugi styk. i wtedy masz mijania jako 1 swiecący a drogowe jako 2 swiecące. albo podpinasz minus pod minus i plus pod jeden plus z obu halogenów ( i jeden styk na kostce masz wolny ) i swiecą ci sie ciągle oba swiatła jako swiatła mijania
musiał bys po kolorach dojsc co jest co. i wtedy wpinasz minus pod minus z obu halogenow

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości