Honda Rebel 250 - czy warto ? (edit: XJ600)
• Strona 1 z 1
Honda Rebel 250 - czy warto ? (edit: XJ600)
Witam.
Panowie.. i ewentualnie Panie, zastanawiam się nad takim oto motórkiem:
http://allegro.pl/honda-rebel-cmx-250-i1812907665.html
Mógłbym wydać ok 2.5 tys. Byłby to pierwszy motocykl, więc bardziej do ujeżdżania (czyt. intensynwej nauki), aniżeli do użytkownia
Jak z wytrzymałością silnika, podatnością na awarie oraz dostępem do części, prostotą obsługi konserwacyjnej ?
Gdybym zdecydował się ewentualnie, czy ktoś mógłby nadmienić na jakie detale zwracać uwagę przy oględzinach ?
Proszę o jakieś wskazówki i dziękuję z góry za zainteresowanie.
Pozdrawiam.
Panowie.. i ewentualnie Panie, zastanawiam się nad takim oto motórkiem:
http://allegro.pl/honda-rebel-cmx-250-i1812907665.html
Mógłbym wydać ok 2.5 tys. Byłby to pierwszy motocykl, więc bardziej do ujeżdżania (czyt. intensynwej nauki), aniżeli do użytkownia

Gdybym zdecydował się ewentualnie, czy ktoś mógłby nadmienić na jakie detale zwracać uwagę przy oględzinach ?
Proszę o jakieś wskazówki i dziękuję z góry za zainteresowanie.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 18/9/2011, 05:19 przez krasz, łącznie edytowano 1 raz
- krasz
- Świeżak
Dzięki za parę słów.
Jest możliwość kupna XJ600 '85r., 58 tys. km za 3 tys. zł.
Czy 60 KM to nie będzie za dużo ? I czy generalnie warto brać tak dojrzały rocznik (pod warunkiem, że w ogóle jest w dobrym stanie) ?
Pozdrawiam.
Jest możliwość kupna XJ600 '85r., 58 tys. km za 3 tys. zł.
Czy 60 KM to nie będzie za dużo ? I czy generalnie warto brać tak dojrzały rocznik (pod warunkiem, że w ogóle jest w dobrym stanie) ?
Pozdrawiam.
- krasz
- Świeżak
Miałem taką na przez pierwszy sezon z 96 roku. Motocykl całkiem przyjemny lekki zwinny. do 90 kmh daje radę powyżej już zaczyna silnik wibrować. Ogólnie moją kupiłem okazjonalnie w Niemczech z przebiegiem 40kkm nakręciłem dodatkowo 5kkm i wymieniłem tylko praktycznie olej i resztę płynów (filtr jest wewnątrz silnika taka siateczka metalowa). Z częściami typowo mechanicznymi uszczelki etc. nie powinno być problemu co innego części karoseryjne. Pamiętam chciałem wydechy wymienić bo miała trochę zaśniedziałe. Do wyboru ebay używki albo ebay nówki (300e
). Awaryjność? Hmmm jedynie aku mi padło ze starości ;D
Tak jak kolega wyżej wspomniał czoperki do nauki raczej średnio się nadają jeżeli nie planujesz pozostawać w tym klimacie. Co do XJ i rocznika...no wiesz te 2.5 tyś cię ogranicza. No bo co byś chciał młody motocykl w idealnym stanie z małym przebiegiem za 2.5 tyś? Co do samego motocyklu XJ na początek zły nie jest.

Tak jak kolega wyżej wspomniał czoperki do nauki raczej średnio się nadają jeżeli nie planujesz pozostawać w tym klimacie. Co do XJ i rocznika...no wiesz te 2.5 tyś cię ogranicza. No bo co byś chciał młody motocykl w idealnym stanie z małym przebiegiem za 2.5 tyś? Co do samego motocyklu XJ na początek zły nie jest.
Life is deadly.
-
dokter - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości