technika jazdy ;)
• Strona 1 z 1
technika jazdy ;)
mam pytanie odnosnie co zrobić gdy moto zatrzyma się w połowie ostrej górki i zacznie się cofać w tył kumpel doradził mi że jak by się tak stało to najlepiej wyłączyć moto a potem powoli spuszczać na sprzęgle . prosł bym o rady 

- papek23
- Świeżak
ale czy na górce uda się tak trzymać motor? zazwyczaj każdy kładzie moto i sprowadza potem na dół. a po za tym nie zdążysz wyłączyć motoru. raczej też ciężko zjeżdżać z górki do tyłu, więc raczej się wywalisz.
-
Naszim - Świeżak
zależy jaka górka, jak długa za to nie tak bardzo stroma to wciskasz sprzęgło i się zatrzymujesz, zawracasz moto, zjeżdżasz na dół i próbujesz jeszcze raz
jak stroma to jedyne rozwiązanie to kładziesz motor na ziemi, nie musisz nim rzucać itp. tylko połóż na glebe, nic mu się nie stanie. możesz też zrobić tak że jak już czujesz że nie dasz rady wjechać to spróbuj stanąć w poprzek górki, da się tak zrobić nawet na takich dość stromych podjazdach. ale jak już jakiś spory pion to kładziesz moto bo tylko tyle możesz zrobić.

SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
własnie domin dobrze mówi bo zalezy jaka górka. jak jest wąska lub zbyt pionowa i nie ma jak zawrócic to najlepiej połozyc moto zawrócic. jak nisko jest to mozna zjechac w dół do tyłu. najlepiej jest to własnie robic na biegu na zgaszonym moto
sam tak czasem robie a raczej robiłem ;P jak miałem mniejsze moto. tylko trzeba znac moto bo mój o dziwo zaczał palic do tyłu i uciekł mi spod tyłka w tył ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości