Wlalem diesla...
• Strona 1 z 1
Wlalem diesla...
Witam. Szybka pilka. Dzisiaj podczas tankowania mojej fz6 04' nalalem przypadkowo diesla... cos kolo 6-7 litrow (w baku bylo jeszcze ok. 3-4 litrow 98 ). Na szczescie zorientowalem sie w pore i nie odpalalem jej po zalaniu paliwa. Teraz moje pytanie, co mam zrobic? Wystarczy ze przeczyszcze uklad, bak i wymienie filtr paliwa? Co byscie zrobili na moim miejscu? Pozdrawiam
- johnny2
- Świeżak
skoro nie odpalales to nic nie zassała. spusc siuśki z baku nalej nowego paliwa ( mozesz troche nalać i przepłukac na początek) i smigaj
jak nie jeździłes to nie zassało do filtrów

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
henio dobrze prawi
mozesz odkręcić bak i spuścić all albo,jak umiesz, wyssać za pomocą cienkiego wężyka ropę z najniższego punktu (przy siedzeniu zapewne), zalac full 95 czy 98.
Ta drobina co nawet ostanie (max.100-200ml) nie bedzie miał wpływu,wybełta sie z benzin

mozesz odkręcić bak i spuścić all albo,jak umiesz, wyssać za pomocą cienkiego wężyka ropę z najniższego punktu (przy siedzeniu zapewne), zalac full 95 czy 98.
Ta drobina co nawet ostanie (max.100-200ml) nie bedzie miał wpływu,wybełta sie z benzin
- stareRadio
- Świeżak
nawet nie odkrecaj baku, tylko 1,5 m weza do baku pociągnij troche i spuśc wachę, potem zalej cały zbiornik benzyny, resztki sie wymieszają a moto bedzie dalej śmigało jak śmigało ...
-
maatiaas - Świeżak
maatiaas napisał(a):nawet nie odkrecaj baku, tylko 1,5 m weza do baku pociągnij troche i spuśc wachę, potem zalej cały zbiornik benzyny, resztki sie wymieszają a moto bedzie dalej śmigało jak śmigało ...
Dokładnie tak jak kolega pisze. Taka ilość ON nic już nie zrobi. Odwrotnie to tak. Chociaż mi kiedyś kolega zalał Diesla benzyną i jeszcze przyjechał oddać auto koło 5 km. Proporcje tak pół na pół. Zlanie benzyny i zalanie ropą i śmigam do teraz do teraz

-
Przemk - Świeżak
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
normalnie te wakacje jakies dziwne sa bo moj znajomy do bmw x5 zalał benzyny idiota...
wziłą mi odsprzedał 50 litrów benzyny ( w tym jakies 8 ropy) i powiem wam ze mam czasem problem odpalic quada,
muszi mnei ktos wyciagnac i na górce na biegu go odpalam albo dlugo krecic rozrusznikiem,
koncząc off topa polecam zalanie baku do pełna benzyna albo zlanie tego i zalanie czystego paliwa
wziłą mi odsprzedał 50 litrów benzyny ( w tym jakies 8 ropy) i powiem wam ze mam czasem problem odpalic quada,
muszi mnei ktos wyciagnac i na górce na biegu go odpalam albo dlugo krecic rozrusznikiem,
koncząc off topa polecam zalanie baku do pełna benzyna albo zlanie tego i zalanie czystego paliwa
- tomera
- Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości