Suzuki Bandit 650 GSF 650SA ABS Problemy z obrotami przy 5-7
• Strona 1 z 1
Suzuki Bandit 650 GSF 650SA ABS Problemy z obrotami przy 5-7
Dwa tygodnie temu kupiłem bandita 650s z 2008 r to mój pierwszy motor wiec słabo sie znam a mianowicie od tygodnia mam z nim problem przy ok.5-7tys obrotach gdy po odkręceniu manetki na fula dochodzi do 5-7 tys przymula i juz słabo idzie na każdym biegu zaznaczam ze na jałowym też. ale gry popuszczę troszkę obroty idą dalej ale juz wolniej. mam wrażenie jest takie jak by brakowało paliwa albo jak wydostawał dużo powiece może ktoś spotkał sie z czymś takim świece wymienione filtr powietrza czysty moto jest na wtrysku wiec regulacja gaźników odpada javascript:emoticon(':cry:')
-
tylwa - Świeżak
Po wymianie: oleju, filtrów, świec nic się nie zmieniło. Wreszcie pojechałem do serwisu suzuki italia i po podpięciu do komputera się rozczarowałem. Okazało się, że nic nie wyszło i jest w porządku. Nagle dostałem oświecenia i pomyślałem, że to może być problem z paliwem a dokładnie z pompką paliwową, więc zasugerowałem, aby sprawdzić na serwisie pompkę paliwową i wtedy serwisant mi powiedział, że w pompce znajduje się filtr paliwa, który może być zabrudzony, ale wspomniał, iż to jest rzadkością, aby był zabrudzony. Po sprawdzeniu w książce, jaką pompka powinna mieć wydajność (166 ml 10s nie mniej) a pompka miała wydajność tylko 148 ml. Motor pozostawiłem w serwisie, odbierając na drugi dzień po wymianie filtru paliwa jest wszystko w porządku. Powód zabrudzenia filtra to pojawienie się rdzy w baku, co czeka malowanie lub częsta wymiana filtru. Koszt naprawy to: 20 euro+70 euro robocizna ( 1h robocza to 35 euro) Spodziewałem się forum coś więcej a dokładnie fachową podpowiedź a tu taki mały filtr a nikt mi nie zasugerował. Pozdrawiam kolegów na forum, którzy próbowali mi pomóc.
przeczytaj jeszcze raz regulamin w punkcie pisania postu pod swoim postem i zapoznaj się z zasadą użycia opcji "edytuj"
senekkorzenna
przeczytaj jeszcze raz regulamin w punkcie pisania postu pod swoim postem i zapoznaj się z zasadą użycia opcji "edytuj"
senekkorzenna
-
tylwa - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości