malowanie czesci chromowanych - jak?
• Strona 1 z 1
malowanie czesci chromowanych - jak?
Witam
Jakis czas temu ukradziono moj motocykl, policja po kilku miesiacach go znalazla, ale niestety zanim go odzyskalem, to przezimowal sobie w krzakach. I jak latwo sie domyslic elementy, ktore byly kiedys chromowane, juz tak ladnie nie wygladaja. Probowalem czyscic, skrobac, ale niestety jak narazie rdza wygrywa. Pomyslalem sobie, ze moze pomaluje te elementy na czarny mat. W zwiazku z tym pytanie, jak to zrobic? Domyslam sie, ze jakos trzeba pozbyc sie chromu i polozyc farbe. Chcialbym pomalowac wydechy (cale), kola, tylne sprezyny i moze jeszcze cos. Prosze o porade.
Pozdrawiam
Jakis czas temu ukradziono moj motocykl, policja po kilku miesiacach go znalazla, ale niestety zanim go odzyskalem, to przezimowal sobie w krzakach. I jak latwo sie domyslic elementy, ktore byly kiedys chromowane, juz tak ladnie nie wygladaja. Probowalem czyscic, skrobac, ale niestety jak narazie rdza wygrywa. Pomyslalem sobie, ze moze pomaluje te elementy na czarny mat. W zwiazku z tym pytanie, jak to zrobic? Domyslam sie, ze jakos trzeba pozbyc sie chromu i polozyc farbe. Chcialbym pomalowac wydechy (cale), kola, tylne sprezyny i moze jeszcze cos. Prosze o porade.
Pozdrawiam
- andrzejrudnicki
- Świeżak
Czyściłeś i skrobałeś, ale dam Ci radę. Mleczko do armatury łazienkowej z szafki pod zlewem jak żona nie patrzy
Miałem dwa chromowane lusterka które x lat przeleżały w stodole całe rude. Nasmarowałem mleczkiem zostawiłem na 24 godziny i przetarłem i o dziwo jak nowe
A jeżeli już nie pomoże to szlifiereczka, mata ścierna (z tych miękkich żeby w zagłębienia poszła, i lecisz
Amory itd itd możesz i Hamer podobny czymś przelecieć, ale już tłumik to farba na wysokie temperatury. Może uda Ci się zdobyć taką do silników 

A jeżeli już nie pomoże to szlifiereczka, mata ścierna (z tych miękkich żeby w zagłębienia poszła, i lecisz

-
Przemk - Świeżak
- andrzejrudnicki
- Świeżak
Mój wydech po 8 latach użytkowania jest przycharowany.
W tymże miejscu miałem rdze.
Miałem mleczko do chromów stali itp.
teraz się ładnie błyszczy.
Jednak jeśli jest to mocna rdza na wiele ci się to nie zda.
Spróbować jednak zawsze warto
W tymże miejscu miałem rdze.
Miałem mleczko do chromów stali itp.
teraz się ładnie błyszczy.
Jednak jeśli jest to mocna rdza na wiele ci się to nie zda.
Spróbować jednak zawsze warto
- hubi199
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości