Jak dobrze dotrzec moj skuter?
• Strona 1 z 1
Jak dobrze dotrzec moj skuter?
Witam wymieniam cylinder na nowy (wczesniejszy zatarty) i mam do Was pytanie jutro go dostane i nie wiem jak go dotrzec. Mam sciagniete blokady na tym jechal mi 75km/h na prostej mam sportowy wariator i sport. sprzegło cylinder mial byc na poczatku aluminiowy ale nie bylo w hurtowni i zamowiłem zeliwny. Chciałbym zebyscie mi powiedzieli z jakimi predkosciami powinienem jezdzic
- Provixi
- Świeżak
nie ma czegos takiego jak prędkosci itp. dociera sie na kazdych obrotach, pod róznym obciazeniem. masz tutaj ciekawy artykuł. nie ma opisu w "pigułce" bo proces docierania to nie jest jechanie 100 km z prędkoscia 40 km/h itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
na poczatku dajesz mu chwile pochodzic na wolnych obrotach a pozniej pelen gaz i na róznych obrotach rózne obciazenie
UWAZAJ ZEBY GO NIE PRZE GRZAĆ!!!
po co krzyczysz
przeczytaj regulamin w punkcie pisania dużymi literami.
senekkorzenna
spokojnie, przeczytalem juz kilka razy,
napisalem to duzymi po to zeby rozkminil to ze moze jezdzic w calym zakresie obrotow i ma tylko uwazac na temperature
UWAZAJ ZEBY GO NIE PRZE GRZAĆ!!!
po co krzyczysz

senekkorzenna
spokojnie, przeczytalem juz kilka razy,
napisalem to duzymi po to zeby rozkminil to ze moze jezdzic w calym zakresie obrotow i ma tylko uwazac na temperature
Ostatnio edytowano 3/9/2011, 20:32 przez tomera, łącznie edytowano 1 raz
- tomera
- Stały bywalec
Kupiłem cylinder mechanik mi go załozył ale jak po wczorajszej jezdzie wstawiałem go do garazu to na wolnych obrotach gdy stał cos mi dzwoniło z silnika co to moze byc? aha mam jeszcze pytanie jezdziłem wczzoraj z predkoscia do 45km/h na prostej moge troche wiecej czy narazie nie bardzo?
- Provixi
- Świeżak
po co sie pytasz jak ci odpowiadamy a ty tego nawet nie czytasz. napisałem ja i kolega tomera że sie jeździ z kazdymi predkosciami, pod róznymi obciazeniami, i że nie ma czegos takiego jak limit do 45 km h czy inne wymysły. wazne jest zeby docierac w róznych warunkach i przestrzecac koniecznie tego aby silnik był dobrze rozgrzany ale trzeba uważać by nie przegrzać
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 68 gości