Moto 50 cmm
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Moto 50 cmm
Witam, jestem nowy, z góry przepraszam za błędy itp.
Ten temat był pewnie bardzo dużo razy poruszany, ale chciałbym żebyście mi doradzili. A więc jeżdzę simsonem sb 51. Od jakiś 2 lat. I chciałbym wybrać coś do 50 ccm, z biegami. Mój budżet na moto to jakieś 3500-4000 zł. Moje typy to aprilia rs 50 lub derbi gpr 50. co o nich sądzicie ? Macie jakieś inne typy ? Pozdrawiam
PS. Mam 15 lat, 170 cm wzrostu, ważę jakieś 62 kg.

Ten temat był pewnie bardzo dużo razy poruszany, ale chciałbym żebyście mi doradzili. A więc jeżdzę simsonem sb 51. Od jakiś 2 lat. I chciałbym wybrać coś do 50 ccm, z biegami. Mój budżet na moto to jakieś 3500-4000 zł. Moje typy to aprilia rs 50 lub derbi gpr 50. co o nich sądzicie ? Macie jakieś inne typy ? Pozdrawiam

PS. Mam 15 lat, 170 cm wzrostu, ważę jakieś 62 kg.

- Dani^^
- Świeżak
chcesz 50cc żeby móc jeździć na karte, czy po prostu nie czujesz się na siłach na większą poj.? Co do aprilki rs, derbi gbr i yamahy tzr, powiem tyle że jedyny minus to brzydki dźwięk 2t. A tak to śmigać ile wlezie. Jeśli masz np. znajomego we włoszech, to spróbuj sprowadzić, zaoszczędzisz dużo
- aru21
- Świeżak
Ja ci mogę polecic apke i przy okazji yamahe tez bo to te same silniki itp. Aprilia mimo ze mam ja od wiosny i ma 10 lat, nastukane 24tys km z nowym cilnderm 80cmm spisuje sie bez zarzutu. ; D Wiadomo, że przy takim przebiegu trzeba wymienic zestaw napędowy, ale jęsli kupisz moto w dobrym stanie to nie masz o co bac ; >
- pavelx
- Świeżak
Taa, pojedziesz w dalszą trasę z prędkościami 90-100 na h na tym to dosyć szybko Ci bak wyparuje:D Pamiętam, gdy 6 lat temu byłem w podobnej sytuacji co Ty, myślałem o sportowej 50cc. Jednak razem z ojcem stwierdziliśmy, że 125cc będzie bardziej odpowiednie, kupiłem cagive mito. Zaliczyłem nią 2 szlify 'parkingowe', ale i tak jak usłyszałem dźwięk rski 50cc to nie żałowałem wyboru
- aru21
- Świeżak
dla mnie numerem 1 jest Aprilia rs 50.
Tzrka za bardzo mi sie nie widzi.
Edit.
Bede miał problemy z dosięgnięciem do ziemi ? czy jakies z utrzymaniem jej ? I jeszcze jedno, czy te motorki, bardziej pochylają się w zakrętach, niż np. simson ?

Edit.
Bede miał problemy z dosięgnięciem do ziemi ? czy jakies z utrzymaniem jej ? I jeszcze jedno, czy te motorki, bardziej pochylają się w zakrętach, niż np. simson ?

- Dani^^
- Świeżak
z dosięgnięciem nie będziesz miał problemów. pewnie na tym się bardziej w zakręcie położysz niż simkiem ale to zależy od umiejętności. pozycja nie jest zbyt wygodna, po jakimś czasie zaczną cię boleć plecy i recę (chyba)
-
Naszim - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości