Liqui-Moly Motorrad Engine Flush
• Strona 1 z 1
Liqui-Moly Motorrad Engine Flush
cześć
To mój pierwszy post na forum - witam wszystkich! Problem nietypowy - byłem w mieście chcąc zakupić płukankę do silnika samochodowego - benzyna 5w40 przed wymianą
nie było na stanie, a obok sklep z częściami do motocykli i mieli coś takiego jak LIQUI MOLY MOTORRAD ENGINE FLUSH - czyli dla motocykli
czy mogę bezpiecznie zastosować to w samochodzie? sprzedawca twierdzi, że tak, a co Wy myślicie?

To mój pierwszy post na forum - witam wszystkich! Problem nietypowy - byłem w mieście chcąc zakupić płukankę do silnika samochodowego - benzyna 5w40 przed wymianą
nie było na stanie, a obok sklep z częściami do motocykli i mieli coś takiego jak LIQUI MOLY MOTORRAD ENGINE FLUSH - czyli dla motocykli
czy mogę bezpiecznie zastosować to w samochodzie? sprzedawca twierdzi, że tak, a co Wy myślicie?
- paba
- Świeżak
no dobra, pomijając polemikę związaną z warto/nie warto - czy fakt, że to jest dla motocykli, przekreśla możliwość użycia w samochodzie?
http://www.ceneo.pl/11899623
chcę usunąć trochę osadu, zalany był słabej jakości olejem Castrol Magnatec
http://www.ceneo.pl/11899623
chcę usunąć trochę osadu, zalany był słabej jakości olejem Castrol Magnatec
- paba
- Świeżak
najbardziej obawialbym sie o sprzeglo, pozatym raczej zadnych przeciw. A i to ze poprawia kompresje wcale nie musi byc na plus, Bo przy wiekszej kompresji moze wystapic spalanie detonacyjne.
edit: chociaz w sumie napisane jest ze poprawia kompresje a nie zwieksza jej ;P
edit: chociaz w sumie napisane jest ze poprawia kompresje a nie zwieksza jej ;P
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
w ostatnim "swiat motocykli" byl artykuł o płukaniu silnika odpowiednimi preparatami... zastanawiam sie czy przy wymianie co sezon a nie przekraczajac przebiegu 8tys ma to sens ... w sumie moj fazer ma prawie 60k km przebiegu, moze sie mu należy ?
- stareRadio
- Świeżak
Kaniuszy napisał(a):jak Ci wypłucze nagar uszczelniający silnik to się zdziwisz ile oleju potrafi brać samochód...
pytałem prędzej pod kątem silników w moto a nie w puszkach

- stareRadio
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa