Jak wymienić olej w skrzymi biegów Junak 901 sport
• Strona 1 z 1
Jak wymienić olej w skrzymi biegów Junak 901 sport
Witam wszystkich posiadaczy Junaka 901, niedawno kupiłem Junaka 901 sport i zastanawiam się jak wymienić olej w skrzyni biegów, w serwisie powiedzieli, że skrzynia smarowana jest olejem z silnika, ale to chyba byłoby śmieszne, skrzynia to skrzynia i powinna mieć oddzielny wlew i wylew. jakby ktoś mógł to proszę o fotki.
- jacekkasja
- Świeżak
w motocyklach ten sam olej idzie do skrzyni biegów jak i do smarowania sprzęgła , wału i rozrządu całego. spust masz od dołu, wlew po prawej stronie powinienes miec taki czarny korek 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- jacekkasja
- Świeżak
tak chyba napisałem
lejesz jeden olej. sa czasem motocykle z 2 oddzielnymi wlewami. z crossówek wiem że ma tak honda CRF. moto wyczynowe/sportowe czesto maja pompy które oddzielnie tłocza olej na rozrząd i wał a oddzielnie na skrzynie. wlewasz jeden olej do silnika. ale potem ten olej nie bardzo sie miesza ze sobą. w twoim silniku normalnie masz pomieszany olej, ale to nie wyczynówka... wiec tu nie ma potrzeby ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 bardzo ci dziękuje za info. Mam jeszcze jedno pytanie, Mam ten motorek na dotarciu i rano odpala za pierwszym razem, cyknięcie i pali, a jak przejadę z 5 km, gdy silnik jest rozgrzany muszę kręcić kilka razy zanim odpali. wydaje mi się, że to wina gażnika, powieteze jest odkręcone na 1,25 obrotu i świeca jest okopcona na czarno i lekko mokra. Po dotarciu na ile obrotów odkręcić najlepiej śrubkę powietrza?
- jacekkasja
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość