Honda cb 50 j... czy warto?
• Strona 1 z 1
Honda cb 50 j... czy warto?
Witam, od dłuższego czasu poszukuje jakiegoś motoroweru, i w końcu znalazłem. Jest to Honda cb 50 j. Honda jest zarejestrowana i opłacona lecz trzeba by ja poddać remontowi, nie odstrasza mnie to bo lubię grzebać przy takich rzeczach. Jej cena wynosi 500zł. Teraz podam kilka rzeczy jakie są w niej do wymiany/naprawy, a Was bardzo bym prosił o krótki kosztorys:
1. Malowanie (tu akurat nie ma problemu, kolego mi go polakieruje)
2. Motorek nie ma akumulatora (jaka mniej więcej cena?)
3. Ma popękane obie oponki (jak koszt ?)
4. Hamulce- nie posiada zacisku na przednim kole, została sama tarcza, podobno pasuje od MZ czy to prawda?
5. Nie posiada fabrycznej pokrywy po lewej stronie silnika, ale mam nadzieje że znajdę gdzieś taką, a jak nie to dorobię.
6. Kilka małych pierdułek takich jak żarówki, linka obrotomierza no i inne rzeczy które wyjdą w trakcie remontu.
Doradźcie mi czy warto ją kupować, za jaką cenę będę mógł ją sprzedać jeśli doprowadzę go do świetnego stanu? Czy z dostępnością części jest duży problem, a może ktoś z forumowiczów ma do sprzedania części do tej maszyny? Liczę na szybką odpowiedz bo naprawdę zależy mi na czasie. Pozdrawiam Wojciech.
1. Malowanie (tu akurat nie ma problemu, kolego mi go polakieruje)
2. Motorek nie ma akumulatora (jaka mniej więcej cena?)
3. Ma popękane obie oponki (jak koszt ?)
4. Hamulce- nie posiada zacisku na przednim kole, została sama tarcza, podobno pasuje od MZ czy to prawda?
5. Nie posiada fabrycznej pokrywy po lewej stronie silnika, ale mam nadzieje że znajdę gdzieś taką, a jak nie to dorobię.
6. Kilka małych pierdułek takich jak żarówki, linka obrotomierza no i inne rzeczy które wyjdą w trakcie remontu.
Doradźcie mi czy warto ją kupować, za jaką cenę będę mógł ją sprzedać jeśli doprowadzę go do świetnego stanu? Czy z dostępnością części jest duży problem, a może ktoś z forumowiczów ma do sprzedania części do tej maszyny? Liczę na szybką odpowiedz bo naprawdę zależy mi na czasie. Pozdrawiam Wojciech.
- maly-t
- Świeżak
wiesz co kup sobie lepiej simka !!!
1.to dobrze
2.akumulator koszt jakies max do 80zł nowy
3.opony uzywki max 100zł obie
4.nie wiem ale moze pasuja
5. raczej nieznajdziesz takiej pokrywy
6.no moze zrobisz
czesci nie kupisz a motoru raczej nie sprzedasz wiec zakup sobie simsona!!!
http://www.allegro.pl/item190300632_hon ... ukcja.html
jedyna honda na allegro wiec czesci wogole nie ma!!!
1.to dobrze
2.akumulator koszt jakies max do 80zł nowy
3.opony uzywki max 100zł obie
4.nie wiem ale moze pasuja
5. raczej nieznajdziesz takiej pokrywy
6.no moze zrobisz
czesci nie kupisz a motoru raczej nie sprzedasz wiec zakup sobie simsona!!!
http://www.allegro.pl/item190300632_hon ... ukcja.html
jedyna honda na allegro wiec czesci wogole nie ma!!!
- mateo Fazer 600
- Świeżak
2 ok 60zł-80zł
3 to sa małe kułka więc jakies 90zł nowka ze starych zapasow( tzn. kilku letnia)
4 od MZ i hondy MB 50,80
5 szukaj a znajdziesz
miłej pracy
ja miałem mojego motonga w podobnym stanie i w 2 miechy zrobiłem z niego rakiete 
3 to sa małe kułka więc jakies 90zł nowka ze starych zapasow( tzn. kilku letnia)
4 od MZ i hondy MB 50,80
5 szukaj a znajdziesz
miłej pracy

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości