Zipp Pro 50 na 110cmm?
• Strona 1 z 1
Zipp Pro 50 na 110cmm?
Witam.
Moja sytuacja wygląda tak jak kupie pro 50 i bedzie zarejestrowany na 50.. i Po kilku miesiącach kupie do niego silnik 110cm wtedy muszę go jakoś przerejestrować ? Jak? Rama na 50 silnik 110? Co zrobić aby wszystko było legalne?
Moja sytuacja wygląda tak jak kupie pro 50 i bedzie zarejestrowany na 50.. i Po kilku miesiącach kupie do niego silnik 110cm wtedy muszę go jakoś przerejestrować ? Jak? Rama na 50 silnik 110? Co zrobić aby wszystko było legalne?
- doomi
- Świeżak
Po kilku miesiącach to on nie będzie jeździł...
I nie mówię tego bo to Chińczyk, ale gosć ode mnie z okolic kupił sobie to ostatnio. Pomijając fakt ze od nowości miał zajechany napinacz łańcucha, to po jakichś 300km padło mu jedno światło z przodu. Po 500 km pękła rama przy mocowaniu silnika. Ot tak sie wysilili nad produkcja tego syfu...
Także śmiało kupuj
I wstaw tam 125, bo 110 jest dla ciot.
dostałeś ostrzeżenie za prowokacyjną wypowiedź i obrażanie
senekkorzenna
I nie mówię tego bo to Chińczyk, ale gosć ode mnie z okolic kupił sobie to ostatnio. Pomijając fakt ze od nowości miał zajechany napinacz łańcucha, to po jakichś 300km padło mu jedno światło z przodu. Po 500 km pękła rama przy mocowaniu silnika. Ot tak sie wysilili nad produkcja tego syfu...
Także śmiało kupuj

dostałeś ostrzeżenie za prowokacyjną wypowiedź i obrażanie
senekkorzenna
-
Arturo925 - Stały bywalec
Sam Jesteś Ciota, a nie silnik 110. Jezdze na nim bezawaryjnie 2 Lata. propo zippa, Moj Kolega jexdzi na nim juz z 3 mies i Faktycznie padło mu przednie światło, znaczy, strasznie słabo świecilo, i musiał z niego zrezygnować, ale pozatym nic mu sie nie dzialo, ogolnie motor ma łądna stylistyke, i jest wygodny, Jednak na 50-tce silniku Nie jezdzi, Ledwo rower nim dogoniłem. sam Mam Kinroada Sprintera, na Silniku 110, I Jestem o niebo bardziej z niego zadowolony, niz, z poprzendiego mojego motoru, czyli hondy nsr 80. Jak Kupisz zarejstrowaną 50-tke, to po prostu zmieniasz silnik, i nic zadnych formalnosci nie ma, ni musisz kilku miesiecy czekac nawet. Ale zamiast wkladac 110-tki, Kup silnik Ktory jest uzywany w cross-ach Loncin, i rometach nowych. To sa silniki 150-tki, i 250-tki, ja sie zastanawiam sam nad 250, W rame wejdzie bez przerobek, tylko musisz dac do jakiegoś mechanika, jak sam nie umiesz, zeby ci kable, poskladal.. Jest To silnik Lepszy, ma pionowy Cylinder, i 5 biegow. To jest link, do przykladowego silnika http://allegro.pl/silnik-romet-diabolin ... 04078.html
po co dajesz się prowokować
przyhamuj emocje
senekkorzenna
po co dajesz się prowokować

senekkorzenna
- Alan766
- Świeżak
To dobrze ze jeździsz nim juz dwa lata bezawaryjnie. Jeszcze lepiej ze nawet rowery nim możesz już wyprzedzać.
Swoje powiedziałem wyżej. Dodam tylko, iż rejestrowanie motocykla o pojemności przekraczającej 50ccm na motorower, to przestępstwo.
Dziękuję, dobranoc
Swoje powiedziałem wyżej. Dodam tylko, iż rejestrowanie motocykla o pojemności przekraczającej 50ccm na motorower, to przestępstwo.
Dziękuję, dobranoc
-
Z góry założyłem ze chłopak nie ma A1/A. Mój błąd.
Ale dalej twierdzę że pakowanie w tego Zippa kasy jest bez sensu, skoro jest tak słabo wykonany... Ta sama loteria co z Kingway'ami i podobnymi wyrobami. Albo sie nim nacieszysz i będziesz jeździł bezawaryjnie, albo będziesz sie uczył mechaniki motocyklowej.
Nie moje pieniądze, nie mój interes co kto z nimi zrobi, ale to jest forum i wyraża sie na nim swoje opinie. Ja swoją wyraziłem, i to nie widzi mi sie tylko znaną z autopsji.
To tak, coby jakiś zapaleniec chińskiej motoryzacji mnie nie pojechał, bo wpadnę w końcu w depresję.
Ale dalej twierdzę że pakowanie w tego Zippa kasy jest bez sensu, skoro jest tak słabo wykonany... Ta sama loteria co z Kingway'ami i podobnymi wyrobami. Albo sie nim nacieszysz i będziesz jeździł bezawaryjnie, albo będziesz sie uczył mechaniki motocyklowej.
Nie moje pieniądze, nie mój interes co kto z nimi zrobi, ale to jest forum i wyraża sie na nim swoje opinie. Ja swoją wyraziłem, i to nie widzi mi sie tylko znaną z autopsji.
To tak, coby jakiś zapaleniec chińskiej motoryzacji mnie nie pojechał, bo wpadnę w końcu w depresję.
-
kingwaya fonero mam już sporo czasy i nie narzekam na markę ostatnio wymieniłem tylko światło bo się spaliło a tak innych problemów nie miałem z tego co wiem Zipp to marka wykonana przez Polskich inżynierów tylko produkcja w Chinach dlaczego? Bo jest taniej za 2-3lata będą produkowane w Polsce, ale za droższa cenę tak jak płacimy teraz za nowa Honde CBR/NSR..
Nie chodzi mi o brak uprawień tylko czy nie będzie jakiś problemów z tego że rama jest 50-tka a silnik 110 czy inny?
Nie chodzi mi o brak uprawień tylko czy nie będzie jakiś problemów z tego że rama jest 50-tka a silnik 110 czy inny?
- doomi
- Świeżak
Przecież motyw z ciotą był dla jaj... Ale jak kto sądzi
Rama moze wytrzyma, moze nie. Ja bym sie bał, ale co kto lubi. Licz się z tym że hamulce na pewno nie będą kosa, przy osiagach tego silnika.
Czyli tak jak myślałem... Rejestrowanie x/50 (x-pojemnosc większa niz 50cm3) jest nie opłacalne, a czemu to juz sam sobie poszukaj. Policmajstry wcale nie są takie głupie jak sie niektórym wydaje.

Rama moze wytrzyma, moze nie. Ja bym sie bał, ale co kto lubi. Licz się z tym że hamulce na pewno nie będą kosa, przy osiagach tego silnika.
Czyli tak jak myślałem... Rejestrowanie x/50 (x-pojemnosc większa niz 50cm3) jest nie opłacalne, a czemu to juz sam sobie poszukaj. Policmajstry wcale nie są takie głupie jak sie niektórym wydaje.
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości