[biblioteka] Czy każdy nadaje się do jazdy...
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
[biblioteka] Czy każdy nadaje się do jazdy...
Dyskusja na temat: Czy każdy nadaje się do jazdy motocyklem?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Czy każdy nadaje się do jazdy motocyklem?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Czy każdy nadaje się do jazdy motocyklem?
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Opisany przypadek motocyklistki to "Czarna" ? Nie chcę tutaj nikogo szykanować, zwyczajnie mi się ten przypadek skojarzył. Sprawy nie znam dokładnie więc jeżeli pisze nieprawdę to przepraszam.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=0UpAMGM20L0&feature=related" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=0UpAMGM20L0&feature=related</a><br><hr>kokos
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=0UpAMGM20L0&feature=related" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=0UpAMGM20L0&feature=related</a><br><hr>kokos
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
... no właśnie. Dodajmy do tego jeszcze brak formy fiz. i mega-otyłość społeczeństwa. Czasem nie należy po prostu wsiadać.<br><hr>agnostic
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
też mi się skojarzyło od razu. szkoda że nikt nie powiedział, że panna nie miała ani uprawnień, ani umiejętności. ale 600rr między nogami a jakże.<br><hr>negateKomentatorzy napisał(a):Opisany przypadek motocyklistki to "Czarna" ? Nie chcę tutaj nikogo szykanować, zwyczajnie mi się ten przypadek skojarzył. Sprawy nie znam dokładnie więc jeżeli pisze nieprawdę to przepraszam.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=0UpAMGM20L0&feature=related" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=0UpAMGM20L0&feature=related</a><br><hr>kokos<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Umieszczenie takiego komentarza pod zdjęciem kursantki pro-motora uważam za niezbyt trafione. "Niestety w większość szkół motocyklowych zaświadczenie o zaliczeniu kursu otrzymają także ludzie nie nadający się do jazdy motocyklem"<br><hr>b
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na kursie nie przekracza się 50km/h, a prowadzenie motocykla poniżej i powyżej tej prędkości to zuuuupełnie inna umiejętność, efekt żyroskopowy, te sprawy.
Poniżej się "skręca kierownicą", powyżej trzeba zadbać o pochylenie (przeciwskręt), skręt się sam pojawi. Pierwsze moje szybsze łuki po kursie, to była panika że wyniesie mnie na zewnętrzną.<br><hr>Cosinus
Poniżej się "skręca kierownicą", powyżej trzeba zadbać o pochylenie (przeciwskręt), skręt się sam pojawi. Pierwsze moje szybsze łuki po kursie, to była panika że wyniesie mnie na zewnętrzną.<br><hr>Cosinus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale co ma do tego cukrzyca? Juz kiedys jakis ratowni wypowiadal sie w TVN po wypadku Geremka i stwierdzil ze ludzie z cukrzyca nie powinni posiadac uprawnien. Ja mam cukrzyce juz 25 lat, mam doskonaly wzrok, jestem naprawde bardzo sprawny, nigdy nie zaslablem, jestem naprawde okazem zdrowia i kierowcą lepszym niż większość jeżdzacych po polskich drogach zarówno samochodem i motocyklem. Skąd taka dyskryminacja? Na co dzien widuje duzo przypadkow ludzi teoretycznie zdrowych a nie radzacych sobie z takim prostym manewrem jak jazda po pasie do przodu. To powinno sie zmienic....<br><hr>diabetyk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To samo pomyślałem. Ciekawe...!<br><hr>motórzystaKomentatorzy napisał(a):Opisany przypadek motocyklistki to "Czarna" ? Nie chcę tutaj nikogo szykanować, zwyczajnie mi się ten przypadek skojarzył. Sprawy nie znam dokładnie więc jeżeli pisze nieprawdę to przepraszam.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=0UpAMGM20L0&feature=related" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=0UpAMGM20L0&feature=related</a><br><hr>kokos<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przed wszystkim należy myśleć, żadne testy, selekcja, egzaminy nie odsieją głupoty. Tylko codzienna droga to weryfikuje - brutalnie. Brakuje centrum szkoleń z torem wyścigowym na którym można ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. A u nas mamy tak że każdy uczy się dopiero na drodze jednym się udaje, a innym niestety nie mają tyle szczęścia. I druga sprawa trzeba chcieć. Ja sam jak zaczynałem w miarę nie dawną to na tyle chciałem dobrze jeździć że po otrzymaniu prawka A (prawko na B miałem już prawie od 15 lat) uczestniczyłem we wszystkich możliwych szkoleniach, weekendach, szkołach doskonalenia jazdy - dosłownie wszystkiego co dawało możliwość douczenia się. To daje naprawdę dużo.
A wracając do wypowiedzi Tomka, szkoda że to tak nie jest super profesjonalnie na jego kursach, jak w jego felietonach (jedynym plusem że ma dostęp do duże go placu na lotnisku Bemowo). A szkoda bo może ktoś w końcu wybuduje u nas takie centrum szkolenia - np. pod patronatem znanej marki motocyklowej. Gdzie każdy będzie miał warunki do szkolenia i będzie można się nauczyć sytuacji które nas spotykają w życiu codziennym na drodze. Tylko jeszcze chyba trochę poczekamy bo u nas nie ma jeszcze rynku na moto.<br><hr>miki
A wracając do wypowiedzi Tomka, szkoda że to tak nie jest super profesjonalnie na jego kursach, jak w jego felietonach (jedynym plusem że ma dostęp do duże go placu na lotnisku Bemowo). A szkoda bo może ktoś w końcu wybuduje u nas takie centrum szkolenia - np. pod patronatem znanej marki motocyklowej. Gdzie każdy będzie miał warunki do szkolenia i będzie można się nauczyć sytuacji które nas spotykają w życiu codziennym na drodze. Tylko jeszcze chyba trochę poczekamy bo u nas nie ma jeszcze rynku na moto.<br><hr>miki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To nie dyskryminacja. Po prostu cukrzycy potrafią zemdleć, zasłabnąć, odpłynąć w najmniej spodziewanym momencie. Gdy dzieje się to w czasie jazdy to robi się nieciekawie dla nich samych i dla otoczenia. To samo z padaczką.<br><hr>StrączekKomentatorzy napisał(a):ale co ma do tego cukrzyca? Juz kiedys jakis ratowni wypowiadal sie w TVN po wypadku Geremka i stwierdzil ze ludzie z cukrzyca nie powinni posiadac uprawnien. Ja mam cukrzyce juz 25 lat, mam doskonaly wzrok, jestem naprawde bardzo sprawny, nigdy nie zaslablem, jestem naprawde okazem zdrowia i kierowcą lepszym niż większość jeżdzacych po polskich drogach zarówno samochodem i motocyklem. Skąd taka dyskryminacja? Na co dzien widuje duzo przypadkow ludzi teoretycznie zdrowych a nie radzacych sobie z takim prostym manewrem jak jazda po pasie do przodu. To powinno sie zmienic....<br><hr>diabetyk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bzdura, że jak ktoś miał wypadek to jest nieudolny. Lorenzo w tym roku miał 3, Simon z 10. Faktycznie Simon jest do bani. Co on w ogóle tam robi? Co do pozostałych się zgodzę. Autor zapomniał jednak dodać, że jak masz gorączkę to nie wsiadaj za kółko, nie ważne czego, nawet roweru. Gorączka to tak jak byś miał promile. Jedna rzecz jak masz do pokonania 5 km wiejską drogą a inna jak jedziesz z Wawy do Trójmiasta. <br><hr>neste
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
> odpłynąć w najmniej spodziewanym momencieKomentatorzy napisał(a):ale co ma do tego cukrzyca? Juz kiedys jakis ratowni wypowiadal sie w TVN po wypadku Geremka i stwierdzil ze ludzie z cukrzyca nie powinni posiadac uprawnien. Ja mam cukrzyce juz 25 lat, mam doskonaly wzrok, jestem naprawde bardzo sprawny, nigdy nie zaslablem, jestem naprawde okazem zdrowia i kierowcą lepszym niż większość jeżdzacych po polskich drogach zarówno samochodem i motocyklem. Skąd taka dyskryminacja? Na co dzien widuje duzo przypadkow ludzi teoretycznie zdrowych a nie radzacych sobie z takim prostym manewrem jak jazda po pasie do przodu. To powinno sie zmienic....<br><hr>diabetyk<br>Komentatorzy napisał(a):To nie dyskryminacja. Po prostu cukrzycy potrafią zemdleć, zasłabnąć, odpłynąć w najmniej spodziewanym momencie. Gdy dzieje się to w czasie jazdy to robi się nieciekawie dla nich samych i dla otoczenia. To samo z padaczką.<br><hr>Strączek<br>
Spodziewanym. A dokładniej: trzeba chcieć nie zauważać objawów ostrzegawczych. I oczywiście do nich doprowadzić. Czyli po prostu się przegłodzić.
Chociaż przyznam, że zawodowym kierowcą, długotrasowym wielozmianowym itd. może być trudno.<br><hr>Alf/red/
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
oj przyznaj sie po prostu ze nic z tego nei zrozumiałeś;) W tekście była nawet fragment o badaniu poziomu inteligencji prostym testem czytania za zrozumieniem. najwyraźniej oblałeśKomentatorzy napisał(a):Bzdura, że jak ktoś miał wypadek to jest nieudolny. Lorenzo w tym roku miał 3, Simon z 10. Faktycznie Simon jest do bani. Co on w ogóle tam robi? Co do pozostałych się zgodzę. Autor zapomniał jednak dodać, że jak masz gorączkę to nie wsiadaj za kółko, nie ważne czego, nawet roweru. Gorączka to tak jak byś miał promile. Jedna rzecz jak masz do pokonania 5 km wiejską drogą a inna jak jedziesz z Wawy do Trójmiasta. <br><hr>neste<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Najlepiej niech wprowadzą badania głowy przed i po sezonie i jaszcze dziesięć kategorii prawa jazdy. I koncesje proponuje. Widzę, że wielu podoba się komplikowanie życia innym. Jak słyszę o badaniu psychiatrycznym kierowców to mi ręce opadają! Szkolenie nie jest u nas najlepsze, ale nie ma co dramatyzować. Kurs ma cię nauczyć prowadzić, a nie dobrze jeździć. To zadanie dla szkół doskonalenia jazdy. A to, że giną ludzie nigdy się nie zmieni. To jest po prostu ewolucja. Według mnie częstszą przyczyną wypadków są kierowcy puszek i FATALNY stan dróg. Ile to razy w tygodniu byłaby gleba przez dziurę w drodze czy śliskie oznaczenia poziome!<br><hr>quetz666
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale wtopa. Taki !!! komentarz pod zdjęciem placu ProMotora ?!
Mam nadzieję , że autor chciał pokazać, że mamy szkołę jazdy, która (co się będe rozpisywał) jest zajebista.
PS. czasami jadąc ulicą i widząc kursanta z jakiejś motoszkoły to aż szkoda mi się tych ludzi robi, ale za własną głupote trzeba płacić.
<br><hr>g503
Mam nadzieję , że autor chciał pokazać, że mamy szkołę jazdy, która (co się będe rozpisywał) jest zajebista.
PS. czasami jadąc ulicą i widząc kursanta z jakiejś motoszkoły to aż szkoda mi się tych ludzi robi, ale za własną głupote trzeba płacić.
<br><hr>g503
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
niestety prawda szkoły jazdy nie uczą jeździć na motocyklu tylko zdac na egzamin .Czytam duzo artykułów motocyklowych i wkazdym pisze ze nalezy cwiczyc technike na motorze , zgadzam sie z tym w 100% . Jak zdałes prawko na motor i jeźdisz na czyms większym to jest to w twoim interesie aby ciągle podnosic swoją sprawnośc w jeździe , nie zapominając o pożądnych ciuchach .pozdrowienia dla wszystkich motocyklistów z B-B<br><hr>mariozo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"fatalny" stan drog nie ma zad wplywu na wypadki, chyba ze ktos jezdzi jak idiota. Co do stanu drog proponuje wybrac sie na ukraine lub do rumunii albo jeszcze dalej.Komentatorzy napisał(a):Najlepiej niech wprowadzą badania głowy przed i po sezonie i jaszcze dziesięć kategorii prawa jazdy. I koncesje proponuje. Widzę, że wielu podoba się komplikowanie życia innym. Jak słyszę o badaniu psychiatrycznym kierowców to mi ręce opadają! Szkolenie nie jest u nas najlepsze, ale nie ma co dramatyzować. Kurs ma cię nauczyć prowadzić, a nie dobrze jeździć. To zadanie dla szkół doskonalenia jazdy. A to, że giną ludzie nigdy się nie zmieni. To jest po prostu ewolucja. Według mnie częstszą przyczyną wypadków są kierowcy puszek i FATALNY stan dróg. Ile to razy w tygodniu byłaby gleba przez dziurę w drodze czy śliskie oznaczenia poziome!<br><hr>quetz666<br>
Drogi w Polsce naprawde nie sa takie zle, a to, ze ktos kreci sie tlyko wokol swojego komina i akurat tam ma dziurawa droge to niech nie ocenia calosci.
A kierowcy puszek czy nie puszek, to nie wazne. Twoj post uwidacznia, jak bardzo potrzebne sa takie badania psychiatryczne. Spora czesc kierowcow w Polsce nie powinna miec absolutnie nigdy zadnego prawa jazdy. Nie stan drog jest fatalny, ale stan swiadomosci i umiejetnosci polskich kierowcow. <br><hr>CB
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Piwo dla autora tego komentarza!!Komentatorzy napisał(a):Wyobraźnia + rozumienie praw fizyki = bezpieczniejsza jazda<br><hr>MG<br>
Masowa nieznajomosc praw fizyki - rozpedza 1,5 tonowa puszke np. passat kombi TDI do 100 lub wiecej w miescie i jeszcze smie twierdzic, ze jezdzi "szybko ale bezpiecznie" - nic tylko smiac sie takiemu prosto w twarz.<br><hr>CB
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"Zadaniem lekarza jest wykluczenie takich zjawisk jak padaczka, cukrzyca, upewnienie się że kandydat na kierowcę w miarę dobrze widzi i w miarę dobrze słyszy."
Kto pisze takie głupoty?
Wg. nowych przepisów, zarówno cukrzyk jak i epileptyk mogą kierować pojazdem mechanicznym - motorem także.
0 pojęcia o badaniach lekarskich na prawo jazdy.
Mogę się tylko zgodzić, że przez błąd urzędników MZ osoby głuche głuchonieme, niemnogą prowadzić pojazdów mechanicznych. Ale MZ ma to szybko zmienić.
Jeśli chodzi, o cukrzyków czy epileptyków, to muszą tylko przedstawić uprawnionemu lekarzowi do badań lekarskich kierowców opinię lekarza prowadzącego.
<a href="http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20110880503" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20110880503</a><br><hr>marco
Kto pisze takie głupoty?
Wg. nowych przepisów, zarówno cukrzyk jak i epileptyk mogą kierować pojazdem mechanicznym - motorem także.
0 pojęcia o badaniach lekarskich na prawo jazdy.
Mogę się tylko zgodzić, że przez błąd urzędników MZ osoby głuche głuchonieme, niemnogą prowadzić pojazdów mechanicznych. Ale MZ ma to szybko zmienić.
Jeśli chodzi, o cukrzyków czy epileptyków, to muszą tylko przedstawić uprawnionemu lekarzowi do badań lekarskich kierowców opinię lekarza prowadzącego.
<a href="http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20110880503" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20110880503</a><br><hr>marco
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości