Kawasaki ZX-6R Ninja Naciąg łańcucha!!
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZX-6R Ninja Naciąg łańcucha!!
Witam
Jestem w posiadaniu Kawasaki ninja zx6r 2008r . Mam pytanie jaki jest odpowiedni naciąg łancucha do tego motoru oraz co ile trzeba mniej wiecej porawiac łancuch?
Dzieki wielkie
Jestem w posiadaniu Kawasaki ninja zx6r 2008r . Mam pytanie jaki jest odpowiedni naciąg łancucha do tego motoru oraz co ile trzeba mniej wiecej porawiac łancuch?
Dzieki wielkie

- sebo7521
- Świeżak
Mam Kawe z 98r ja naciągam tak żebyposzedł około 2 cm ldo góry, smaruję co jakieś 300km i wtedy patrzę co się tam dzieje.
- smietan1986
- Świeżak
nooo 2 cm do gory idzie i na wd40 smarujemy xD.
luz na lancuchu zazwyczaj masz napisany na tylnym wachaczu zazwyczaj jest to 35mm - 40mm. WD40 nie uzywasz do smarowania bo przy pierwszej jezdzie odpadnie, do czyszczenia tym bardziej bo moze spenetrowac o-ringi i wyplukac z nich smar
luz na lancuchu zazwyczaj masz napisany na tylnym wachaczu zazwyczaj jest to 35mm - 40mm. WD40 nie uzywasz do smarowania bo przy pierwszej jezdzie odpadnie, do czyszczenia tym bardziej bo moze spenetrowac o-ringi i wyplukac z nich smar
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Mój błąd nie 20 mm a 35-40mm jak w serisówce a smaruje motul road
Powinienem mieć gdzieś serwisówkę do Twojej Kawy to mogę przesłać
Powinienem mieć gdzieś serwisówkę do Twojej Kawy to mogę przesłać
- smietan1986
- Świeżak
Żaden wd40 tylko motul albo inny smar do łańcuchów.Co do naciągania łańcucha staram się to robić jak najrzadziej gdyż czeste naciąganie skraca jego żywotność.Zauważyłem że jak się naciągnie to i tak po niedługim czasie znowu jest lekko wyciągnięty i już dalej się nie wyciąga więc wniosek jest prosty nie naciągać za często.
- gozdzik77
- Świeżak
- smietan1986
- Świeżak
Witam wszystkich
a moze ktos doradzi czym czyscic najlepiej łancuch i jaki najlepszy smar???
ja smaruje Castrollem do łancuchów w spraju ale on jakis do dupy jest bo po zrobieniu paru km potrafi go wyrzygać całego tak na felge i zębatke zapaskudzic ze potem za ch**a nie idzie domyć tego;///
Tak wiec doradzcie jaki najlepszy smar i czym czyscic łancuch Oringowy najlepiej???
a moze ktos doradzi czym czyscic najlepiej łancuch i jaki najlepszy smar???
ja smaruje Castrollem do łancuchów w spraju ale on jakis do dupy jest bo po zrobieniu paru km potrafi go wyrzygać całego tak na felge i zębatke zapaskudzic ze potem za ch**a nie idzie domyć tego;///
Tak wiec doradzcie jaki najlepszy smar i czym czyscic łancuch Oringowy najlepiej???

FastBikeee
- FastBikeee
- Świeżak
- smietan1986
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa