Zobacz wÄ…tek - Zipp Pro 50 na 110cmm?
NAS Analytics TAG

Zipp Pro 50 na 110cmm?

i inne małe pojemności
_________

Zipp Pro 50 na 110cmm?

Postprzez doomi » 1/9/2011, 11:18

Witam.
Moja sytuacja wygląda tak jak kupie pro 50 i bedzie zarejestrowany na 50.. i Po kilku miesiącach kupie do niego silnik 110cm wtedy muszę go jakoś przerejestrować ? Jak? Rama na 50 silnik 110? Co zrobić aby wszystko było legalne?
doomi
Świeżak

Postprzez Arturo925 » 1/9/2011, 12:57

Po kilku miesiącach to on nie będzie jeździł...
I nie mówię tego bo to Chińczyk, ale gosć ode mnie z okolic kupił sobie to ostatnio. Pomijając fakt ze od nowości miał zajechany napinacz łańcucha, to po jakichś 300km padło mu jedno światło z przodu. Po 500 km pękła rama przy mocowaniu silnika. Ot tak sie wysilili nad produkcja tego syfu...
Także śmiało kupuj ;) I wstaw tam 125, bo 110 jest dla ciot.

dostałeś ostrzeżenie za prowokacyjną wypowiedź i obrażanie

senekkorzenna
Arturo925
Stały bywalec

Postprzez Alan766 » 1/9/2011, 19:54

Sam Jesteś Ciota, a nie silnik 110. Jezdze na nim bezawaryjnie 2 Lata. propo zippa, Moj Kolega jexdzi na nim juz z 3 mies i Faktycznie padło mu przednie światło, znaczy, strasznie słabo świecilo, i musiał z niego zrezygnować, ale pozatym nic mu sie nie dzialo, ogolnie motor ma łądna stylistyke, i jest wygodny, Jednak na 50-tce silniku Nie jezdzi, Ledwo rower nim dogoniłem. sam Mam Kinroada Sprintera, na Silniku 110, I Jestem o niebo bardziej z niego zadowolony, niz, z poprzendiego mojego motoru, czyli hondy nsr 80. Jak Kupisz zarejstrowaną 50-tke, to po prostu zmieniasz silnik, i nic zadnych formalnosci nie ma, ni musisz kilku miesiecy czekac nawet. Ale zamiast wkladac 110-tki, Kup silnik Ktory jest uzywany w cross-ach Loncin, i rometach nowych. To sa silniki 150-tki, i 250-tki, ja sie zastanawiam sam nad 250, W rame wejdzie bez przerobek, tylko musisz dac do jakiegoś mechanika, jak sam nie umiesz, zeby ci kable, poskladal.. Jest To silnik Lepszy, ma pionowy Cylinder, i 5 biegow. To jest link, do przykladowego silnika http://allegro.pl/silnik-romet-diabolin ... 04078.html

po co dajesz się prowokować :x przyhamuj emocje :?

senekkorzenna
Alan766
Świeżak

Postprzez Arturo925 » 1/9/2011, 20:40

To dobrze ze jeździsz nim juz dwa lata bezawaryjnie. Jeszcze lepiej ze nawet rowery nim możesz już wyprzedzać.

Swoje powiedziałem wyżej. Dodam tylko, iż rejestrowanie motocykla o pojemności przekraczającej 50ccm na motorower, to przestępstwo.

Dziękuję, dobranoc
Arturo925
Stały bywalec

Postprzez Arturo925 » 1/9/2011, 20:57

Z góry założyłem ze chłopak nie ma A1/A. Mój błąd.

Ale dalej twierdzę że pakowanie w tego Zippa kasy jest bez sensu, skoro jest tak słabo wykonany... Ta sama loteria co z Kingway'ami i podobnymi wyrobami. Albo sie nim nacieszysz i będziesz jeździł bezawaryjnie, albo będziesz sie uczył mechaniki motocyklowej.

Nie moje pieniądze, nie mój interes co kto z nimi zrobi, ale to jest forum i wyraża sie na nim swoje opinie. Ja swoją wyraziłem, i to nie widzi mi sie tylko znaną z autopsji.
To tak, coby jakiś zapaleniec chińskiej motoryzacji mnie nie pojechał, bo wpadnę w końcu w depresję.
Arturo925
Stały bywalec

Postprzez doomi » 2/9/2011, 16:00

kingwaya fonero mam już sporo czasy i nie narzekam na markę ostatnio wymieniłem tylko światło bo się spaliło a tak innych problemów nie miałem z tego co wiem Zipp to marka wykonana przez Polskich inżynierów tylko produkcja w Chinach dlaczego? Bo jest taniej za 2-3lata będą produkowane w Polsce, ale za droższa cenę tak jak płacimy teraz za nowa Honde CBR/NSR..

Nie chodzi mi o brak uprawień tylko czy nie będzie jakiś problemów z tego że rama jest 50-tka a silnik 110 czy inny?
doomi
Świeżak

Postprzez Arturo925 » 2/9/2011, 17:47

Przecież motyw z ciotą był dla jaj... Ale jak kto sądzi ;)

Rama moze wytrzyma, moze nie. Ja bym sie bał, ale co kto lubi. Licz się z tym że hamulce na pewno nie będą kosa, przy osiagach tego silnika.

Czyli tak jak myślałem... Rejestrowanie x/50 (x-pojemnosc większa niz 50cm3) jest nie opłacalne, a czemu to juz sam sobie poszukaj. Policmajstry wcale nie są takie głupie jak sie niektórym wydaje.
Arturo925
Stały bywalec

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê