Problem z TZR 50 ( AM6 )
• Strona 1 z 1
Problem z TZR 50 ( AM6 )
Witam. Mam problem z moją TZR. Kilka miesięcy temu robiłem szlif i kilka razy mi sie przytarł, na wyższych obrotach koło się blokowało i gasł. Odpalał po kilku minutach... Na początku docierałem na małych obrotach tak jak trzeba. Teraz niby wszystko jest git... odpala odrazu, dobrze jeździ ( nawet i na wysokich obrotach ) ale mam wrażenie gdy się rozgrzeje to traci moc...
Przykładowo gdy jest zimny przy 7k obrotów prędkość wynosi ok. 65 km/h,
a gdy jest rozgrzany prędkość wynosi przy tych samych obrotach jakieś 60 km/h. Jak się rozgrzeje to lepiej wkręca się w obroty ( chociaż gdy jest zimny też nie narzekam na wkrecanie się ). Nie wiem już sam czy mi się wydaje czy tak jest... Jest to możliwe? te same obroty, te same przełożenie a prędkość inna ? Powoli zaczyna mnie to wkurzać i cały czas mam wrażenie jakby mógł się w każdej chwili rozpaść...
Przykładowo gdy jest zimny przy 7k obrotów prędkość wynosi ok. 65 km/h,
a gdy jest rozgrzany prędkość wynosi przy tych samych obrotach jakieś 60 km/h. Jak się rozgrzeje to lepiej wkręca się w obroty ( chociaż gdy jest zimny też nie narzekam na wkrecanie się ). Nie wiem już sam czy mi się wydaje czy tak jest... Jest to możliwe? te same obroty, te same przełożenie a prędkość inna ? Powoli zaczyna mnie to wkurzać i cały czas mam wrażenie jakby mógł się w każdej chwili rozpaść...
- SumaStyli
- Świeżak
Odpowiem Ci że co do sprzęgła i oleju ze skrzyni to kiepsko gdyż od razu po odpaleniu jak wrzucam 1 to sprzęgło ciągnie i szarpie nim i gaśnie.. musi sie rozgrzać minimalnie.. ewentualnie lekko się odepchać...
Oleju nie wymieniałem... pewnie jakiś najtańszy jest gdyż poprzedni właściciel nie dbał za bardzo o niego
Jest z 2004r i nie mam pojęcia czy ten olej był wgl wymieniany...
Oleju nie wymieniałem... pewnie jakiś najtańszy jest gdyż poprzedni właściciel nie dbał za bardzo o niego

Jest z 2004r i nie mam pojęcia czy ten olej był wgl wymieniany...
- SumaStyli
- Świeżak
Wymiana oleju może pomóc ?
Jeszcze jedna rzecz jest denerwująca... gdy wybieram się dalej i jadę v-max ( teraz 90 pare, kiedyś 100 leciał przy 10k obrotów ) to po kilkunastku km łapie lekkiego zamuła, traci moc aż w końcu gaśnie... przez kilka minut nie da się odpalić. Po odpaleniu przez chwile ma zamuła a potem jedzie normalnie... Przytarty cylek?
Temperatura jest normalna...
Jeszcze jedna rzecz jest denerwująca... gdy wybieram się dalej i jadę v-max ( teraz 90 pare, kiedyś 100 leciał przy 10k obrotów ) to po kilkunastku km łapie lekkiego zamuła, traci moc aż w końcu gaśnie... przez kilka minut nie da się odpalić. Po odpaleniu przez chwile ma zamuła a potem jedzie normalnie... Przytarty cylek?
Temperatura jest normalna...
- SumaStyli
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości