Upadek pytanie
• Strona 1 z 1
Upadek pytanie
Hmm piszę i potrzebuje szybkiej odpowiedzi, wczoraj kupiłem rieju mrx 50 am6, mniejsza oto i jade sobie dziś przez dróżke polną i koleina też mniejsza oto może miałem z 25 na liczniku no i położyło mnie na lewą, i teraz pytanie bo mam tak jakby krzywą kiere,
znaczy się wiecie oco chodzi mam kiere lekko w lewo o lagi i koło jest prosto czy to da się naprostować, bo gdzieś czytałem że to normalka, ale za bardzo nic nie moge znalezc,
ProszÄ™ o odpowiedzi pozdrawiam, przepraszam za banalne pytanie ale w tego typu moto siÄ™ nie znam ;p
znaczy się wiecie oco chodzi mam kiere lekko w lewo o lagi i koło jest prosto czy to da się naprostować, bo gdzieś czytałem że to normalka, ale za bardzo nic nie moge znalezc,
ProszÄ™ o odpowiedzi pozdrawiam, przepraszam za banalne pytanie ale w tego typu moto siÄ™ nie znam ;p
- daderga
- Świeżak
jezeli kiera prosta a poszło tylko na lagach
to są 2 opcje. albo stajesz przed moto łapiesz koło miedzy kolana
i kierownicą prostujesz. albo skręcasz kierą i dajesz z kopa tak żeby sie naprostowało
mozna poluzowac lagi w półkach wtedy latwiej pójdzie. ale w terenie jak tak ci sie stanie to raczej nie bedziesz siedział i rozkręcał półek ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dzięki Heniek wielkie zawsze na Ciebie można liczyć ,
a ten tego to uda mi się to dokładnie naprostować ? czy już krzywizna zostanie bo to był prkatycznie leciutki ślizg na lewą strone a tu sie wygielo i mam pytanie czesto sie tak zdarza ?
Ps : a jak na drugi raz wpadne w wąską koleine dosyć głęboką to co robić ;p ?
a ten tego to uda mi się to dokładnie naprostować ? czy już krzywizna zostanie bo to był prkatycznie leciutki ślizg na lewą strone a tu sie wygielo i mam pytanie czesto sie tak zdarza ?
Ps : a jak na drugi raz wpadne w wąską koleine dosyć głęboką to co robić ;p ?
- daderga
- Świeżak
jedyne co zrobić jak się wjedzie w koleinę to hamować bo już jak cię ściągnęło to z niej nie wyjedziesz. tylko nie tak po heblach do oporu tylko starać się jechać tą koleiną, zwolnić i wyjechać z niej. jak zaczniesz próbować z niej wyjeżdżać jak szybciej lecisz to prawdopodobnie kolejna gleba będzie.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
to norma jest w takich moto w terenie
i mi sie tak dosyc czesto zdarza przy glebach. ustawisz sobie dokładnio na prosto. ja ustawiam sobie pod błotnik
bo on zazwyczaj jest prosto
róznie bywa zalezy jakie masz oponki ;P jak ostra kostka to wiecej gazu i wyjedziesz. mozna dociazyc tył
zeby przód powędrował w góre. jak słabe kostki to lepiej wyhamowac od razu i wyjechac z tego ;D

róznie bywa zalezy jakie masz oponki ;P jak ostra kostka to wiecej gazu i wyjedziesz. mozna dociazyc tył

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości